CARSNEWS
NEW MODELS

Cupra Formentor: Με 300 ίππους, επαναπροσδιορίζει την έννοια sport SUV!

Το Formentor των 4,45 m εκφράζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φιλοσοφία και τη λογική της Cupra και προσπαθεί να συνδυάσει το στυλ των hatchback και των SUV. Για αυτό και το ύψος του των 1,511 μέτρων δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

Οι συγκεκριμένες αναλογίες όμως, μαζί με το πλάτος των 1,839 m, το μακρύ καπό, το χαρακτηριστικό πίσω μέρος με τη φωτεινή μπάρα που συνδέει τα πίσω φώτα και την έντονη διαμόρφωση του προφίλ του εξασφαλίζουν το επιθυμητό σπορ στυλ. Το οποίο όμως χάρη και στο μεταξόνιο των 2,68 m δεν έχει επιτευχθεί εις βάρος των χώρων. Τα 450 λίτρα του πορτμπαγκάζ π.χ. είναι μια καλή τιμή για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Το Formentor είναι διαθέσιμο με δύο κινητήρια σύνολα, ενώ σε κάθε περίπτωση το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση DCC είναι στάνταρ. Το συμβατικό αποτελείται από τον 2.0 TSI στην έκδοσή του των 310 PS και των 400 Nm και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και τετρακίνηση 4Drive.

To plug-in υβριδικό είναι το στάνταρ του ομίλου Volkswagen, με τον 1.4 TSI των 150 PS και έναν ηλεκτροκινητήρα 115 PS που μαζί αποδίδουν συνδυαστικά 245 PS και 400 Nm. Η μπαταρία είναι 13,0 kWh, ιόντων λιθίου και η καθαρά ηλεκτρική κίνηση που εξασφαλίζει φτάνει μέχρι και τα 50 km.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δείτε την πρώτη ηλεκτρική Maserati!

cars

Το αγωνιστικό D.N.A. των Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio

cars

Το Dacia Logan επιστρέφει και μας διαψεύδει

cars

Η Opel επιστρέφει στην Ιαπωνία

cars

ACEA: Μειωμένες κατά περίπου 25% οι ευρωπαϊκές πωλήσεις εφέτος

cars

Γιατί να επιλέξω συνθετικά λάδια; Κάθε πότε τα αλλάζω;

cars

Ένας άγνωστος θρύλος: Το Mitsubishi Evo IX σε έκδοση station wagon

cars

Με 350 ίππους το MINI John Cooper Works GP της Manhart

cars

Από 3D εκτυπωτή ο ισχυρότερος ηλεκτροκινητήρας στον κόσμο

cars