CARSNEWS
NEW MODELS

Diesel Gate: Αποζημιώσεις καλείται να καταβάλλει η VW

Ένα ακόμα επεισόδιο στο περίφημο Diesel Gate το οποίο άλλαξε μια για πάντα τον χάρτη της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας γράφτηκε στο Ομοσπονδιακό Αστικό Δικαστήριο της Γερμανίας, το οποίο αποφάνθηκε ότι η Volkswagen έχει την υποχρέωση να καταβάλλει αποζημιώσεις σε πελάτες της, οι οποίοι εθίγησαν από την σκόπιμη παραποίηση των εκλυόμενων ρύπων σε μοντέλα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Προϋπόθεση αποτελεί οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να κινηθούν νομικά εναντίον της γερμανικής φίρμας επιστρέφοντας το όχημά τους και διεκδικώντας αποζημίωση, το ύψος της οποίας θα υπολογιστεί ανάλογα με τα διανυθέντα χιλιόμετρα.

Η απόφαση του Ομοσπονδιακού Αστικού Δικαστηρίου της Γερμανίας έρχεται μετά από προσφυγή του ιδιοκτήτη ενός VW Sharan, o οποίος ζητούσε να επιστραφεί το πόσο αγοράς του αυτοκινήτου στο σύνολό του.

Αν και πρόκειται για μια μεμονωμένη προσφυγή, η απόφαση αναμένεται να αποτελέσει τον οδηγό για την διεκπεραίωση περίπου 60.000 ανάλογων υποθέσεων που πρόκειται να εξετάσουν οι γερμανικές δικαστικές αρχές.

Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι ο όμιλος VW βρίσκεται μπροστά σε έναν νέο γύρο αποζημιώσεων ο οποίος θα ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά το τίμημα που οι Γερμανοί πλήρωσαν μετά από την προσπάθειά τους να παραποιήσουν τις εκπομπές ρύπων δεκάδων χιλιάδων πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων.  

Διαβάστε επίσης:

Πρώτη Δοκιμή στην Ελλάδα για το νέο Volkswagen Golf

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Bentley Mulliner Bacalar: Μία πολύ σπέσιαλ έκδοση για μόλις 12 τυχερούς

cars

Ο Daniel Elena «τρολάρει» τον αυτό του και τον Loeb!

cars

Car Quiz: Πόσα αυτοκίνητα αναγνωρίζετε από τα πίσω φώτα τους;

cars

Η Alfa Romeo Giulia GTA «χάνει» δύο πόρτες και κερδίζει την καρδιά μας

cars

Η νέα Skoda Octavia G-Tec καταναλώνει 4 ευρώ/100 χλμ.

cars

Αυτή η Porsche 356 A Speedster του 1958 είναι πανέμορφη και πανάκριβη

cars

Το 2020 οι πωλήσεις του Nissan GT-R50 by Italdesign

cars

Αυτά είναι τα μυστικά πρωτότυπα της Bugatti!

cars

Το νέο Opel Insignia ίσως γίνει crossover

cars