CARSNEWS
F1 & RACES

F1: Μπορούσε να είχε γίνει το Grand Prix Αυστραλίας;

Οι πρώτοι εννέα γύροι του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος έχουν ήδη αναβληθεί ή ακυρωθεί, με τη Formula 1 να έχει δεχθεί πολύ σοβαρό πλήγμα από τη παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού Covid-19.

Ωστόσο η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρέθηκε μία ανάσα από το να πραγματοποιήσει κανονικά την πρεμιέρα της αφού το Grand Prix της Αυστραλίας αναβλήθηκε μόλις 2 ώρες πριν την έναρξη των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής.

Παρότι αυτή ήταν η ασφαλής επιλογή μετά την ύπαρξη κρούσματος στα paddock και η λογική επιλογή μετά την αποχώρηση της McLaren, ο επικεφαλής της Racing Point team, Otmar Szafnauer, θεωρεί πως ο αγώνας της Μελβούρνης θα μπορούσε να είχε γίνει κανονικά!

Μιλώντας στο CNN Sport, o 55χρόνος είπε: «Ήταν δύσκολο να προβλέψεις τι θα ακολουθούσε αλλά κοιτώντας εκ των υστέρων την κατάσταση, πιστεύω πως θα μπορούσαμε να είχαμε αγωνιστεί με ασφάλεια. Το ρίσκο ήταν πολύ, πολύ μικρό. Θα μπορούσαμε να τρέξουμε, η κυβέρνηση της Αυστραλίας μας είχε δώσει το πράσινο φως. Ωστόσο εκείνη τη στιγμή ήταν πολλά τα άγνωστα κι αυτό οδήγησε σε πιο προσεκτικές αποφάσεις».

Όσο για το πως μπορεί να στηθεί τελικά η σεζόν, ο Ρουμάνος έθεσε στόχο πρεμιέρας τον προσεχή Ιούλιο: «Η Αυστρία είναι μία χώρα που έχει αρχίσει, αργά αλλά σταθερά, να μειώνει τους περιορισμούς. Αν λοιπόν δούμε τα πράγματα αισιόδοξα κι αυτά συμβαίνουν τον Απρίλιο, με τα κομμωτήρια και τις βιβλιοθήκες να ανοίγουν και ενδεχομένως τα παιδιά να πηγαίνουν στα σχολεία τον Μάιο, μπορούμε να έχουμε αγώνες χωρίς θεατές τον Ιούλιο. Κι αν συμβεί αυτό, μπορούν να προλάβουν να πραγματοποιηθούν φέτος 12-15 αγώνες».

Πάντως στόχος της F1, εφόσον υπάρξει πρεμιέρα τον Ιούλιο, είναι να στήσει καλεντάρι ακόμα και με 19 Grand Prix!

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος θα κέρδιζε αυτή τη στιγμή στη F1 αν…

Απέρριψε την πρώτη πρόταση της Ferrari o Vettel;

Σενάρια συνδέουν ξανά τον Alonso με τη Ferrari

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

GP Σάο Πάολο: Ο Verstappen νικητής μετά το χάος – Ο Leclerc εκτός πριν την εκκίνηση (photos)

cars

Οι 10 κορυφαίες νίκες του Schumacher (video)

cars

Το F1 Vlog του GP Ουγγαρίας

cars

F1 – Grand Prix Ολλανδίας: Πρωτιά στην τηλεθέαση για την νίκη του Φερστάπεν

cars

Πόσα άλογα περιμένει η Renault;

cars

Έτοιμη να δώσει το πράσινο φως για GP η κυβέρνηση της Αυστρίας

cars

Ενδέκατος ίσον τελευταίος!

cars

Ferrari: Γιατί έχασε -ξανά- την μάχη της εξέλιξης;

cars

F1: O Lewis Hamilton εκκίνησε με λάθος ρυθμίσεις στο GP Αυστρίας

cars