CARSNEWS
AUTONEWS

Bugatti Chiron Sport Les Légendes du Ciel. Γιορτάζοντας υπεροχή στον αέρα και τις πίστες.

Έχουν περάσει σχεδόν 9 μήνες χωρίς μία ειδική έκδοση της Bugatti Chiron και η αλήθεια είναι ότι είχα αρχίσει να ανησυχώ. Είναι και η πανδημία που συνεχίζει να κρατά τον κόσμο κλειδωμένο, κυριολεκτικά και μεταφορικά, και δεν ήξερα πώς είναι η κατάσταση στο Molsheim. Ευτυχώς, η γαλλική εταιρία έδωσε επιτέλους σημεία ζωής παρουσιάζοντας την 5η (;) κατά σειρά ειδική έκδοση της Chiron για να γιορτάσει τις επιτυχίες στην βιομηχανία αεροναυπηγικής και στους αγώνες στις αρχές του 20ου αιώνα. Το όνομα αυτής, Chiron Sport Les Legendes du Ciel.

Όπως καταλαβαίνεις από το όνομα, η Les Legendes du Ciel βασίζεται στην Chiron Sport και αυτό σημαίνει ότι ο 8-λιτρος, quad-turbo W16 αποδίδει 1.500 άλογα και 1.600 Nm ροπής όπως και στην απλή έκδοση αλλά η Bugatti δεν εστιάζει εκεί όσον αφορά στις αλλαγές της για να κερδίσει την προσοχή μας. Η Les Legendes du Ciel είναι βαμμένη σε ένα “ψυχρό” ματ γκρι χρώμα με μία φαρδιά, λευκή ρίγα να διατρέχει ολόκληρο το μήκος του αμαξώματος ενώ το πέταλο της γρίλιας είναι μαύρο και οι κάθετες μπάρες έχουν το φυσικό χρώμα του αλουμινίου. Αν όλες αυτές οι λεπτομέρειες δεν είναι αρκετές, η Bugatti τοποθέτησε την γαλλική σημαία στα μαρσπιέ, ακριβώς πίσω από τους εμπρός τροχούς και κατασκεύασε την εξάτμιση από πανάλαφρο και εξαιρετικά ανθεκτικό Inconel. Στα φτερά δε, παρατηρούμε και την προπέλα σε ένα μοτίβο που επαναλαμβάνεται και στο εσωτερικό.

Για την καμπίνα, οι σχεδιαστές επέλεξαν έναν συνδυασμό σε “Gaucho” καφέ δέρμα με αλουμινένια διακοσμητικά ενώ ένα σκίτσο του Nieuport 17 αεροσκάφους που ανταγωνίζεται την Type 13 κοσμεί τις πόρτες δημιουργώντας την ατμόσφαιρα που ήθελε να πετύχει η Bugatti. Μία ατμόσφαιρα που θα απολαύσουν μονάχα 20 άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο αφού ακριβώς τόσες Les Legendes du Ciel θα κατασκευαστούν με την τιμή της κάθε μίας να ξεκινά από τα 2,88 εκατομμύρια ευρώ πριν οποιοδήποτε extra όπως για παράδειγμα τα πιο άνετα καθίσματα και η Sky View πανοραμική ηλιοροφή.

The post Bugatti Chiron Sport Les Légendes du Ciel. Γιορτάζοντας υπεροχή στον αέρα και τις πίστες. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Mazda3 στον δρόμο της υπερτροφοδότησης.

cars

Kosmocar. Δώρισε ένας ασθενοφόρο στο Ε.Κ.Α.Β.

cars

Famagusta: Συγκλόνισε ο βιασμός του Μιχάλη στις φυλακές από Τούρκο αξιωματικό και η εξομολόγηση 50 χρόνια αργότερα

cars

Ένα supercar με έμπνευση από το Terminator

cars

Οι δοκιμές συνεχίζονται για το Audi RS3.

cars

Η Lexus επιβεβαίωσε έναν twin-turbo V8 για μελλοντικά μοντέλα!

cars

Nέα Skoda Octavia. Διαθέσιμη από 19900 Ευρώ

cars

Μάρα Δαρμουσλή: Όλα τα μοντέλα έχουν διατροφικό πρόβλημα

cars

Mini: Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης δεν είναι απαραίτητος για ένα JCW.

cars