CARSNEWS
AUTONEWS

Czinger 21C. Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις…

Μπορεί κάποιοι, δεν γνωρίζω ακόμα αν είναι η πλειοψηφία ή η μειοψηφία, να αρχίζουν να εμφανίζουν συμπτώματα “hypercar-fatigue” αλλά η συγκεκριμένη βιομηχανία συνεχίζει να ανθίζει με νέα μοντέλα που δείχνουν να αψηφούν τους νόμους της φυσικής και απευθύνονται σε μία πάρα πολύ μικρή μερίδα του πληθυσμού. Εγώ ακόμα δεν πάσχω από αυτή την “κόπωση”, οπότε δεν μπορώ παρά να μένω με το στόμα ανοιχτό μπροστά στο ολοκαίνουριο 21C της αμερικανικής Czinger. Μίας νέας εταιρίας που έρχεται να απειλήσει το κατεστημένο με ένα υπεραυτοκίνητο που επαναπροσδιορίζει τον όρο “σύγχρονο” με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο.

Δεν είναι υπερβολή. Ο σχεδιασμός, η εξέλιξη και η παραγωγή του 21C γίνεται αποκλειστικά in-house, στα κεντρικά της Czinger στο Los Angeles των Η.Π.Α. και αυτό είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς το πόσο τεχνολογικά προηγμένο είναι το νέο hypercar. Η εταιρία χρησιμοποιεί την τελευταία τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D printing) και των αυτοματισμών στην παραγωγή ενώ το 21C βασίζεται σε ένα “υβριδικό” πλαίσιο, κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και μέταλλο. Επιπρόσθετα, νέος είναι και ο twin-turbo V8 με χωρητικότητα 2,9 λίτρων, ο οποίος στροφάρει μέχρι τις 11.000 σ.α.λ. Το Czinger 21C όμως, δεν βασίζεται μόνο σε αυτόν, καθώς υπάρχουν και 2 ηλεκτροκινητήρες στον εμπρός άξονα! Έτσι, το αμερικανικό hypercar παράγει 1.250 ίππους ενώ η τεχνολογία του 3D printing και τα ελαφριά υλικά που χρησιμοποιούνται σε ολόκληρο το αυτοκίνητο, εξασφαλίζουν πολύ χαμηλό βάρος. Τα 1.250 άλογα λοιπόν, δεν έχουν να κινήσουν πάνω από 1.250 κιλά χαρίζοντας στο υβριδικό κτήνος αναλογία κιλών ανά ίππο 1:1!

Όπως καταλαβαίνεις, οι επιδόσεις είναι εξωπραγματικές. Για τα πρώτα 100 km/h το 21C χρειάζεται μόλις 1,9 δευτερόλεπτα και τα 300 km/h από στάση έρχονται σε 15,0 δευτερόλεπτα. Για την ιστορία, το 0-400 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 29 δευτερόλεπτα την στιγμή που το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, η Koenigsegg Regera, χρειάζεται 31,49 και η τελική ταχύτητα που ανακοινώνει η Czinger είναι 432 km/h! Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ετοιμάζεται και μία ειδική έκδοση για την πίστα με ακόμα χαμηλότερο βάρος – 1.218 κιλά! Άξιο αναφοράς είναι και το αεροδυναμικό πακέτο που φροντίζει να κρατάει το 21C βιδωμένο στην άσφαλτο παράγοντας 250 κιλά downforce στα 250 km/h στην “βασική” έκδοση και έως 790 κιλά στην έκδοση πίστας. Για την ιστορία πάντως, η Czinger ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει μόλις 80 παραδείγματα του 21C, οπότε περιμένουμε η τιμή του να είναι… χαλαρά κάποιο 7-ψήφιο νούμερο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

General Tire. Νέο slick ελαστικό για Nascar

cars

Subaru Levorg Prototype με νέο turbo 1800άρη κινητήρα!

cars

Nissan Ariya Concept. Δείχνει τον δρόμο για το μέλλον.

cars

Η Toyota αποκάλυψε τη νέα πλατφόρμα για το επόμενο Yaris.

cars

Fiat Professional CNG. O οικονομικός συνεργάτης του επαγγελματία

cars

Peugeot. Kάνει δώρο για τον Άγιο Βαλεντίνο

cars

Video: Πώς και πόσο επηρέασαν οι κανονισμοί εκπομπών ρύπων το Audi RS3;

cars

Ferrari F8 Spider. Το καλοκαίρι δεν τελείωσε ακόμα!

cars

Nissan GT-R NISMO. Διαθέσιμο και σε LEGO!

cars