CARSNEWS
F1 & RACES

F1: Μία σεζόν τελειώνει, μία άλλη ξεκινά!

Τη προσεχή Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου, στο Άμπου Ντάμπι κλείνει η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2019. Ωστόσο μερικές ώρες μετά, αρχίζει η δουλειά στην πίστα ενόψει 2020!

Αμέσως μετά το Grand Prix στην εντυπωσιακή πίστα της Yas Marina, έρχεται για την Pirelli ένα από τα πιο απαιτητικά τεστ των τελευταίων χρόνων. Τη Τρίτη (3/12) και τη Τετάρτη (4/12), οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να συγκρίνουν τα φετινά ελαστικά μ’ αυτά της επόμενης χρονιάς.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ CAR: Αποκλειστική συνέντευξη του επικεφαλής F1 της Pirelli, Mario Isola!

Όλες οι ομάδες της F1 θα έχουν στη διάθεσή τους 20 σετ ελαστικών φετινών γομών και άλλα τόσα νέων γομών ώστε να κάνουν συγκρίσεις μεταξύ των ελαστικών του 2019 με τα ισοδύναμά τους για το 2020. Η Pirelli θα επιλέξει 12 απ’ αυτά τα σετ για λογαριασμό των ομάδων (από τις γόμες C3 και C4 τόσο του 2019 όσο και του 2020, για σύγκριση). Οι ομάδες θα επιλέξουν μόνες τους τα υπόλοιπα σετ.

Θυμίζουμε πως οι ομάδες είχαν δοκιμάσει τα ελαστικά του 2020 και στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής στο Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες στο Ώστιν, με τις θερμοκρασίες υπερβολικά χαμηλά, δεν βοήθησαν στο να βγουν αντιπροσωπευτικά συμπεράσματα.

Αμέσως μετά από το προαναφερθέν τεστ της Formula 1, θα ακολουθήσει ένα τριήμερο επίσημο τεστ για τη Formula 2 και μετά το τελικό τεστ εξέλιξης ελαστικών 18 ιντσών για τη Formula 1 (με Mercedes) και την Formula 2.

Διαβάστε επίσης:

Το F1 Vlog του Grand Prix Βραζιλίας

Οι γυναίκες στην F1

Έχει δρόμο ακόμα μπροστά του ο Schumacher

--

Related Articles

«Κρυφή» βόλτα στο Σίλβερστον για τη νέα Williams (video)

cars

Νέα πρωτιά στην τηλεθέαση για ΑΝΤ1 στο GP Αυστρίας (vid)

cars

Πιθανότατα χωρίς θεατές του Grand Prix στο Μεξικό

cars

H Stake F1 παρουσιάζει το μονοθέσιο του 2024

cars

O Vettel θεωρεί δικαιολογίες τα περί κορωνοϊού

cars

Χάμιλτον: Δεν το είχε πει ούτε στους γονείς του!

cars

Πως σώθηκε ο Grosjean;

cars

Σίμοντς: ‘Τα νέα μονοθέσια της F1 το 2026 θα δείξουν ότι οι οδηγοί είναι οι ήρωες’

cars

Σε συζητήσεις με τη Renault o Bottas!

cars