CARSNEWS
AUTONEWS

Donkervoort D8 GTO JD70. Το πρώτο super sportscar ικανό για 2 G!

Έχουν περάσει τόσοι μήνες από τότε που η ολλανδική Donkervoort έδωσε στη δημοσιότητα το teaser για το D8 GTO JD70 που δεν σου κρύψω ότι το είχα ξεχάσει. Από τον Οκτώβριο του 2019 έγιναν πολλά στον κόσμο αλλά η Donkervoort δεν ξέχασε ότι είχε αφήσει μία εκκρεμότητα και αφού προσπαθούμε να αφήσουμε πίσω μας την πανδημία, το καλοκαίρι έφτασε και οι πίστες σε αρκετές χώρες έχουν αρχίσει να ανοίγουν για track-days, παρουσίασε επίσημα το νέο μοντέλο της – το πρώτο super sportscar που είναι ικανό για πλευρικές επιταχύνσεις της τάξης των 2 G!

Για να είναι εφικτό αυτό το κατόρθωμα, η Donkervoort φρόντισε καταρχάς να διατηρήσει το βάρος σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Γι’ αυτό φημίζεται άλλωστε κι έτσι, χάρη στην εκτενή χρήση ελαφριών υλικών, το D8 GTO JD70 δεν ζυγίζει περισσότερα από 700 κιλά ενώ έχει σχεδιαστεί ώστε να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα εξαιρετικά “αγωνιάρικα” αλλά απολύτως road-legal Nankang AR-1 ελαστικά. Για την κίνηση δε, η ολλανδική φίρμα εμπιστεύτηκε την Audi, η οποία της παρέχει τον κλασικό 5-κύλινδρο, turbo βενζινοκινητήρα με χωρητικότητα 2,5 λίτρων ο οποίος παράγει 420 ίππους και κινεί αποκλειστικά τους πίσω τροχούς μέσω ενός 5-τάχυτου, μηχανικού κιβωτίου της Tremec. Ναι, σωστά διάβασες. Το υπερόπλο που ονομάζεται D8 GTO JD70 δεν εξοπλίζεται με κάποιο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ούτε καν με ένα 6-τάχυτο μηχανικό. Η Donkervoort πιστεύει ότι η άφθονη ροπή του 5-κύλινδρου χρειάζεται μόλις 5 σχέσεις για να “απλώσει” ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και το χαμηλότερο βάρος της μονάδας που παρέχει η Tremec.

Κατά τα άλλα, η ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια και στους τέσσερις τροχούς, το σύστημα πέδησης από 6-πίστονες δαγκάνες εμπρός ενώ προσφέρονται προαιρετικά και 6-πίστονες και για τους πίσω τροχούς και αξίζει να αναφέρουμε ότι το D8 GTO JD70 είναι το πρώτο Donkervoort που εξοπλίζεται με ηλεκτρική κρεμαγέρα. Μ’ αυτά κι μ’ αυτά, το εντυπωσιακό roadster πιάνει τα 100 km/h από στάση σε μόλις 2,7 δευτερόλεπτα και τα 200 km/h σε μόλις 7,7 αλλά πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι μπορεί να “γράψει” περισσότερο από 1 G στην επιτάχυνση, σχεδόν 1,65 G στην επιβράδυνση και όπως είπαμε, 2 G στις στροφές. Πριν κλείσουμε, να αναφέρουμε ότι η Donkervoort θα κατασκευάσει μόλις 70 παραδείγματα της συγκεκριμένης έκδοσης και τα μισά από αυτά έχουν ήδη πωληθεί παρά την τιμή που ξεκινά από τα €163.636!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Kia προκαλεί αισθητικά με το νέο Optima.

cars

Ford. Με εξαιρετικό χρηματοδοτικό τα Puma & Kuga

cars

Μπορεί να ανακάμψει η Williams με την FW43;

cars

Το Toyota RAV4 μεταμορφώνεται σε όχημα διάσωσης.

cars

DS. Αποκάλυψε το νέο της μονοθέσιο για τη Formula E

cars

Το Citroën C5 X τιμήθηκε με το βραβείο «Best Large Car»

cars

Σαν σήμερα 18 Μαρτίου: Πέθανε ο νομπελίστας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης

cars

Νέα Mercedes-Benz GLA. Έτοιμη η δεύτερη γενιά

cars

Νέο Honda Civic. Ώρα για ανανέωση

cars