CARSNEWS
F1 & RACES

F1: Η Ford εξετάζει επιστροφή μέσω Red Bull

Έντονη φημολογία για επιστροφή της αμερικανικής εταιρίας στην Formula 1. Και μάλιστα, μέσω της ομάδας η οποία την είχε διαδεχθεί το 2005.

Ήταν στο τέλος του 2004 όταν ο Dietrich Mateschitz έδινε το πράσινο φως για την εξαγορά της Jaguar Racing από την Red Bull. Ήταν η τελευταία πράξη μιας άδοξης προσπάθειας της Ford να αποκτήσει την δική της εργοστασιακή ομάδα.

Ουσιαστικά, η Ford είχε εξαγοράσει την Stewart Grand Prix από το 1999 και μετονομάζοντάς την σε Jaguar. Όμως, τα αποτελέσματα δεν είχαν δικαιώσει τον αμερικανικό κολοσσό. Έτσι, η Ford είχε αποφασίσει να τελειώσει με την ιστορία της F1. Πολλοί πίστεψαν και δια παντός.

Εντούτοις, φαίνεται ότι το «Μπλε Οβάλ» εξετάζει την επιστροφή του στις πίστες της F1 μέσω της Red Bull. Οι δύο εταιρίες συνεργάζονται ήδη στενά μέσω της M-Sport Ford στο WRC. Και με την αυξημένη απήχηση που απολαμβάνει η F1 στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, η σύμπραξη με μία από τις κορυφαίες ομάδες του χώρου φαντάζει περισσότερο από δελεαστική για την Ford.

Βέβαια, η Red Bull έχει ξεκαθαρίσει ότι θα κατασκευάζει τις PU μόνη της από το 2026 και μετά. Για τον λόγο αυτό άλλωστε έχει φτιάξει και την Red Bull Powertrains. Ωστόσο, η Ford θα μπορούσε να δώσει το όνομά της στις PU παρέχοντας επιπλέον υποστήριξη σε άλλους τομείς. Και κυρίως θα μπορούσε να ενισχύσει οικονομικά την προσπάθεια αυτή.

Άλλωστε οι άνθρωποι της Red Bull δεν έχουν κρύψει ότι αυτού του είδους την συνεργασία αναζητούν. Και ήταν η άρνηση της Porsche να παίξει αυτόν τον ρόλο που είχε οδηγήσει τελικά στο ναυάγιο των διαπραγματεύσεών της με την Red Bull. Τώρα, η Ford φαίνεται διατεθειμένη να παίξει με τους όρους της πρωταθλήτριας του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Horner: Δεν με εκπλήσσει η αποχώρηση Binotto

F1: Προβλήματα στην Red Bull;

F1: Οι δέκα κορυφαίοι του 2022

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η νέα «διαστημική» πίστα της F1 στη Σαουδική Αραβία (vid & pics)

cars

Θεσσαλονίκη: Σε ρυθμούς Formula 1 η νέα παραλία- Εντυπωσιάζει το μονοθέσιο της Red Bull,

cars

First ride review: the new BMC Teammachine R – With Red Bull Formula 1 technology

cars

Η Alfa Romeo 33 Stradale επιστρέφει στην Monza 56 χρόνια μετά

cars

F1 Δοκιμές Μπαχρέιν, Ημέρα 1: Ιδανικό ξεκίνημα για Red Bull (videos)

cars

Formula1: Οι αλλαγές που θα δούμε το 2024 και οι ζημιές που πλήρωσαν το 2023

cars

Τρομακτικό ατύχημα για τον Ζου – Έφυγε με ταχύτητα στις προστατευτικές μπαριέρες

cars

Formula 1: Η FIA ενέκρινε την υποψηφιότητα της Andretti Global να «μπει» στο πρωτάθλημα ως 11η ομάδα

cars

Έχασε τον ύπνο του ο Ricciardo

cars