CARSNEWS
AUTONEWS

DS Aero Sport Lounge. Τολμηρό design και 680 ίπποι! Γιατί όχι;

Η DS Automobiles, φαινομενικά από το πουθενά, παρουσιάζει το Aero Sport Lounge. Ένα εξαιρετικά τολμηρό concept που εξερευνά τις προοπτικές της αεροδυναμικής υπεροχής σε συνδυασμό με ένα αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο που αποτελεί προϊόν της τεχνολογίας και της τεχνογνωσίας που έχει αποκτήσει η γαλλική εταιρία από την Formula E και δείχνει την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί η DS στο μέλλον! Για την ακρίβεια, απαντά σε ένα θεμελιώδες ερώτημα: Πώς γίνεται να επιτευχθεί η αρμονική συμβίωση του επιθυμητού efficiency με τον χαρακτήρα και το έντονο design.

Το DS Aero Sport Lounge έχει μήκος 5 μέτρων και την μορφή ενός φουτουριστικού coupe-SUV με έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ, γιγαντιαίους τροχούς και ιδιαίτερη έμφαση στην αεροδυναμική. Η γρίλια στο εμπρός μέρος, που δεν είναι καν μία “παραδοσιακή” γρίλια αλλά μία οθόνη γύρω από το φωτιζόμενο σήμα της εταιρίας, κατευθύνει τον αέρα στα πλαϊνά του αμαξώματος ενώ οι ζάντες 23 ιντσών έχουν σχεδιαστεί ώστε να ελέγχουν την ροή του αέρα καθώς το σφηνοειδές σχήμα σχίζει τον αέρα. Κάτω από το εντυπωσιακό παρουσιαστικό δε, κρύβεται ένα κινητήριο σύνολο που βασίζεται σε αυτό που κινεί το μονοθέσιο της DS στην Formula E. Το αμιγώς ηλεκτρικό powertrain αποδίδει 680 ίππους, επιταχύνει το Aero Sport Lounge στα 100 km/h σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα και τροφοδοτείται με ενέργεια από μία μπαταρία 110 kWh που παρέχει αυτονομία της τάξης των 650 χιλιομέτρων.

Η DS δεν έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το εσωτερικό του νέου πρωτότυπου αλλά δηλώνει πως ο σχεδιασμός της καμπίνας είναι ακόμη πιο τολμηρός. Για παράδειγμα, δεν υπάρχουν οι κλασικές, πατροπαράδοτες οθόνες στο ταμπλό – έχουν αντικατασταθεί από δύο λωρίδες με την κάτω, επενδυμένη με σατέν ύφασμα, να χρησιμοποιείται ως επιφάνεια προβολής για τις πληροφορίες που προβάλλει η πάνω λωρίδα. Την θέση των παραδοσιακών καθρεπτών έχουν πάρει δύο κάμερες που υποχρεωτικά συνοδεύονται από ισάριθμες οθόνες στην καμπίνα ενώ κάθε επιβάτες, έχει την δική του οθόνη προς πληροφόρηση και ψυχαγωγία. Το κεντρικό υποβραχιόνιο δε, λειτουργεί ως “οδηγός” διαβάζοντας και ερμηνεύοντας κάθε κίνηση των χεριών των επιβατών και παρέχοντας απτική ανάδραση μέσω υπερήχων ώστε ο εκάστοτε επιβάτης να γνωρίζει ότι αλληλεπιδρά με το σύστημα. Προηγμένη τεχνολογία και επιδόσεις supercar αλά-Γαλλικά. Το DS Aero Sport Lounge θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην επερχόμενη έκθεση της Γενεύης.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ράλλυ Ακρόπολις: Νικητής ο Κάλε Ροβάνπερα για 2η φορά στην καριέρα του

cars

Jeep Eco Bonus. Με σημαντικό όφελος 

cars

Mercedes-AMG S63 E Performance – Plug-in υβριδική 802 ίππων!

cars

Η φρεγάτα ΥΔΡΑ έβαλε με πυροβόλο εναντίον δυο UAVs στον κόλπο του Άντεν

cars

Η Toyota επιβεβαιώνει την καυτή, GR Corolla!

cars

Mini Aceman: Ολοκληρώθηκαν οι τελικές δοκιμές υπό ακραίες συνθήκες – Αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη παρουσίασή του

cars

Fiat Chrysler Automobiles. «Πριζώνει» την ηλεκτροκίνηση

cars

Πότε αλλάζουμε ελαστικά: Όσα θέλουμε να γνωρίσουμε και μάλλον έχουμε μάθει λάθος

cars

Giulia GTA. Δοκιμή από γνώστες…

cars