CARSNEWS
F1 & RACES

F1 Δοκιμές Μπαχρέιν, Ημέρα 3: Στον Verstappen ο ταχύτερος χρόνος του τεστ (videos)

O Max Verstappen και η Red Bull Racing βρέθηκαν στην κορυφή των χρόνων στην τρίτη και τελευταία ημέρα των δοκιμών εξέλιξης ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2021!

Και παρότι είναι σαφές πως όσα βλέπουμε στις δοκιμές δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα την πραγματική δυναμική των ομάδων, η τελευταία ημέρα του τεστ ήταν κι αυτή όπου μπορούσαν να βγουν κάποια βασικά συμπεράσματα – τουλάχιστον για το ποιες ομάδες δείχνουν ετοιμοπόλεμες και γεμάτες αυτοπεποίθηση και ποιες ακόμα έχουν κάποια κακώς κείμενα να λύσουν. Βέβαια αυτά, τονίζουμε ξανά, δεν πάνε βάσει κατάταξης.

Zoooooming down the start-finish straight 💨🚦 #F1Testing pic.twitter.com/VTQ4ypNw7L

— Red Bull Racing (@redbullracing) March 14, 2021

Η ημέρα ανήκε στη Red Bull Racing, που είχε έναν ταύρο στην κορυφή των χρόνων τόσο στο πρωινό τετράωρο όσο και στο απογευματινό. Το πρωί ήταν ο Sergio Perez αυτός που το καλύτερο από τα 49 περάσματά του στην πίστα του Μπαχρέιν, τον είχε τοποθετήσει και στην πρώτη θέση. Σε μία περίοδο όπου οι ομάδες επιδόθηκαν κυρίως σε προσομοιώσεις μεγάλων αποστάσεων.

Relive the fastest time from this morning’s session courtesy of @SChecoPerez and his speedy @RedBullRacing RB16B 🔥#F1 #F1Testing pic.twitter.com/BDDCY7filX

— Formula 1 (@F1) March 14, 2021

Το απόγευμα ο Verstappen πήρε τη σκυτάλη, ήταν ταχύτερος με τη C3 μέση γόμα της Pirelli (είχε τα πρωτότυπα ελαστικά που ουσιαστικά είναι ίδιας γόμας αλλά κατασκευάστηκαν σε άλλο εργοστάσιο, σε αυτό της Κωνσταντινούπολης) και ήταν ο πρώτος οδηγός που έσπασε το φράγμα του 1.30.

Μάλιστα, όταν στα τελευταία 90 λεπτά μεγιστοποιήθηκε η χρήση των πιο μαλακών ελαστικών στη γκάμα της ιταλικής μάρκας με αποτέλεσμα οι χρόνοι να αρχίσουν να πέφτουν, ο Ολλανδός ήταν ξανά ταχύτερος όλων και ο μόνος που έπεσε κάτω από το 1.29. Το 1.28.960 που σημειώθηκε με τη C4 γόμα, ήταν και η καλύτερη επίδοση του τεστ.

Χαμόγελα είχαμε και στο στρατόπεδο της Scuderia AlphaTauri που απόλαυσε άλλη μία ημέρα δίχως προβλήματα. Οι οδηγοί της κάλυψαν 165 γύρους ενώ ο rookie Yuki Tsunoda, έδειξε να εξοικειώνεται άμεσα στις προκλήσεις της Formula 1 και σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο του τεστ!

Ακολούθησαν η Ferrari του Carlos Sainz και η Alfa Romeo του Kimi Raikkonen, με τους δυο τους να έχουν μία επαφή προς το τέλος της ημέρας. Ο Φινλανδός ήταν αυτός που… δούλεψε περισσότερο σήμερα, κάνοντας 166 γύρους – απόσταση που ισοδυναμεί με σχεδόν 3 Grand Prix!

A close call between Sainz and Raikkonen as the chequered flag falls on testing 👀#F1 #F1Testing pic.twitter.com/Kp30MSy9bD

— Formula 1 (@F1) March 14, 2021

O Lewis Hamilton ήταν πέμπτος στην κατάταξη, είχε όμως μία έξοδο και σε αρκετά σημαία φάνηκε να κρατά τη νευρική W12 στο δρόμο, σε μία ημέρα που δεν είχε τεχνικά προβλήματα αλλά σίγουρα δείχνει πως ίσως οι πρωταθλητές να πρέπει να ανησυχούν για την απειλή των ταύρων.

Lewis heads out for a qualifying run, but spins on the final corner 🔁#F1 #F1Testing pic.twitter.com/W47XMYqbzG

— Formula 1 (@F1) March 14, 2021

Είναι χαρακτηριστικό πως στις δηλώσεις τους, οι εκπρόσωποι και των δύο πλευρών, είτε οδηγοί είτε τεχνικοί, χρίζουν την άλλη πλευρά ως φαβορί. Μένει να δούμε ποιος έλεγε αλήθεια, πράγμα που θα φανεί στις επίσημες διαδικασίες της πρεμιέρας του Σακχίρ, σε δύο εβδομάδες.

Πάντως ο όποιος προβληματισμός για τη Mercedes, καθρεφτίζεται στις ομάδες με τις οποίες συνεργάζεται. Για παράδειγμα η Aston Martin είχε ξανά προβλήματα, με τον Sebastian Vettel να χάνει μεγάλο μέρος της απογευματινής περιόδου με θέματα στον κινητήρα της υβριδικής εταιρείας.

Not what we were hoping for but Seb is still remaining positive. 🤜🤛

‘There’s more to come, so stay with us.’ 😉#SV5 #F1Testing pic.twitter.com/bid6XFSSOX

— Aston Martin Cognizant F1 Team (@AstonMartinF1) March 14, 2021

Αναλυτικά οι καλύτεροι χρόνοι της ημέρας:

Αναλυτικά και οι γόμες με τις οποίες σημειώθηκαν οι καλύτερες επιδόσεις:

Η πρεμιέρα της νέας σεζόν είναι προγραμματισμένη για τις 28 Μαρτίου, πάλι στην πίστα του Σακχίρ.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε όλα τα νέα μονοθέσια της Formula 1 (videos)

Έκανες εμβόλιο; Μπορείς να πας στο Grand Prix!

Κεκλεισμένων των θυρών το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H McLaren αποκαλύπτει την προετοιμασία των pit box (video)

cars

Ο θρύλος της F1 γιορτάζει στις πίστες άλλων αιθέρων

cars

Γνώρισε και μία ήττα ο Hamilton

cars

Με νέα χρώματα σε Σιγκαπούρη και Ιαπωνία η McLaren (video, photos)

cars

Honda opens new UK F1 engine base ahead of Aston Martin partnership

cars

Κώστας Νεστορίδης: Το μήνυμα του γιού του, για τη νέα περιπέτεια υγείας του

cars

Προεπισκόπηση Grand Prix Σιγκαπούρης: η Φόρμουλα 1 εισέρχεται στον ρυθμό της νύχτας

cars

Το ανησυχητικό μήνυμα του Νόρις

cars

F1 GP Αυστρίας: Στην Pole Position o Valtteri Bottas

cars