CARSNEWS
AUTONEWS

Citroen C3 facelift. Περισσότερη άνεση, τεχνολογία και… προσωπικότητα!

Η Citroen έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν πως δεν φοβάται την διαφορετικότητα. Αντιθέτως, την αγκαλιάζει και δείχνει να πορεύεται πιο άνετα με αυτήν παρά όταν γίνεται ένα με τις μάζες. Έτσι το C3, παρότι χρειαζόταν μία ανανέωση για να στέκεται με αξιώσεις απέναντι στη νέα φουρνιά των κλασικών αντιπάλων του, δεν είχε ανάγκη δραστικές αλλαγές. Η γαλλική εταιρία κατανοεί και ακούει το κοινό της και με το ανανεωμένο C3 θέλει να ικανοποιήσει τους πελάτες της αλλά και να προσελκύσει νέους.

Τα “όπλα” του νέου C3 σε αυτή την μάχη, είναι η χαρακτηριστική, μοντέρνα εμφάνιση, η τεχνολογία και οι ανεξάντλητες σχεδόν, επιλογές εξατομίκευσης. Αρχικά, οφείλουμε να αναφέρουμε τη νέα μάσκα που αντλεί επιρροές από το Xcperience concept του 2016 και μοιάζει να “δίνει ύψος” στο μικρό hatchback. Εκεί παρατηρούμε και τα νέα φωτιστικά σώματα, τώρα με LED τεχνολογία σε όλα τα επίπεδα εξοπλισμού ενώ προχωρώντας προς τα πλαϊνά, σημειώνουμε τα νέα σχέδια για τα “Airbumps” και τις νέες προεκτάσεις για τα φτερά (σε κάποιες εκδόσεις). Για να έχεις μία ιδέα για το επίπεδο της εξατομίκευσης, να αναφέρω ότι υπάρχουν 97 διαφορετικοί συνδυασμοί όσον αφορά στο χρώμα του αμαξώματος, τα διακοσμητικά και τις ζάντες ελαφρού κράματος που είναι διαθέσιμες διάφορα σχέδια και σε διαστάσεις 16 ή 17 ιντσών.

Στο εσωτερικό, οι προσπάθειες της Citroen να φρεσκάρει το C3 εστιάζουν κατά κύριο λόγο στα “Advanced Comfort” καθίσματα που έρχονται στην compact κατηγορία έχοντας αποδείξει την αξία τους σε μοντέλα όπως το C5 Aircross και το C4 Cactus. Παράλληλα, υπάρχει νέο κεντρικό υποβραχιόνιο και ένα νέο φινίρισμα ονόματι “techwood” καθώς και 2 νέα πακέτα ατμοσφαιρικού φωτισμού ενώ δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στις τεχνολογίες υποβοήθησης οδήγησης και ασφάλειας που φτάνουν τις 12 σε αριθμό. Ανάμεσα σε αυτές οι αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω, η κάμερα οπισθοπορείας, τα συστήματα blind spot monitoring και lane departure warning κ.ά. Σημαντικές αλλαγές δεν υπάρχουν στο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που συνεχίζει να συνδυάζεται με μία οθόνη 7 ιντσών και να προσφέρει τεχνολογία φωνητικών εντολών και συμβατότητα με Android Auto και Apple Carplay.

Τέλος, να αναφέρω πως το Citroen C3 facelift θα λανσαριστεί στην αγορά τον ερχόμενο Ιούνιο και θα είναι διαθέσιμο με την γνωστή γκάμα κινητήρων που αποτελείται από έναν 3-κύλινδρο βενζινοκινητήρα με 83 ή 110 ίππους καθώς και τον BlueHDi turbodiesel που παράγει 100 ίππους.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

BMW X5 M & X6 M. Η 3η γενιά ανεβάζει κι άλλο τον πήχη!

cars

Zyrus LP1200 Strada. Όταν μία “απλή” Huracan δεν είναι αρκετή!

cars

Ford On-Line Bonus. Εύκολα με ασφάλεια και επιπλέον όφελος

cars

Με V8 κινητήρα 550 ίππων η “βασική” Aston Martin DBX.

cars

Η Hyundai αποκάλυψε το πρωτότυπο ηλεκτρικό μοντέλο «Ioniq 5 N NXP1»

cars

Νέο VW Golf. Και με προχωρημένο σύστημα κλιματισμού

cars

Karenta. Πρώτα η υγεία

cars

Μazda CX-5. Μερικώς ανανεωμένο

cars

Οι νέες BMW X5 M Competition και X6 M Competition έρχονται με νέο υβριδικό V8 κινητήρα 625 ίππων

cars