CARSNEWS
NEW MODELS

Citroen Ami: Ηλεκτρικό city car με 19,9 ευρώ τον μήνα (video)

Η κίνηση στις σύγχρονες πόλεις παραμένει ένα τεράστιο στοίχημα για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, με τη Citroen να διαθέτει ήδη στη φαρέτρα της προτάσεις που μπορούν να προσφέρουν βιώσιμες λύσεις.  

Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνεται και το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Citroen Ami, ένα αποκλειστικά διθέσιο city car με μήκος μόλις 2,41 μέτρων, το οποίο πολύ σύντομα πρόκειται να δώσει μια νέα πνοή σε όλα τα μητροπολιτικά κέντρα της Δύσης.

Το λιλιπούτειο Citroen Ami διαθέτει αυτονομία 70 χιλιομέτρων, ενώ η μέγιστη ταχύτητα κίνησης περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 45 km/h.

Οι πρωτόλειες προδιαγραφές του δεν επιβάλουν την κατοχή διπλώματος οδήγησης, καθώς η μοναδική προϋπόθεση ώστε για να βρεθεί κανείς πίσω από τιμόνι του είναι να έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του (ηλικιακό όριο για τη Γαλλία).

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το ιδιαίτερα χαμηλό κόστος κτήσης ή χρήσης του ηλεκτροκίνητου Citroen. Ειδικότερα, η τιμή αγοράς του αυτοκινήτου στη Γαλλία είναι 6.900 ευρώ, ενώ για εκείνους που δεν επιθυμούν να έχουν στην κατοχή τους ένα τετράτροχο θα μπορούν να το νοικιάζουν καταβάλλοντας το ποσό των 19,9 ευρώ/μήνα.

Ένα ακόμα στοιχείο που καθιστά το Citroen Ami διαφορετικό είναι το γεγονός ότι για τη φόρτιση των μπαταριών ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 5,5 kWh απαιτούνται μόλις 3 ώρες σε μια κοινή, οικιακή πρίζα, χρόνος που θα μπορούσε να συγκριθεί με τη διαδικασία φόρτισης ενός κοινού smartphone.

To Citroen Ami πρόκειται να διατεθεί και στην ελληνική αγορά, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέχρι σήμερα κάποια ένδειξη για το πότε θα πατήσει για πρώτη φορά τους τροχούς του στους δρόμους της χώρα μας.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τα θρυλικά coυpe της Mazda

cars

Ποια ήταν τα ακριβότερα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν στο eBay;

cars

Test Drive: Tesla Model Y Performance – Δοκιμάζουμε το εκρηκτικό ηλεκτρικό SUV των 534 ίππων!

cars

H Porsche παρουσιάζει τα καλύτερα αγωνιστικά της χρώματα (video)

cars

Κορωνοϊός: Πάνω από 12.000 τα θύματα παγκοσμίως- Ένα δισ. άνθρωποι σε κατ’ οίκον περιορισμό

cars

Έτοιμο και το ευρωπαϊκό Toyota RAV4 PHEV

cars

Ο Luca de Meo νέος CEO της Renault

cars

Audi Q4: Οι έντεκα λόγοι υπεροχής

cars

Fiat 500e: Ηλεκτρική επανεκκίνηση

cars