CARSNEWS
NEW MODELS

CATL: Οι νέες μπαταρίες θα προσφέρουν αυτονομία 800 km!

Η κινεζική CATL είναι μια από τις δύο (η άλλη είναι η κορεατική LG Chem) εταιρίες που πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια αγορά για την προμήθεια των αυτοκινητοβιομηχανιών με μπαταρίες για τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα.

Πρόσφατα, η CATL ανακοίνωσε πως εργάζεται πάνω σε μια νέα τεχνολογία που θα επιτρέψει την ενσωμάτωση των στοιχείων των μπαταριών κατευθείαν στο πλαίσιο του ηλεκτρικού αυτοκινήτου καταργώντας τα παραδοσιακά περιβλήματα που κάνουν τα συστήματα πιο ογκώδη.

Η ενσωμάτωση των στοιχείων των μπαταριών δίχως περίβλημα θα εξοικονομήσει περισσότερο χώρο ώστε να τοποθετηθούν περισσότερα στοιχεία και να βελτιωθεί σημαντικά η αυτονομία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Έτσι, χάρη στη νέα τεχνολογία τα EV θα μπορούσαν να έχουν μια αυτονομία άνω των 800 km, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της CATL, Zeng Yuqun, σε συνέδριο βιομηχανικής βιομηχανίας που έγινε μέσα στην εβδομάδα στη Wuhan.

Ωστόσο, μην περιμένετε πως αυτή η τεχνολογία θα περάσει στους δρόμους μέσα στα επόμενα χρόνια αφού θα χρειαστεί να περιμένουμε έως το 2030. Αξιοσημείωτο είναι πως η CATL δεν ανέφερε να υπάρχει κάποια συνεργασία πάνω σε αυτές τις μπαταρίες με κάποια αυτοκινητοβιομηχανία.

Τέλος να πούμε πως η CATL (Contemporary Amperex Technology Co Ltd) προμηθεύει με μπαταρίες φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) την Tesla και πρόσφατα υπέγραψε συνεργασία με τη Honda. Επίσης, παρέχει μπαταρίες στις Volkswagen και Daimler.

Ο Zeng, ο οποίος αναμένει ότι η αγορά των EV στην Ευρώπη θα ξεπεράσει φέτος της Κίνας που έχει μειώσει τις επιδοτήσεις, δήλωσε ότι η CATL διερευνά νέα πεδία, συμπεριλαμβανομένου της ανακύκλωσης μπαταριών και της αποθήκευσης ενέργειας.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δείτε πως ένα VW Polo GTI φθάνει στα 324 άλογα (Video)

cars

Κορωνοϊός: Μειώσεις μισθών και αναστολές συμβάσεων στη McLaren!

cars

Έτσι «έκλεψε» ο Norris την τρίτη θέση στην Αυστρία

cars

GP Σάο Πάολο: Μία Alpine άρπαξε φωτιά στο parc ferme! (video)

cars

Νέο VW Golf: Ένας ψηφιακός κόσμος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας (Video)

cars

Honda e: Οδηγούμε το hi-tech ιαπωνικό city car με αυτονομία 222 χλμ.

cars

Άφησε τη Formula 1 και το έριξε στο… κρασί!

cars

Hypercar 5.000 ίππων γεννιέται στο Dubai

cars

Ένα Toyota Yaris Cross με τις ευλογίες της Gazoo Racing!

cars