CARSNEWS
NEW MODELS

Eντυπωσιακό: Hyundai-Kia παρουσιάζουν κιβώτιο που προβλέπει τις αλλαγές ταχυτήτων

Πρόκειται για την επόμενη ημέρα στην εξέλιξη της λειτουργίας των αυτόματων κιβωτίων και η κορεάτικη εταιρία το ονομάζει Information and Communication Technology Connected Shift System (ICT).

Πρόκειται για ένα κιβώτιο το οποίο προβλέπει την κίνηση και την κατάσταση του δρόμου εμπρός και ανάλογα αλλάζει μόνο του τις σχέσεις έτσι ώστε να προσαρμοστεί ο κινητήρας καλύτερα στις συνθήκες.

Για να γίνει αυτό χρησιμοποιεί σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες από το σύστημα navigation αλλά και όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα, όπως κάμερες, ραντάρ κ.λπ.

Το σύστημα ICT Connect Shift αναγνωρίζει τις κλίσεις του δρόμου ώστε να κατεβάσει σχέση, τις στροφές, ενώ παράλληλα μπορεί να αντιληφθεί και την κίνηση εμπρός και τις ταχύτητες με τις οποίες κινούνται τα άλλα αυτοκίνητα ώστε να επιλέξει την καλύτερη δυνατή σχέση για την κάθε περίσταση.

Στόχος αυτού του κιβωτίου είναι όπως και σε όλες τις περιπτώσεις να βελτιωθεί η οικονομία σε καύσιμο αλλά και η ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει το αυτοκίνητο. Οι έρευνες της εταιρίας έδειξαν ότι το ICT Connect Shif System μειώνει την ανάγκη για αλλαγές ταχυτήτων σε δρόμους με στροφές κατά 43%, ενώ και η ανάγκη

για φρενάρισμα έχει μειωθεί κατά 11%.

Οι δύο εταιρίες θα εντάξουν το κιβώτιο σε επερχόμενα μοντέλα τους, χωρίς όμως να έχει ξεκαθαριστεί σε ποιά ακόμα. Όπως και να έχει όμως πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα τεχνολογία που σίγουρα θα αλλάξει πολλά από αυτά που γνωρίζουμε για τα κιβώτια ταχυτήτων.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Lamborghini Huracan Evo RWD: Η αποθέωση της πίσω κίνησης

cars

Οριστικό: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6:00 το πρωί – Πότε και πώς επιτρέπεται

cars

Με plug-in υβριδική έκδοση η ανανεωμένη Mercedes E-Class

cars

Mullen I-GO: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των… φτωχών καταφθάνει στην Ευρώπη

cars

Τρικύλινδρο και με 261 ίππους το Toyota C-HR;

cars

Το νέο Toyota Yaris Cross απέναντι στον ανταγωνισμό

cars

BMW Vs Toyota: Η νέα Supra ξεγυμνώνει την παντοκρατορία των SUV (Video)

cars

Με “μπαταρία” και 245 ίππους η Skoda Octavia RS iV (video)

cars

Μερική αποκάλυψη για την υβριδική Maserati Ghibli

cars