CARSNEWS
AUTONEWS

CUPRA. Θα πάρει μέρος στο Πρωτάθλημα Extreme E

Η CUPRA μεταφέρει την κληρονομιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη σύγχρονη εποχή, συμμετέχοντας στον αγωνιστικό θεσμό Extreme E ως βασικός συνεργάτης της ομάδας ABT Sportsline. Η αντισυμβατική μάρκα διαθέτει διακεκριμένη ιστορία και η συνεργασία της με το Extreme E συνδυάζει τις ισχυρές γνώσεις της CUPRA για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με μία νέα προσέγγιση των ηλεκτροκίνητων αγώνων. To Extreme E, ο αγωνιστικός θεσμός με αμιγώς ηλεκτρικά SUV, πρόκειται να ταξιδέψει σε μερικά από τα πιο ακραία και απομακρυσμένα μέρη του κόσμου το 2021. Η εναρκτήρια σεζόν θα διεξαχθεί σε πέντε διαφορετικές τοποθεσίες, στην Αρκτική, την έρημο, το τροπικό δάσος, τον παγετώνα και τον ωκεανό, επιλέγοντας μέρη που έχουν ήδη καταστραφεί ή επηρεαστεί από την κλιματική αλλαγή.

«CUPRA και Extreme E ακολουθούν την ίδια γραμμή και αντιμετωπίζουν την πρόκληση να αποδείξουν ότι ηλεκτροκίνηση και μηχανοκίνητος αθλητισμός μπορούν να είναι ένας τέλειος συνδυασμός. Αυτό το είδος συνεργασιών ενισχύει την πορεία μας προς τον εξηλεκτρισμό καθώς θα έχουμε 2 plug-in υβριδικά μοντέλα μέχρι τις αρχές του 2021 και το πρώτο μας ηλεκτρικό όχημα, το CUPRA el-Born, που θα είναι έτοιμο από το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους», είπε ο Πρόεδρος της SEAT & CUPRA, Wayne Griffiths. Η είσοδος της CUPRA στην αρένα του Extreme E δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η μάρκα έθετε πάντα τον πήχη ψηλά για να ανακαλύψει τα όρια του δυνατού.

Για παράδειγμα, το CUPRA eRacer – το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού στον κόσμο – ενσωμάτωσε τέσσερις ηλεκτροκινητήρες μονής ταχύτητας με απόδοση 680PS (500kW) και 960Nm, με μία 65kWh μπαταρία υγρής ψύξης, συμβάλλοντας στον επαναπροσδιορισμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το Extreme E διαθέτει ένα format, που σέβεται μεταξύ άλλων σημαντικών ζητημάτων, την ισότητα ευκαιριών μεταξύ φύλων. Οι ομάδες στο Extreme E, θα πρέπει να διαθέτουν δύο οδηγούς, έναν άντρα και μία γυναίκα, εκ των οποίων ο πρώτος οδηγός για την CUPRA είναι ο πρεσβευτής της, Mattias Ekström.

 

The post CUPRA. Θα πάρει μέρος στο Πρωτάθλημα Extreme E first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το “Synthesis” είναι το μέλλον του infotainment της Chrysler

cars

Hyundai. Συνεργάζεται με την Aptiv για την αυτόνομη οδήγηση

cars

Κανένα σχόλιο από το Κρεμλίνο για τις πληροφορίες περί βασανιστηρίων στους συλληφθέντες για το μακελειό στη Μόσχα

cars

Πλησιάζουμε στο ντεμπούτο της Porsche Taycan Cross Turismo.

cars

Skoda. Χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή χρήση του αυτοκινήτου κατά τη πανδημία

cars

Ο καιρός σήμερα 21/3/2024

cars

Peugeot. Η τεράστια εξέλιξη του τιμονιού της

cars

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ μετά από 14 χρόνια γάμου

cars

Cadillac Lyric. Ένα ηλεκτρικό με περίσσεια στιλ και πολυτέλειας.

cars