CARSNEWS
NEW MODELS

Elon Musk: Πιθανή η εμπορική αποτυχία του Tesla Cybertruck

Σε συνέντευξη που έδωσε ο κ. Elon Musk, διευκρίνισε μεταξύ άλλων ότι το Cybertruck δημιουργήθηκε και παρουσιάστηκε χωρίς να έχει προηγηθεί έρευνα αγοράς αναφορικά με τη μορφή του και τις δυνατότητες του ως όχημα αυτής της κατηγορίας (pickup). Όταν ρωτήθηκε σχετικά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla είπε: «Εάν κάναμε έρευνα αγοράς; Απλώς δημιουργήσαμε ένα αυτοκίνητο το οποίο πιστεύαμε ότι ήταν εκπληκτικό και δείχνει υπερπερίεργο (sic). Το μόνο που ήθελα ήταν να φτιάξουμε ένα φουτουριστικό τανκ –κάτι που να μοιάζει σαν να βγήκε από τις ταινίες “Blade Runner” ή “Aliens” ή κάτι παρόμοιο–, αλλά να είναι πάρα πολύ χρηστικό».

Πραγματικά, το Cybertruck –και όσα διαδραματίστηκαν κατά την παρουσίασή του (αλλά και όσα το αφορούν μετέπειτα αυτής)– πέτυχε τον σκοπό του που δεν ήταν άλλος από το να προκαλέσει πάταγο. Ωστόσο, η δημοσιότητα που έχει αποκτήσει δεν συνεπάγεται κατά τεκμήριο και την εμπορική επιτυχία του. Ο κ. Musk ρωτήθηκε τι θα συμβεί εάν οι πωλήσεις του είναι κατώτερες των προσδοκιών και απάντησε: «Δεν ανησυχώ πολύ σχετικά με αυτό το ενδεχόμενο επειδή εάν αποδειχθεί ότι κανείς δεν θέλει να αγοράσει ένα pickup με περίεργο σχήμα, θα κατασκευάσουμε ένα άλλο με κανονική μορφή, δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν πολλά τέτοια οχήματα με συμβατική σχεδίαση τα οποία είναι όμορφα, Μπορούμε να αντιγράψουμε κάποιο. Αυτό είναι το εναλλακτικό σχέδιό μας», κατέληξε.

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η Tesla, ήδη περισσότεροι από 200.000 υποψήφιοι πελάτες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Cybertruck και έχουν καταθέσει προκαταβολή τουλάχιστον 100 δολαρίων. Προς το παρόν, αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αλλάξουν τα σχέδια για την παραγωγή του αμιγώς ηλεκτροκίνητου pickup. Άλλωστε, σύμφωνα με τον κ. Musk, αυτό δεν απευθύνεται μόνο στον τυπικό αγοραστή ενός οχήματος της συγκεκριμένης κατηγορίας αλλά –εν δυνάμει– σε όσους θέλουν ένα ευρύχωρο και πρακτικό αυτοκίνητο.

Όπως έχει ανακοινωθεί, οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2021, εάν δεν υπάρξει κάποια επιπλέον καθυστέρηση στην κατασκευή του. Επίσης, ο ίδιος ο κ. Musk έχει παραδεχτεί ότι το αυτοκίνητο παραγωγής θα διαφέρει σχετικά από το πρωτότυπο που έχουμε δει ως τώρα, για να πληροί τους κανονισμούς ασφαλείας και να εξυπηρετεί την παραγωγική διαδικασία.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ποιος σκότωσε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

cars

Στα 432 χλμ./ώρα το υβριδικό hypercar της Czinger (Video)

cars

Παγκόσμιο σοκ: Σε αρνητικές τιμές το αμερικάνικο αργό πετρέλαιο!

cars

Ορατό το σενάριο μόλις οκτώ γκραν πρι Formula 1 για το 2020!

cars

Bentley: Η πανδημία του κορωνοϊού βοήθησε την ηλεκτροκίνηση

cars

Κάμερα στο εσωτερικό ελαστικού αποκαλύπτει έναν άγνωστο κόσμο (Video)

cars

Η στιγμή της σύγκρουσης δύο κρουαζιερόπλοιων στο Μεξικό – Video

cars

Στην Ελλάδα το υβριδικό Fiat 500. Aπό 12.800 ευρώ

cars

H Volkswagen θα λανσάρει τέσσερα νέα SUV στην Ινδική αγορά

cars