CARSNEWS
F1 & RACES

Domenicali: Μεγαλύτερος ο αντίκτυπος της F1 στο Vegas από ότι του Super Bowl!

Ο CEO της F1, Stefano Domenicali πιστεύει ότι ο αγώνας του Vegas θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην πόλη σε σχέση με το 58o Super Bowl!

Το βράδυ της 18ης Νοεμβρίου θα δοθεί η εκκίνηση του Grand Prix στους δρόμους του Las Vegas. Θα πρόκειται για μία μεγάλη στιγμή στην ιστορία του σπορ. Ιδιαίτερα για τους Αμερικανούς της Liberty Media.

Βλέπετε, η ιδιοκτήτρια εταιρία της F1 έχει πάρει την υπόθεση Vegas πάρα πολύ σοβαρά. Δεν επιθυμεί ο συγκεκριμένος αγώνας να είναι απλώς «ένα ακόμη GP στις ΗΠΑ». Τα πλάνα της Liberty είναι πολύ πιο φιλόδοξα. Για εκείνην το GP στο Vegas θα είναι κάτι σαν το Μονακό των ΗΠΑ. Έτσι, η διοργάνωση αλλά και η προώθηση του αγώνα γίνονται με αυτό το σκεπτικό.

Τις φιλοδοξίες της Liberty συμμερίζεται, φυσικά, και ο CEO της F1, Stefano Domenicali. Ο Ιταλός ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι ο οικονομικός αντίκτυπος του Grand Prix στην πόλη θα είναι μεγαλύτερος από εκείνον που θα έχει το Super Bowl που θα διεξαχθεί εκεί τον Φεβρουάριο του 2024!

«Το Super Bowl (σ.σ. πρόκειται για τον τελικό του πρωταθλήματος αμερικανικού ποδοσφαίρου) θα διεξαχθεί μία φορά. Εμείς, όμως, θα μείνουμε για πολύ καιρό. Η σημαία της F1 θα κυματίζει συνεχώς στο Vegas καθώς σκοπεύουμε να αναπτύξουμε το σπορ εδώ» δήλωσε ο Domenicali.

Παραδοσιακά, το Super Bowl είναι στις ΗΠΑ το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς. Πάνω από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές το παρακολουθούν τηλεοπτικά. Επιπλέον, η πόλη που το φιλοξενεί κάθε χρόνο έχει μεγάλο οικονομικό όφελος.

Ωστόσο, οι οικονομικές προβλέψεις για το Grand Prix στο Las Vegas υποστηρίζουν τα λεγόμενα του Domenicali. Υπολογίζεται ότι κατά την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του αγώνα, πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια θα εισρεύσουν στην πρωτεύουσα της Nevada. Ένα ποσό το οποίο είναι διπλάσιο σε σχέση με εκείνο που προβλέπεται για το Super Bowl, τρεις μήνες μετά.

Με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες

Σε αυτό το αποτέλεσμα αναμένεται να συμβάλλουν, φυσικά, οι αστρονομικές τιμές εισιτηρίων και υπηρεσιών εστίασης κατά την εβδομάδα του Grand Prix. Οι μέσες τιμές θα ξεπερνούν εκείνες του Μονακό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, οι τιμές κάποιων πακέτων μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 5 εκατομμύρια δολάρια ανά άτομο!

Φυσικά, υπάρχει δουλειά ακόμη να γίνει στο Las Vegas μέχρι τον Νοέμβριο. Αυτό, το αναγνωρίζει και ο Domenicali. «Θα υπάρξουν πολλά πράγματα που θα είναι έτοιμα την τελευταία στιγμή. Αλλά αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Υπάρχει τρομερός επαγγελματισμός εδώ. Η προεργασία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Αλλά ο μεγάλος όγκος των εργασιών θα ξεκινήσει τον Ιούνιο» υπογράμμισε ο Ιταλός.

Καθώς, ο αγώνας θα διεξαχθεί στους δρόμους της πόλης, οι διοργανωτές θα πρέπει να εκτελέσουν το εγχείρημα αυτό με μεγάλη προσοχή και χωρίς να διαταράξουν την καθημερινότητα των κατοίκων του Vegas. «Η συνεργασία μας με τις αρχές είναι άψογη» δήλωσε ο Domenicali. «Ξέρουμε ότι το αγωνιστικό τριήμερο θα είναι δύσκολο. Αλλά τα πλεονεκτήματα, που φέρνει η διεξαγωγή του αγώνα στην πόλη, επισκιάζουν κατά πολύ τα όποια μειονεκτήματα» τόνισε ο CEO της F1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόσο αξίζει το τσίρκο της Formula 1;

Hamilton: Δεν έχει υπάρξει οδηγός σαν εμένα!

F1: Γιατί δεν συμμετέχουν Αμερικανοί οδηγοί;

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Με νέα χρώματα σε Σιγκαπούρη και Ιαπωνία η McLaren (video, photos)

cars

F1 GP Άμπου Ντάμπι: Η τελευταία pole της χρονιάς στον Verstappen

cars

Hamilton: Θα άλλαζα τη Ferrari προς το καλύτερο

cars

Λιούις Χάμιλτον: Ο πλουσιότερος οδηγός στην ιστορία της F1 συνεχίζει την περιουσιακή του εκτόξευση

cars

Oliver Bearman’s debut for Ferrari adds more drama to an already chaotic start to the F1 season

cars

Άσχημα νέα για τον Max Verstappen -Τι συμβαίνει στην προσωπική ζωή του Ολλανδού

cars

LIVE COVERAGE – Formula 1 Lenovo United States Grand Prix 2023

cars

Ο θρύλος της F1 γιορτάζει στις πίστες άλλων αιθέρων

cars

O Montezemolo θα κρατούσε τον Vettel στη Ferrari

cars