CARSNEWS
NEW MODELS

EuroNCAP: To Tesla Model X είναι το κορυφαίo σε ασφάλεια SUV

Έχουν γραφτεί πολλά και ειπωθεί ακόμα περισσότερα για την ασφάλεια των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και την προστασία που είναι ικανά να προσφέρουν σε περίπτωση σύγκρουσης. Για τη συμπεριφορά του πλαισίου, των μπαταριών και την απαραίτητη ειδίκευση των σωστικών συνεργείων.

Από την άλλη πλευρά τα αποτελέσματα των δοκιμών πρόσκρουσης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων έρχονται να διαψεύσουν όσους θέτουν υπό αμφισβήτηση την αποτελεσματικότητά τους.

Πιο χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των προτάσεων της Tesla οι οποίες διαπρέπουν τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όσο και στην Ευρώπη. Αυτή τη φορά ήταν σειρά του Model X να διακριθεί στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP, διεκδικώντας βάσει των επιδόσεών του το τίτλο του ασφαλέστερου SUV για το 2019.

Αναλυτικότερα, το Tesla Model X κατάφερε να φτάσει στο 98% στην προστασία ενηλίκων, στο 81% στην προστασία παιδιών και στο 72% στην προστασία πεζών. Με 94 στα 100 βαθμολογήθηκαν τα συστήματα ασφαλείας με τα οποία εφοδιάζεται, καθιστώντας το ηλεκτροκίνητο SUV το κορυφαίο στην ευρύτερη κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η επίδοση του Tesla Model X ήταν σαφώς ανώτερη της επίσης ηλεκτροκίνητης Porsche Taycan η οποία και συμμετείχε στον ίδιο κύκλο δοκιμών του EuroNCAP.   

Related Articles

O Pininfarina ετοιμάζει και ηλεκτρικό SUV για το 2022

cars

Με έκπτωση ως 3.800 ευρώ το Jeep Compass

cars

Νέες καταγγελίες για τον αξιωματικό της Τροχαίας Λιβαδειάς – Ποιος πολιτικός τον καλύπτει; (photos)

cars

Το RS6-R της ΑΒΤ είναι ένα… οικογενειακό θηρίο!

cars

Αudi e-Tron S: Ηλεκτρικά παντιλίκια (και όμως γίνεται…)

cars

O Lewis Hamilton νικητής στην Ουγγαρία

cars

Με αυτά τα τρακτέρ σίγουρα δε θα έκλειναν δρόμους

cars

Η VW ίσως βγάλει την φθηνή της μάρκα Jetta και εκτός Κίνας

cars

Άγιε Βασίλη, θέλω έναν ηλεκτρικό αυτοκινητόδρομο!

cars