CARSNEWS
AUTONEWS

Daimler και Geely ανακοίνωσαν την κοινοπραξία για το μέλλον της Smart.

Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση της σύμπραξης των Daimler και Geely για το μέλλον της Smart έγινε τον Μάρτιο του 2019 με τις δύο εταιρίες να τηρούν σιγή ιχθύος σχετικά από εκείνο το σημείο και έπειτα. Έπειτα από μήνες διεργασιών όμως, έφτασε η ώρα για την επισημοποίηση του πλάνου για την ανάκαμψη της Smart, με την ανακοίνωση της κοινοπραξίας που δημιουργείται από την Daimler και την Geely για την παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών και εξηλεκτρισμένων μοντέλων στην Κίνα.

Οι δύο εταιρίες θα επενδύσουν 2,7 δισεκατομμύρια yuan (σχεδόν €350 εκατομμύρια με την τρέχουσα ισοτιμία) στην κοινοπραξία όπου κατέχουν ίσο ποσοστό 50:50 και θα βασίζεται στην Ningbo της Κίνας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση δε, η Geely θα εξελίξει την επόμενη γενιά των ηλεκτρικών Smart ενώ η Mercedes θα αναλάβει τον σχεδιασμό τους. Τα αυτοκίνητα θα παράγονται στην Κίνα ενώ την εποπτεία του project θα έχει ο CEO της κοινοπραξίας, Ton Xiangbei που μεταπήδησε στην Geely το 2015 έπειτα από 17 χρόνια στην Ford, όπου επέβλεπε την εξέλιξη παραγωγικών μονάδων στις Η.Π.Α. και στην Κίνα. Η παραγωγή των νέων Smart αναμένεται να ξεκινήσει το 2022.

Μέχρι τότε, η Daimler θα συνεχίσει να κατασκευάζει τα EQ ForTwo και EQ ForFour στις εγκαταστάσεις της στο Hambach της Γαλλίας και το Novo Mesto της Σλοβενίας.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Volvo – Οι ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις πήγαν εξαιρετικά

cars

BMW 320d Xdrive. Με προορισμό…την οδήγηση

cars

Seat Tarraco. Kαι με άτοκο χρηματοδοτικό

cars

BMW X1 xDrive 25e. Στο «ρεύμα» της εποχής

cars

Το νέο Opel Astra έρχεται με “φρέσκο” design και υβριδική, OPC έκδοση!

cars

Volvo C40 & XC40 – Με μεγαλύτερη αυτονομία, κίνηση πίσω και γρηγορότερη φόρτιση

cars

Dacia Sandero– Κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η επιτυχία του

cars

Ο Παράδεισος των κυριών – Spoiler: Η Μιράντα έχει κρυφακούσει τον Χριστόφορο με την Αμαλίας και είναι ανήσυχη

cars

Mini: Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης δεν είναι απαραίτητος για ένα JCW.

cars