CARSNEWS
NEW MODELS

Carlos Ghosn: «Θα βοηθήσω όσους μου συμπαραστάθηκαν»

Η κινηματογραφικού σεναρίου ιστορία απόδρασης του κ. Carlos Ghosn από την Ιαπωνία τον περασμένο Δεκέμβριο και η φυγή του στον Λίβανο αποτέλεσε έκπληξη με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε και έγινε είδηση πρώτης γραμμής για πολλές ημέρες. Ο πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Renault-Nissan-Mitsubishi, πρόσφατα έδωσε συνέντευξη στον σαουδαραβικό τηλεοπτικό σταθμό «Al Arabiya» δηλώνοντας –μεταξύ άλλων– ότι θα βοηθήσει όσο μπορεί με τον τρόπο του όσους τον συνέδραμαν στην πραγματοποίηση της απόδρασής του από την ασιατική χώρα.

Ο λόγος του αφορά κυρίως στον κ. Michael Taylor, έναν Αμερικανό βετεράνο των Ειδικών Δυνάμεων, και τον γιο του κ. Peter Taylor, οι οποίοι φέρονται να είναι οι άνθρωποι που οργάνωσαν τη διαφυγή του από την χώρα του Ανατέλλοντος ηλίου. Όταν ο κ. Ghosn ρωτήθηκε από τον κ. Taher Barakeh, τον δημοσιογράφο του τηλεοπτικού καναλιού, σχετικά με τους δύο άντρες δήλωσε: «Αναφέρεστε σε δύο συγκεκριμένα πρόσωπα και δεν θα κάνω οποιοδήποτε σχόλιο για αυτούς. Αυτό που λέω είναι ότι βοηθάω όποιους έκαναν το ίδιο για εμένα. Το πράττω με τον δικό μου τρόπο, με το να τους σκέφτομαι συνεχώς και με όποιο μέσο μπορώ. Δεν αναφέρομαι στα δύο πρόσωπα των οποίων είπατε τα ονόματα αλλά γενικώς», τόνισε ο κ. Ghosn.

Σύμφωνα με τις έρευνες που έχει διεξάγει η Δικαιοσύνη ως τώρα, οι κ. Michael και Peter Taylor φέρονται να διοργάνωσαν και να συνέβαλαν την απόδραση του πρώην ισχυρού ανδρός του γαλλοϊαπωνικού Ομίλου. Ο κ. Ghosn αρνείται ότι είχαν κάποια ανάμειξη και από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει ότι ήταν ο ίδιος που συνέλαβε το σχέδιο και καθοδήγησε την υλοποίησή του. Πατέρας και γιός κρατούνται από τις 20 Μαΐου στις ΗΠΑ για την υπόθεση και ο δικαστής που χειρίζεται την υπόθεση δεν έχει ορίσει ακόμα χρηματική εγγύηση και όρους για να τους αφήσει ελεύθερους. Οι δυο τους ενδέχεται να εκδοθούν στην Ιαπωνία για να δικαστούν εκεί. Οι δικηγόροι των Taylors διαφωνούν με την απόφαση του δικαστή να μην ορίσει τους όρους της εγγύησης για να αφεθούν ελεύθεροι, τονίζοντας ότι οι πελάτες τους θα τηρούν ό,τι αποφασιστεί σχετικά.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Θύμα του Κορονοϊού το κινεζικό Grand Prix

cars

World Car 2020: To Kia Telluride είναι το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο!

cars

Τα 4Χ4 της Ελληνικής αγοράς, μέχρι 20.000 ευρώ

cars

Πίσω από το τιμόνι του νέου Seat Leon (video)

cars

Citroen Ami for All: Η πρωτοποριακή λύση για ΑμεΑ

cars

Από πλαστικά μπουκάλια οι επενδύσεις του νέου Audi A3

cars

Η Γαλλία το «τερμάτισε» με επιδότηση έως €12.000 ευρώ για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου!

cars

Το 8-κύλινδρο Jeep Wrangler έχει επιδόσεις supercar!

cars

Κλέβει την παράσταση το εντυπωσιακό πλήρως ηλεκτρικό Nissan Ariya

cars