CARSNEWS
F1 & RACES

Briatore: «Να μη βιαστεί με τον Hamilton η Ferrari»

Ενώ η πλειοψηφία των φίλων της Formula 1 αναλώνεται σε συζητήσεις για το πως θα ήταν το σπορ αν ο Lewis Hamilton έπαιρνε την απόφαση να πάει στη Ferrari, o Flavio Briatore έρχεται να… πατήσει φρένο!

Ο πολύπειρος μάνατζερ, μίλησε στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Adnkronos και σύστησε στους «κόκκινους» υπομονή. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ανερχόμενο αστέρι τους, τον Charles Leclerc που στην πρώτη του χρόνια στο Μαρανέλο πήρε δύο νίκες, έκλεισε τη σεζόν μπροστά από τον Sebastian Vettel και κέρδισε την αγάπη των tifosi.

«Ο Hamilton είναι ένας σπουδαίος οδηγός αλλά η Ferrari θα πρέπει να περιμένει γιατί φαίνεται πως έχει ήδη στις τάξεις της έναν οδηγό ανάλογης αξίας. Το να έχεις δύο εξαιρετικά ικανούς οδηγούς στην ίδια ομάδα, μπορεί να αποδειχθεί μεγάλο ρίσκο, πράγμα που είδαμε φέτος με τη συνύπαρξη Vettel και Leclerc», είπε ο 69χρονος.

Όμως πέρα από το ταλέντο του 22χρονου Μονεγάσκου, ο Briatore τόνισε ένα ακόμα στοιχείο που μπορεί να έπαιξε και το ρόλο του στην κατάκτηση τόσων τίτλων από πλευράς Hamilton.

«Μη ξεχνάμε πως τα προηγούμενα χρόνια, δεδομένης της ανωτερότητας της Mercedes, o Hamilton είχε τη πολυτέλεια να οδηγεί χωρίς πίεση, κάνοντας ελάχιστα λάθη», είπε ο Ιταλός.

Άσχετα με το επίπεδο του ανταγωνισμού, ο Hamilton έχει φτάσει στον μαγικό αριθμό των έξι παγκόσμιων τίτλων. Έχει συμβόλαιο και για το 2020 με τη Mercedes, με τη Scuderia Ferrari να τον φλερτάρει ενόψει 2021.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίο F1 Vlog της σεζόν με «συνοδηγό» την Αριάνα Παπαγιάννη

Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)

Έχει δρόμο ακόμα μπροστά του ο Schumacher

--

Related Articles

Pirelli: 30% αύξηση προσπερασμάτων το 2022

cars

Binotto: Οι λόγοι που τον οδήγησαν στην παραίτηση

cars

Η McLaren MCL35M πάτησε πίστα (vids)

cars

Με Grosjean-Magnussen και το 2020 η Haas!

cars

«Πάτησε πίστα» το μονοθέσιο του Μπραντ Πιτ για την ταινία της F1 (vid)

cars

F1: Τι θα γίνει με το υπόλοιπο καλεντάρι του 2020;

cars

F1: Τα χρώματα της Williams για τρία GP στην Ασία

cars

GP Άμπου Ντάμπι: Ταχύτερος ο Verstappen FP3

cars

F1: Εν λειτουργία από τον Αύγουστο η νέα αεροδυναμική σήραγγα της McLaren

cars