CARSNEWS
NEW MODELS

Citroen Ami for All: Η πρωτοποριακή λύση για ΑμεΑ

H Citroen παρουσιάζει το πρωτότυπο «Ami for All», που  εξελίχθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία PIMAS και αποτελεί μια άκρως πρωτοποριακή πρόταση-λύση σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα.

Το εν λόγω concept θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση Autonomic Paris, η οποία θα διεξαχθεί στο εκθεσιακό κέντρο Porte de Versailles, από τις 6 έως και τις 8 Ιουνίου.

Η φιλοδοξία της γαλλικής φίρμας, με το «Ami for All», είναι να αποκαταστήσει την αυτονομία και την αίσθηση ελευθερίας, σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα, μέσω ενός εύκολα προσβάσιμου, εύχρηστου (η χρήση του δεν θα απαιτεί δίπλωμα οδήγησης) ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Στο οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύσουν και το αναπηρικό αμαξίδιο.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι η σύμπραξη έγινε με την εταιρεία PIMAS, έναν ειδικό στη διαμόρφωση οχημάτων για άτομα με αναπηρία, που δραστηριοποιείται παγκοσμίως από το 1978.

Προσβασιμότητα

Οι βασικές αρχές του concept, είναι ταυτόσημες με τον πρακτικό χαρακτήρα ενός συμβατικού Ami, αλλά ο ειδικός προσανατολισμός του επιφέρει μιας σειράς αλλαγών. Οι οποίες επικεντρώνεται σε μια μηχανική προσαρμογή της καμπίνας επιβατών, έτσι ώστε τα άτομα με αναπηρία στα πόδια να μπορούν απλά να έχουν πρόσβαση στη θέση οδήγησης.

Για αυτό, χρειάστηκε να επεξεργαστεί εκ νέου την προσβασιμότητα της πόρτας του οδηγού, να μετακινηθούν τα χειριστήρια γκαζιού και φρένων στο επίπεδο του χεριού και να προσαρμοστεί ο εσωτερικός χώρος για να φιλοξενήσει ένα αποσυναρμολογημένο αναπηρικό αμαξίδιο.

Εάν υπάρχει και επιβάτης, το αναπηρικό αμαξίδιο μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα σε έναν ειδικό χώρο στο πίσω μέρος του «Ami for All» χάρη σε μια αλουμινένια σχάρα αποσκευών. Στη συνέχεια, το αναπηρικό καροτσάκι πρέπει να τοποθετηθεί από τον επιβάτη, ο οποίος στη συνέχεια θα καλυφθεί με προστατευτικό μουσαμά. Έτσι, ο χώρος των επιβατών στην καμπίνα ελευθερώνεται πλήρως.

Ηλεκτρικό και εύκολο στην οδήγηση

Το «Ami for All» είναι αμιγώς ηλεκτρικό, με την αυτονομία της μπαταρίας του να ανέρχεται στα 75 χλμ και την τελική ταχύτητα στα 45χλμ/ώρα. Φυσικά τα χειριστήρια έχουν τροποποιηθεί, με τη διαχείριση γκαζιού και φρένου να γίνεται μέσω ενός χειροκίνητου μοχλού. Ενώ και η επαναφόρτιση της μπαταρίας, μπορεί να γίνει μέσ σε 4 ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε ποιο αεροδρόμιο χρησιμοποιούν το Citroen Ami;

Citroen Ami: Ο πρίγκηπας των microcars

Η κορυφαία έκδοση του Citroen Ami ήρθε στην Ελλάδα

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

- -

Related Articles

Νέες μπαταρίες της Samsung υπόσχονται αυτονομία 800 χιλιομέτρων

cars

H Porsche 911X σε πάει παντού

cars

Αυτό είναι το SEAT el-Born στην τελική του μορφή;

cars

Σχεδιαστικός έρωτας και τεχνολογική αγάπη για το VW T-Roc

cars

Vettel: «Δε μετανιώνω τίποτα, χαρούμενος και περήφανος που δούλεψα με την Aston Martin»

cars

Lamborghini Strike: Ένας «ταύρος» που σηκώνει 4.800 kg για… πλάκα (video)

cars

Αυτή είναι η πιο εντυπωσιακή Porsche 935 και πωλείται

cars

Δοκιμάζουμε την στιλάτη BMW 218i Gran Coupe 140PS

cars

Το Cupra el-Born είναι το πιο σπορ ηλεκτρικό του VW Group (video)

cars