CARSNEWS
AUTONEWS

Daimler και Volvo εξετάζουν συνεργασία στις Μ.Ε.Κ.

Το ύψος των επενδύσεων που απαιτούνται για την εξέλιξη τεχνολογιών όπως αυτή της αυτόνομης οδήγησης αλλά και του εξηλεκτρισμού αναγκάζουν τους κατασκευαστές να συνεργαστούν σε όποιον τομέα κρίνουν σκόπιμο ώστε να μειωθεί το κόστος. Το τελευταίο παράδειγμα αυτής της παγκόσμιας αλήθειας είναι οι φήμες που κυκλοφορούν σχετικά με την συνεργασία ανάμεσα στην Daimler και την Volvo όσον αφορά στις μηχανές εσωτερικής καύσης.

Γερμανικό μέσο αναφέρει πως σύμφωνα με ένα στέλεχος της σουηδικής εταιρίας, έχουν ξεκινήσει διερευνητικές συζητήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο αλλά χωρίς να υπάρχει κάποιο σαφές πλάνο σε αυτό το σημείο. Η επίσημη θέση της Volvo όπως εκφράστηκε από εκπρόσωπο της όταν ρωτήθηκε επί του θέματος είναι ότι είναι υπερβολικά νωρίς για να μιλήσουμε για οποιοδήποτε project αλλά δεν αποκλείεται τίποτα και κανένας. Από την άλλη, εκπρόσωπος της Daimler δήλωσε ότι η συνεργασία με την Geely, που κατέχει το 10% των μετοχών της γερμανικής βιομηχανίας εξελίσσεται θετικά, χωρίς όμως να εισέρχεται σε λεπτομέρειες.

Αξίζει να θυμίσουμε ωστόσο ότι τον περασμένο Οκτώβριο, η Volvo ανακοίνωσε ότι θα συγχωνεύσει τα προγράμματα εξέλιξης κινητήρων εσωτερικής καύσης με αυτά της Geely υπό μία νέα οντότητα που θα παρέχει τις νέες τεχνολογίες σε όλες τις εταιρίες του ομίλου (Volvo, Lynk & Co, Lotus) και όχι μόνο… Αυτό το “και όχι μόνο” είναι που δίνει τροφή στις φήμες με το γερμανικό μέσο να γράφει πως η νέα οντότητα θα ξεκινήσει την λειτουργία της τον ερχόμενο Μάρτιο, οπότε αναμένεται να ανακοινωθεί και η έναρξη της συνεργασίας με την Daimler.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέο SYM VF125 EURO 5. Δυνατή πρόταση

cars

Nissan. Σημαντική χορηγία

cars

Κατά λάθος επιβεβαίωση για το Ford Bronco Raptor.

cars

Μήπως η Hyundai teasάρει το “καυτό” i20 N;

cars

Η Audi συνεχίζει να απλουστεύει την γκάμα της!

cars

Καταργούνται τα Volkswagen Passat και Arteon;

cars

O Αϊ Βασίλης ταξιδεύει με στιλ φέτος!

cars

Jeep Wrangler. Γυρίζει τον κόσμο

cars

Το Opel Manta επιστρέφει ως ένα ηλεκτρικό sports coupe!

cars