CARSNEWS
AUTONEWS

Continental. Καινοτομεί προς όφελος των οδηγών

Η οδηγική ασφάλεια και η άνεση σχετίζονται άμεσα με τα ελαστικά μας. Αν αυτά είναι σε κακή κατάσταση, τότε είναι θέμα χρόνου, να μας συμβεί ατύχημα. Περίπου το 40% όλων των ατυχημάτων που σχετίζονται με πρόβλημα στα ελαστικά, οφείλονται σε χαμηλή πίεση του αέρα τους. Για να λύσει αυτό το μεγάλο πρόβλημα, η Continental ανέπτυξε ένα σύστημα ελέγχου της πίεσης των ελαστικών, με το όνομα TPMS. Αυτό βασίζεται σε αισθητήρες στους τροχούς και συστήματα φρένων, που ειδοποιούν τον οδηγό για τα επίπεδα χαμηλής πίεσης των ελαστικών, μέσα από μια φωτεινή ένδειξη στο ταμπλό του οχήματος. Το σύστημα TPMS ελέγχει συνεχώς και αξιόπιστα την πίεση, σε πραγματικό χρόνο. Σε περίπτωση απώλειας πίεσης, κάτω από ένα ορισμένο όριο, ειδοποιεί αμέσως τον οδηγό για να αντιδράσει. Με τη σωστή χρήση, το TPMS βελτιώνει την ασφάλεια του οχήματος, περιορίζοντας αυτήν τη συχνή αιτία ατυχημάτων.

Ένα άλλο όφελος του TPMS είναι η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO₂. Εάν τα ελαστικά είναι σε πίεση πιο χαμηλή των 0,3 bars, για παράδειγμα, το όχημα καταναλώνει 1,5% περισσότερο καύσιμο και παράγει αντίστοιχα περισσότερες εκπομπές CO₂. Επιπλέον οφέλη της τεχνολογίας TPMS είναι

  • η βελτίωση της απόδοσης των ελαστικών, του φρεναρίσματος και της προστασίας από την υδρολίσθηση
  • η βελτίωση του χιλιομετρικού ωφέλιμου των ελαστικών
  • ο έλεγχος της ταχύτητας του οχήματος και η αποφυγή ατυχημάτων

Τεχνικά, το σύστημα TPMS λειτουργεί με δεδομένα που δέχεται απευθείας από το ελαστικό, μέσω ηλεκτρικών αισθητήρων πάνω στη ζάντα, σε σύνδεση με τη βαλβίδα. Μέσω ειδικού λογισμικού, τα  δεδομένα προβάλλονται στον οδηγό, οποίος έχει πλήρη εικόνα για την πίεση των ελαστικών του αλλά και έγκαιρη ενημέρωση για πιθανές επικίνδυνες καταστάσεις στην πορεία του.

The post Continental. Καινοτομεί προς όφελος των οδηγών first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Kosmoride. Και τα ηλεκτρικά mountain bikes της Giant στη παλέτα της

cars

Bentley Continental GT Speed. Ικανή και για drift!!!

cars

Ferrari 812 GTS. Το ισχυρότερο cabrio στον κόσμο!

cars

Ford Puma. Πεντάστερο από τον Euro NCAP

cars

Abarth F595. Για απολαυστική οδήγηση

cars

Η Mercedes θα κατασκευάσει το δικό της δίκτυο φόρτισης!

cars

Opel Astra. Με νέο κιβώτιο ταχυτήτων

cars

Μίλησε με τη νεκρή μητέρα της χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη και η εμπειρία ήταν τρομακτική

cars

Η Hyundai αποκαλύπτει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Kona

cars