CARSNEWS
AUTONEWS

Cupra El-Born. Το πρώτο ηλεκτρικό hot-hatch του VW Group.

Σε μία κίνηση που ταιριάζει με το προφίλ που παρουσιάζει η νεοσύστατη εταιρία του Volkswagen Group, η Cupra είναι η πρώτη που λανσάρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό hot-hatch. Η πρώτη του VW Group και θα μπορούσαμε να πούμε η πρώτη παγκοσμίως που δοκιμάζει τα νερά σε μία πολλά υποσχόμενη κατηγορία. Αυτό είναι λοιπόν το El-Born ή αν προτιμάς η πιο… καυτή έκδοση του Volkswagen ID.3 που θα λανσαριστεί στην αγορά εντός του 2021 με άγνωστη προς το παρόν τιμή και άγνωστα προς το παρόν τεχνικά χαρακτηριστικά.

Δεδομένου πως το El-Born είναι το αδερφάκι του ID.3, βασίζεται στην ίδια (MEB) αρχιτεκτονική και εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος κινεί τους τροχούς του πίσω άξονα. Ναι, το πρώτο ηλεκτρικό Cupra θα είναι πισωκίνητο και όπως αποκαλύπτει η ισπανική εταιρία θα εξοπλίζεται με μία ειδικά εξελιγμένη για την συγκεκριμένη εφαρμογή εκδοχή του Dynamic Chassis Control Sport (DCC Sport). Δεν αναφέρει πουθενά όμως την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα ή κάποιο άλλο τεχνικό χαρακτηριστικό πέραν της μπαταρίας που έχει χωρητικότητα 77 kWh και θα προσφέρει αυτονομία της τάξης των 500 χιλιομέτρων. Η Cupra δεν ανακοίνωσε ούτε καν τον χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση της δημοφιλούς διαδικασίας του 0-100 km/h καθώς περιορίστηκε στα 2,9 δευτερόλεπτα που χρειάζεται το El-Born για να πιάσει τα 50 km/h απο στάση. Ενδιαφέρον, αλλά χωρίς μέτρο σύγκρισης χάνει λίγο στον τομέα του εντυπωσιασμού!

Όσον αφορά στον σχεδιασμό πάντως, το νέο μοντέλο της Cupra σίγουρα κερδίζει τις εντυπώσεις. Μπορεί η σιλουέτα και οι αναλογίες του να θυμίζουν (λογικά) το VW ID.3, αλλά διαφοροποιείται αισθητά από αυτά χάρη στο πολύ πιο επιθετικό εμπρός μέρος, τα φαρδύτερα μαρπιέ, τους νέους τροχούς και τις μοναδικές στυλιστικές λεπτομέρειες όπως τα μπρονζέ διακοσμητικά τόσο στο αμάξωμα όσο και στην καμπίνα. Μιας που αναφερθήκαμε στο εσωτερικό, που μοιάζει με αυτό το ηλεκτρικού Volkswagen, αξίζει να αναφέρουμε την υπερυψωμένη κεντρική κονσόλα, το διαφορετικό τιμόνι, τα σπορ καθίσματα και φυσικά, τα διαφορετικά υλικά που επέλεξε η Cupra για να επενδύσει την καμπίνα του δικού της μοντέλου. Η Cupra βουτάει στα βαθιά νερά του εξηλεκτρισμού και εμείς περιμένουμε με ανυπομονησία να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το El-Born.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Mazda 3. Mε καινούριο κινητήρα

cars

Το ανεκτίμητο βιολί του Παγκανίνι σκαναρίστηκε από επιταχυντή σωματιδίων για να αποκαλύψει τα «μυστικά» του

cars

Νέα Porsche 911 GT3. Ισχυρότερη και ταχύτερη.

cars

Οι κρέμες σώματος που θα ενυδατώσουν πραγματικά το δέρμα σας

cars

Fiat 500 e. Πρεμιέρα με την έκδοση “la Prima”

cars

Rolls-Royce Cullinan Black Badge. Περισσότερο απ’ όλα!

cars

Το νέο Nissan Z δεν προορίζεται για την Ευρώπη!

cars

Famagusta: Συγκλόνισε ο βιασμός του Μιχάλη στις φυλακές από Τούρκο αξιωματικό και η εξομολόγηση 50 χρόνια αργότερα

cars

Με υβριδική έκδοση επιδόσεων το νέο Peugeot 308;

cars