CARSNEWS
AUTONEWS

Cupra Formentor. Το πρώτο μοντέλο 100% Cupra!

Η γκάμα της Cupra συνεχίζει να μεγαλώνει και η τελευταία προσθήκη σε αυτήν, το μοντέλο που έρχεται να συναντήσει τα Ateca και Leon, είναι πιθανώς το πιο σημαντικό απ’ όλα καθώς είναι το πρώτο που εξελίχθηκε αποκλειστικά γι’ αυτήν. Δεν πρόκειται να βρεις έκδοση της Seat για το Formentor. Το συγκεκριμένο μοντέλο “ανήκει” στην νεοσύστατη εταιρία και σύμφωνα με αυτήν, αποτελεί την επιτομή του DNA της: σοφιστικέ, καινοτόμο και δυναμικό.

Το Cupra Formentor χρησιμοποιεί την ίδια έκδοση της MQB αρχιτεκτονικής του VW Group με το Seat Ateca αλλά είναι σχεδόν 9 εκατοστά μακρύτερο με μήκος που αγγίζει τα 4,45 μέτρα ενώ διαθέτει και μεγαλύτερο μεταξόνιο με αυτό του Formentor να φτάνει τα 2,68 μέτρα. Ταυτόχρονα όμως. Διατηρεί το ίδιο πλάτος και είναι σχεδόν 10 εκατοστά πιο χαμηλό φανερώνοντας τις προθέσεις του με μία πιο αθλητική στάση και τον σαφώς πιο επιθετικό σχεδιασμό του. Στο εσωτερικό δε, το σπορ SUV της ισπανικής φίρμας προσφέρει έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων και μία οθόνη 12 ιντσών για το σύστημα infotainment ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα bucket καθίσματα και το σπορ τιμόνι με το επίπεδο κάτω μέρος για να θυμίζουν στον οδηγό πού βρίσκεται.

Όσον αφορά στα μηχανικά, το Formentor θα είναι διαθέσιμο με δύο διαφορετικά κινητήρια σύνολα. Από την μία, θα υπάρχει ο κλασικός δίλιτρος turbo βενζινοκινητήρας με 310 ίππους και 400 Nm ροπής ο οποίος συνδυάζεται με το 4Drive σύστημα τετρακίνησης και από την άλλη, το eHybrid σύστημα που αποτελείται από έναν 1400άρη, TSI βενζινοκινητήρα 150 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 115 ίππων που παράγουν συνδυαστικά 245 άλογα και 400 Nm ροπής. Η μπαταρία των 13 kWh δε, χαρίζει ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 50 χιλιομέτρων. Σε κάθε περίπτωση, το Formentor εξοπλίζεται αποκλειστικά με ένα 7-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ενώ δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το Dynamic Chassis Control που παρακολουθεί τον δρόμο και τις κινήσεις του οδηγού ώστε να μεταβάλλει με τον βέλτιστο τρόπο, σε μερικά millisecond, το set-up.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Nissan LEAF. Μια εξαιρετική πραγματική ιστορία

cars

Γκουστάβο Πογιέτ: Πρέπει να είμαστε πολύ καλοί σε όλα κόντρα στη Γεωργία για να προκριθούμε

cars

Το Kia Stonic αποκτά GT Line έκδοση.

cars

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5 4WD 2020. Με μικρές αλλαγές

cars

Οδηγούμε το ηλεκτρικό Jeep Avenger

cars

Η νέα Skoda Octavia ανεβάζει τον πήχη!

cars

Nissan. Τα ηλεκτρικά της οχήματα εξοικονομούν ενέργεια

cars

Η Mercedes S-Class κοιτά τον τάρανδο στα μάτια…

cars

Στα μέσα του 2022 ο Βενιαμίν της Jeep.

cars