CARSNEWS
F1 & RACES

Brawn: Στόχος της F1 η πρεμιέρα Ιούλιο, στην Ευρώπη και χωρίς θεατές

Μπορεί επίσημα η Formula 1 να τηρεί στάση αναμονής λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού αλλά εύλογα, εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για να… σώσει τη σεζόν!

Είναι χαρακτηριστικά όσα είπε ο αγωνιστικός διευθυντής της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Ross Brawn. Παρά τη ρευστότητα της κατάστασης, στη συνέντευξή του στο Sky Sports, ο Βρετανός παρουσίασε ένα πλάνο με τον ιδεατό αριθμό αγώνων και το αναγκαίο όπως φαίνεται κακό των Grand Prix κεκλεισμένων των θυρών.

«Πιστεύουμε πως μάλλον θα έχουμε εκκίνηση σεζόν στην Ευρώπη κι αυτό θα μπορούσε να αφορά αγώνες κλειστά προς το κοινό.  Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα αρκετά περιορισμένο περιβάλλον, όπου οι ομάδες θα έρχονται με τσάρτερ, θα μεταφέρονται στις πίστες, θα εξασφαλίζουμε πως όλοι θα κάνουν εξετάσεις και πως δεν θα υπάρχει ρίσκο για κανέναν. Δεν θα είναι και τόσο ωραίο να έχουμε αγώνες χωρίς θεατές αλλά θα είναι καλύτερα από το να μην έχουμε καθόλου αγώνες. Πρέπει να μη ξεχνάμε πως υπάρχουν εκατομμύρια θεατών που παρακολουθούν το σπορ από τον καναπέ του σπιτιού τους. Πολλοί εξ αυτών είναι σε απομόνωση και το να πάρει πάλι μπρος το σπορ και να τους παρέχουμε διασκέδαση, θα είναι ένα σημαντικό μπόνους στην κρίση που διανύουμε. Όμως δεν μπορούμε να θέσουμε την υγεία κάποιου σε ρίσκο», είπε ο 65χρονος.

Πως μπορούν όμως να χωρέσουν αρκετά Grand Prix ώστε να έχουμε μία… γεμάτη σεζόν; Η επέκταση του προγράμματος στο 2021 είναι μία επιλογή αλλά όχι η μόνη.

«Υπάρχει πάντα η πιθανότητα η σεζόν να επεκταθεί στην επόμενη χρονιά. Εξετάζουμε και αυτό το ενδεχόμενο. Μπορούμε να ολοκληρώσουμε τη σεζόν αν την επεκτείνουμε τον Ιανουάριο; Υπάρχουν πολλά προβλήματα σε αυτό το σενάριο αλλά το εξετάζουμε. Αν καταφέρουμε να ξεκινήσουμε τη σεζόν τον Ιούλιο, θα μπορούσαμε να έχουμε σεζόν 19 αγώνων. Τρία συνεχόμενα Σαββατοκύριακα με αγώνες, ένα χωρίς, τρία με αγώνες, ένα χωρίς», σχολίασε ο Brawn.

Διαβάστε ακόμα:

Στα τέλη Απριλίου η απόφαση για το GP Μ. Βρετανίας

Αναβλήθηκε και το Grand Prix του Καναδά

Εξετάζει GP Πορτογαλίας ως αντίδοτο στον Covid-19 η F1;

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Formula 1 ζήτησε (επιτέλους) συγνώμη…

cars

Η ώρα της επιστροφής για την F1 (video)

cars

Η απίστευτη στιχομυθία μεταξύ Ράσελ και Βολφ (vid)

cars

Η Alpine τιμά την ομάδα της F1, με μια σπέσιαλ A110

cars

Formula 1: Όσα έγιναν στο GP Mεξικού που απολαύσαμε σε ΑΝΤ1 και ANT1+ (εικόνες)

cars

F1 GP Ίμολα: Pole Position #99 για τον Hamilton!

cars

Τα νέα κράνη των Λεκλέρ και Σάινθ στη Ferrari

cars

Θα έλεγε όχι στη Ferrari o Ricciardo;

cars

Θα επιστρέψει στην Ινδιανάπολη η Formula 1;

cars