CARSNEWS
AUTONEWS

Cadillac Lyric. Ένα ηλεκτρικό με περίσσεια στιλ και πολυτέλειας.

Η Cadillac μπορεί να άργησε να μπει στο παιχνίδι των πολυτελώς ηλεκτρικών οχημάτων αλλά το κάνει με το δικό της, ξεχωριστό στιλ. Το ολοκαίνουριο Lyric που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του πριν από μερικές ώρες είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της αμερικανικής εταιρίας και το πρώτο μοντέλο που χρησιμοποιεί την αρθρωτή, “ηλεκτρική” αρχιτεκτονική της General Motors και τις Ultium μπαταρίες της. Επιπλέον, το νέο μοντέλο της Cadillac έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί ώστε να συνδυάζει τις παραδοσιακές αξίες της εταιρίας, με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η ηλεκτροκίνηση.

Έτσι, το Lyric είναι διαθέσιμο τόσο ως πισωκίνητο, όσο και ως τετρακίνητο σε μία πιο ισχυρή έκδοση ενώ οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες στο πάτωμα προσφέροντας χαμηλό κέντρο βάρους και ιδανική, 50:50 κατανομή. Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις επιλογές αναφορικά με τα διαθέσιμα κινητήρια σύνολα δεν έχουμε αλλά η Cadillac αναφέρει ότι οι μπαταρίες έχουν χωρητικότητα 100 kWh και χαρίζουν αυτονομία της τάξης των 480 χιλιομέτρων ενώ η φόρτιση γίνεται είτε με κάποιον ταχυφορτιστή στα 150 kW, είτε στο “Επίπεδο 2” με έως και 19 kW.

Στον τομέα του design, το σχεδιαστικό τμήμα της αμερικανικής μάρκας κατάφερε να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό όχημα που μπορεί να μοιάζει με πρωτότυπο λόγω των υπερβολικών χαρακτηριστικών του, αλλά σύμφωνα με εκπροσώπους της Cadillac το 80-85% αυτού που βλέπουμε θα περάσει στην παραγωγή χωρίς αλλαγές. Όπως συνηθίζουμε να λέμε, την παράσταση κλέβει η εντυπωσιακή γρίλια και τα πολύ ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα τόσο εμπρός όσο και πίσω ενώ θετικές είναι οι εντυπώσεις από το “χαμηλό” προφίλ, ειδικά στο πίσω μέρος – θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος την Lyric ως SUV-coupe. Το εσωτερικό δε, κυριαρχείται φυσικά από την γιγαντιαία, ενιαία οθόνη των 33 ιντσών που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν τεχνολογίες όπως το “dual-plane head-up display επαυξημένης πραγματικότητας” όπου προβάλλονται διάφορες πληροφορίες και οδηγίες. Η Lyric εξοπλίζεται και με το σύστημα υποβοήθησης οδήγησης (από αυτά που μέχρι πρότινος χαρακτηρίζαμε ως “ημι-αυτόνομα”) Super Cruise όπως και με μία τεχνολογία “noise-cancellation” που μειώνει τον θόρυβο της κύλισης στην καμπίνα.

Περιμένουμε την Cadillac Lyric να λανσαριστεί στην αγορά κάποια στιγμή εντός του 2022 με τιμή που όπως αναφέρει η εταιρία θα είναι ανταγωνιστική όχι μόνο απέναντι σε άλλα ηλεκτρικά της κατηγορίας αλλά και σε μοντέλα με μηχανές εσωτερικής καύσης.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Renault 5 αναγεννιέται ως ηλεκτρικό!

cars

Το Audi Q8 και σε pick-up

cars

Η Mercedes EQA διαθέσιμη σε δύο επιπλέον εκδόσεις.

cars

Το Civic Type R εξαιρείται από την στρατηγική εξηλεκτρισμού της Honda.

cars

David Brown Mini Remastered Oselli Edition. Καυτό και… πανάκριβο!

cars

Είναι γιαγιά και την μπερδεύουν για δίδυμη αδερφή της κόρης της – Το μυστικό της εμφάνισης της

cars

Maserati: Η “Zéda” σημαίνει το τέλος των GranTurismo και GranCabrio.

cars

“Κάτι μεγάλο” φέρνει η Kia στο Los Angeles.

cars

Audi SQ2 facelift. Αισθητική και τεχνολογική ανανέωση.

cars