CARSNEWS
AUTONEWS

Citroen C5 X. Το C5 έγινε κροσσόβερ

Η Citroen φαίνεται πως έχει αντιληφθεί πλήρως τη τάση της αγοράς που θέλει SUV και κροσσόβερ και αναλόγως έχεις προσαρμοστεί τόσο η ίδια όσο και η εντελώς ανανεωμένη γκάμα της. Τελευταία προσθήκη σε αυτή αποτελεί το C5 X, το οποίο αφήνει εντελώς πίσω τη φιλοσοφία της κούρσας και μετατρέπεται σε ένα μεγάλο και πολυτελές κροσσόβερ. Όπως είναι φυσικό, το νέο C5X θα είναι πλέον η ναυαρχίδα της Γαλλικής εταιρίας και η προσθήκη του γράμματος  «X» στην ονομασία του, έγινε με σκοπό να καταστεί σαφές ο κροσσόβερ προσανατολισμός του μοντέλου.

Έχοντας απόσταση από το έδαφος όπως ένα SUV, τους χώρους ενός station wagon και την συμπεριφορά ενός sedan στον δρόμο, είναι προφανές πως οι προσδοκίες των ανθρώπων της Citroen από τη νέα τους δημιουργία, είναι πολύ μεγάλες. Ο στόχος του νέου C5X είναι να ανεβάσει ένα ακόμα επίπεδο την λέξη άνεση και αυτός είναι ο λόγος που θα εξοπλίζεται τόσο με την ανάρτηση Hydraulic Progressive Cushions, όσο και με τα Advanced Comfort καθίσματα  με τον ειδικό αφρό, που παρέχουν ασύγκριτη άνεση.

Σε ότι έχει να κάνει με την εξωτερική εικόνα του αυτοκινήτου του μοντέλου αυτή ακολουθεί τα πρότυπα του μικρότερου C4 C Cross και είναι αρκετά πρωτότυπη, καθώς στο τελείωμα της συνδυάζει στοιχεία από hatchback και station αισθητική. Στο εσωτερικό του , προφανώς και υπάρχουν όλες οι σύγχρονες τεχνολογίες που έχουμε συναντήσει και στα υπόλοιπα νέα μοντέλα της Citroen. O έλεγχος του infotainment γίνεται από  μία οθόνη αφής 12 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό,  ενώ υπάρχει ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων, αλλά και ένα μεγάλο Head Up Display με πληθώρα πληροφοριών. Το μήκος του μοντέλου είναι στα 4,805 μέτρα, το πλάτος του στα 1,865 μέτρα. ενώ το ύψος αγγίζει τα 1,485 μέτρα.  Ο χώρος των αποσκευών φτάνει  τα 545 λίτρα, ενώ μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 1.640 λίτρα με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων κατεβασμένες.

Η λίστα με τους διαθέσιμους κινητήρες αναμένεται να ικανοποιεί τους πάντες και στη κορυφή αυτής θα βρίσκεται  η Plug-in hybrid των 225 ίππων με καθαρή ηλεκτρική αυτονομία, πάνω από 50χλμ. Ωστόσο ακόμη η Γαλλική εταιρία δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία για τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου. Η εμπορική πορεία του Citroen C5 X θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

The post Citroen C5 X. Το C5 έγινε κροσσόβερ first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το BAC Mono αποχωρεί με στιλ πριν έρθει η νέα γενιά τον Μάρτιο.

cars

Το επόμενο Nissan Navara δεν θα είναι κλώνος του Mitsubishi L200.

cars

Η Bentley επιστρέφει στο Pikes Peak με την Continental GT.

cars

Δικαστική διαμάχη FCA – Mahindra

cars

Continental. Mειώνει στο μισό τα αυτοκόλλητα στα ελαστικά της

cars

Skoda One. Νέο πρόγραμμα απόκτησης αυτοκινήτου

cars

Η Mercedes –  παραμένει η πιο πολύτιμη μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο

cars

Ηλεκτρική οδική βοήθεια

cars

Διέρρευσε η νέα BMW M3 CS

cars