CARSNEWS
NEW MODELS

Eπτά μουσεία αυτοκινήτου που μπορείς να επισκεφτείς από τον υπολογιστή σου

Η πανδημία του Κορωνοϊού έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο. Τους τρόπους με τους οποίους «ξοδεύουμε» τον χρόνο μας όντας «αποκλεισμένοι» μέσα σε τέσσερις τοίχους. Το κίνημα, λοιπόν, του «stay home» μάς δίνει και εμάς την αφορμή ώστε να αναζητήσουμε νέες ψηφιακές διεξόδους ώστε να διατηρήσουμε την επαφή μας με τον μαγικό κόσμο της αυτοκίνησης.

Σειρά αυτήν τη φορά έχουν τα μουσεία στα οποία μας δίνεται η ευκαιρία να επισκεφθούμε έστω και εικονικά με τη βοήθεια της τεχνολογίας και των ανθρώπων που προνόησαν καταγράφοντας τη δική τους φυσική παρουσία σε επτά εξαιρετικά video.

Mercedes-Benz Museum

To μουσείο της Mercedes-Benz εδρεύει στη φυσική έδρα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας μιας και άνοιξε τις πύλες του το 2006. Εντός του μουσείου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την εξέλιξη της αυτοκίνησης καθώς και το πώς αλληλεπιδρά αυτή με την κοινωνία και τα γεγονότα που την στιγμάτισαν.

Porsche Museum

Περισσότερα από 80 αυτοκίνητα πρόκειται να συναντήσει ο επισκέπτης του μουσείου της Porsche που βρίσκεται στα περίχωρα της Στουτγάρδης. Το μουσείο άνοιξε τις πύλες του στις 31 Δεκεμβρίου του 2009 και αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτόνημα, αντάξιο της ιστορίας της Porsche. Για τους τυχερούς που θα έχουν την ευκαιρία να το επισκεφθούν προτείνεται και η περιήγηση στη γραμμή παραγωγής της Porsche η οποία προσφέρεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

Ferrari Museums Modena – Maranello

Η Ferrari διατηρεί δύο τόπους… λατρείας. Ο πρώτος βρίσκεται στη Modena και περιλαμβάνει το σπίτι στο οποίο έζησε ο Enzo Ferrari. Ο δεύτερος εδρεύει στο Maranello και προσφέρει τη δυνατότητα περιήγησης στο εργοστάσιο της Ferrari με το οποίο συνορεύει. Και στις δύο περιπτώσεις μπορεί κανείς να «αγγίξει» την αγωνιστική ιστορία της Ferrari και να δει από κοντά τις ούτως ή άλλως ακριβοθώρητες προτάσεις της.

McLarenMuseum

Το μουσείο της McLaren στο Woking της M. Βρετανίας αποτελεί επί της ουσίας κομμάτι του τεχνολογικού κέντρου της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Με έντονη την παρουσία των μονοθεσίων της Formula 1 και της πλούσιας αγωνιστικής ιστορίας της McLaren, ο επισκέπτης του έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τα σύγχρονα sportscars των Βρετανών.

BMWMuseum

Το μουσείο της BMW μετρά σχεδόν πενήντα χρόνια λειτουργίας, έχοντας ανοίξει για πρώτη φορά τις πύλες του το 1973.  Η πολυεπίπεδη αρχιτεκτονική του επιτρέπει τη φιλοξενία 120 εκθεμάτων, εξασφαλίζοντας ένα συναρπαστικό ταξίδι στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της βαυαρικής φίρμας. Ένα ακόμα κίνητρο για να επισκεφθεί κανείς το μουσείο της BMW είναι και το Welt στο οποίο μπορεί κανείς έρθει σε επαφή με τις σύγχρονες προτάσεις της BMW σε ένα φιλόξενο περιβάλλον.

Lamborghini Museum

Το μουσείο της Lamborghini στην Santa Antaga φιλοξενεί έξι δεκαετίες ιστορίας σε μια προσπάθεια να αποτυπώσει την πορεία της ιταλικής φίρμας μέσα στον χρόνο. Πέρα από τα τετράτροχα εκθέματα, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να βιώσει την εμπειρία οδήγησης μιας Lamborghini μέσα από προηγμένους εξομοιωτές ή ακόμα και να περιηγηθεί στη γραμμή παραγωγής της Lamborghini παρακολουθώντας από απόσταση αναπνοής τη γέννηση των εμβληματικών μοντέλων της.   

Mazda Museum

Το μουσείο της Mazda στον τόπο γέννησης της ιαπωνικής φίρμας στη Χιροσίμα αποτελεί έναν πραγματικό τόπο λατρείας για τους φανατικούς οπαδούς των περιστροφικών κινητήρων και των sportscars που οι Ιάπωνες «έχτισαν» με αφετηρία τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Φυσικά στο μουσείο της Mazda θα συναντήσετε όλα εκείνα τα οχήματα που τις επέτρεψαν αν επιβιώσει στο πέρασμα των καιρών και να καταξιωθεί στο παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το τελευταίο teaser για τη Maserati MC20

cars

Το νέο Tesla Model S θα σοκάρει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία

cars

Δεύτερη νιότη για το Picanto της Kia

cars

Οδηγούμε στην Ισπανία το νέο Ford Puma (video)

cars

Βόλτα στο Μιλάνο: Στα νέα teasers της Maserati MC20 κανείς δεν προσέχει το αυτοκίνητο

cars

Οδηγούμε την χαρισματική Mercedes-Benz GLB 200 163PS 2WD 7G-DCT

cars

Tο αυτοκίνητο των 10.000 ευρώ με το φθηνότερο καύσιμο

cars

H βρετανική GTO Engineering παρουσίασε τη Ferrari 250 GT SWB Berlinetta Competizione “Revival”

cars

Δείτε το σποτ- αναγγελία του νέου Hummer με τον LeBron James

cars