CARSNEWS
AUTONEWS

Extras με συνδρομή; Η BMW έχει μία ενδιαφέρουσα ιδέα!

Φαντάσου να αγοράζεις ένα αυτοκίνητο και εν συνεχεία, να έχεις την δυνατότητα να “ξεκλειδώνεις” κάποια στοιχεία εξοπλισμού με την μορφή μίας συνδρομής… Αυτό ακριβώς έχει στο μυαλό της η BMW και το κάνει πραγματικότητα με μία σειρά νέων χαρακτηριστικών για τα αυτοκίνητα που εξοπλίζονται με την τελευταία γενιά του iDrive λογισμικού. Από τον Ιούλιο, όλες οι νέες BMW που διαθέτουν την 7η γενιά του iDrive θα έχουν πρόσβαση σε ένα update και κάποια νέα features ενώ τα μοντέλα που ήδη κυκλοφορούν και έχουν το εν λόγω iDrive, θα αποκτήσουν το update “over-the-air”.

Μέρος του δωρεάν update είναι το πλάνο της BMW να επεκτείνει την γκάμα των ψηφιακών after-sales ώστε να περιλαμβάνει και “κάποιες λειτουργίες άνεσης” όπως για παράδειγμα τα θερμαινόμενα καθίσματα. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες που δεν επέλεξαν το συγκεκριμένο στοιχείο προαιρετικού εξοπλισμού, θα έχουν την δυνατότητα να το “ξεκλειδώσουν” μέσω εφαρμογής ή του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης έναντι ενός αντιτίμου φυσικά. Οι λειτουργίες που θα προσφέρονται με αυτόν τον τρόπο θα είναι ήδη ενσωματωμένες στο αυτοκίνητο αλλά δεν θα είναι ενεργές. Για να γίνουν, θα απαιτείται είτε η αγορά τους από τον ιδιοκτήτη, είτε η ενεργοποίηση μίας συνδρομής διάρκειας 1-3 ετών. Όλες αυτές οι λειτουργίες όμως, θα είναι διαθέσιμες για μία δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 1 μηνός.

Φυσικά, το εν λόγω χαρακτηριστικό δεν είναι το μοναδικό που περιέχεται στο update της BMW αλλά είναι σίγουρα το πιο ενδιαφέρον καθώς δείχνει μία κατεύθυνση που δεν είχαμε δει κάποιον κατασκευαστή να εξερευνά. Φαντάσου λίγο τις δυνατότητες αλλά και τους… κινδύνους που περιλαμβάνει αυτό το μονοπάτι. Φαντάσου να μπορείς να “ξεκλειδώνεις” λειτουργίες του αυτοκινήτου. Από τη μία, μπορεί να ακούγεται καινοτόμο αλλά ο αντίλογος βασίζεται στο γεγονός ότι κάποιοι θεωρούν ότι αγοράζουν ένα αυτοκίνητο με ότι αυτό εξοπλίζεται και η συνδρομή που απαιτείται για την χρήση κάποιων χαρακτηριστικών μπορεί να θεωρηθεί κάπως… τολμηρή. Κάτι μου λέει πάντως ότι πολλοί κατασκευαστές παρακολουθούν το πείραμα της BMW και δεν θα μου κάνει εντύπωση αν στο μέλλον δούμε κι άλλες εταιρίες να ακολουθούν τον ίδιο δρόμο…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Audi: Ζάντες μεγαλύτερες των 23 ιντσών δεν έχουν νόημα.

cars

Η Suzuki ξεσάλωσε με το Swift Extreme Concept!

cars

Το 2020 θα είναι η χρονιά της Bugatti…

cars

Αυτό είναι το νέο μικρό SUV της Toyota;

cars

Η Audi φρεσκάρει το Q5 με mild-hybrid τεχνολογία και όχι μόνο!

cars

Για ποιους λόγους θα ξεκινήσει τελικά από Σεπτέμβριο η δίκη των Τεμπών

cars

Volvo XC60 T8 Recharge – Ανανέωση ουσίας

cars

Peugeot Summer Sales. Διευκολύνει την απόκτηση αυτοκινήτου

cars

Kia Optima. Κερδίζει πόντους με την τόλμη του!

cars