CARSNEWS
F1 & RACES

F1: Η απάντηση της FIA στις 7 ομάδες!

Η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού έδωσε τις απαραίτητες διευκρινήσεις σχετικά με το θέμα της υβριδικής μηχανής της Scuderia Ferrari.

Θυμίζουμε πως μετά την ανακοίνωση πως η ολοκλήρωση της έρευνας της για τη νομιμότητα της υβριδικής μηχανής της ιταλικής οδήγησε σε συμβιβασμό, με το περιεχόμενο της έρευνας αλλά και το είδος συμβιβασμού να παραμένουν άγνωστα, οι άλλες ομάδες αντέδρασαν.

Οι «7» εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση (την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ) στην οποία απαιτούσαν διαφάνεια και απειλούσαν ακόμα και συνέχεια… στα δικαστήρια. Η FIA απάντησε με την παρακάτω ανακοίνωση:

«H FIA πραγματοποίησε ενδελεχή τεχνική ανάλυση της υβριδικής μηχανής της Scuderia Ferrari, όπως νομιμοποιείται να κάνει για κάθε αγωνιζόμενο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

Οι εκτενείς και εις βάθος έρευνες που έλαβαν χώρα το 2019, γέννησαν υποψίες πως η υβριδική μηχανή της Scuderia Ferrari θα μπορούσε να λειτουργεί κάποιες φορές εκτός των ορίων των κανονισμών της FIA. Η Scuderia Ferrari αντέδρασε κατηγορηματικά στις υποψίες αυτές και τόνισε πως η υβριδική της μηχανή λειτουργούσε πάντα εναρμονισμένη με τους κανονισμούς. Η FIA δεν ήταν πλήρως ικανοποιημένη αλλά αποφάσισε πως περαιτέρω δράση δεν ήταν σίγουρο πως θα οδηγούσε σε ξεκάθαρο συμπέρασμα, λόγω της πολυπλοκότητας του ζητήματος και της αδυναμίας να καταλήξει σε σαφείς αποδείξεις παρανομίας.

Για να αποφευχθούν οι αρνητικές συνέπειες μίας μακράς διαμάχης, ιδίως δεδομένης της αβεβαιότητας του τελικού αποτελέσματος και με γνώμονα το συμφέρον του Πρωταθλήματος και των μετόχων του, η FIA, βάσει με το Άρθρο 4 (ii) του Πειθαρχικού της Κανονισμού (JDR), αποφάσισε να συνάψει μία άμεσης εφαρμογής, αποτρεπτική για το μέλλον συμφωνία διακανονισμού με τη Ferrari.

Αυτού του είδους η συμφωνία αποτελεί νομικό εργαλείο αναγνωρισμένο ως σημαντικό κομμάτι κάθε πειθαρχικού συστήματος και χρησιμοποιείται από πολλές δημόσιες αρχές κι άλλες αθλητικές ομοσπονδίες σε περιπτώσεις διαχείρισης διαμαχών.

Οι όροι εχεμύθειας σχετικά με τη συμφωνία διακανονισμού καθορίζονται από το


Άρθρο 4 (vi) του Πειθαρχικού Κανονισμού.

Η FIA θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προστατεύσει το σπορ αλλά παράλληλα, το ρόλο και τη φήμη της ως διοργανώτρια αρχή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1».

Κοινώς, παρότι η παγκόσμια ομοσπονδία θεωρεί πως υπήρχε λειτουργία της υβριδικής μηχανής της Ferrari που δεν εναρμονιζόταν πλήρως και μονίμως με το γράμμα των τεχνικών κανονισμών, αδυνατούσε να βρει ξεκάθαρη απόδειξη που να στοιχειοθετούσε περαιτέρω δράση.

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Village Roadshow: Η δεύτερη ευκαιρία μετά την απόκτηση της από τον ΑΝΤ1 και η επιστροφή στα κέρδη

cars

Ο Μπραντ Πιτ γίνεται πιλότος της Formula 1 για το «Apex»: Η πρώτη εικόνα του μονοθέσιου που θα οδηγήσει

cars

Η FIA δέχτηκε Andretti/Cadillac και… άνοιξε ο ασκός του Αιόλου!

cars

Disney+: Πρωτότυπες σειρές και ταινίες για όλους τον Νοέμβριο

cars

Νέα έκδοση για την κορυφαία Bugatti Chiron Pur Sport Grand Prix

cars

F1 set for talks over key tyre change

cars

F1 GP Σ. Αραβίας: Όλα τα highlights! (+video)

cars

F1: Θρίαμβος Red Bull και Πέρεζ

cars

Ο κοροναϊός «απειλεί» το Grand Prix Κίνας

cars