CARSNEWS
NEW MODELS

F1: Ξεκινά η σεζόν από το… Μπαχρέιν (video)!

Μόνον που δεν θα είναι πραγματικός αγώνας, αλλά… εικονικής πραγματικότητας!

Η Formula 1 ανακοίνωσε τη δημιουργία του F1 Esports Virtual Grand Prix, ενός «πρωταθλήματος» στο οποίο θα συμμετάσχουν πολλοί από τους πιλότους του grid της Formula 1! Η σειρά έχει δημιουργηθεί για να επιτρέψει στους οπαδούς να συνεχίσουν να παρακολουθούν τους αγώνες της Formula 1, παρά την συνεχιζόμενη κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο με την πανδημία του  COVID-19 που επηρέασε το καλεντάρι της διοργάνωσης.

Οι εικονικοί αγώνες θα λαμβάνουν χώρα στη θέση κάθε αναβληθέντος γκραν πρι, ξεκινώντας από αυτό το Σαββατοκύριακο με το Grand Prix Virtual Bahrain, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή 22 Μαρτίου. Κάθε Σαββατοκύριακο το οποίο επρόκειτο να έχει κανονικό αγώνα της Formula 1 θα αντικαθίσταται προς το παρόν από το Virtual Grand Prix, το οποίο θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την προγραμματισμένη έναρξη της διοργάνωσης, στο Μπακού.

Πέραν των πιλότων της Formula 1, θα συμμετέχουν στο «πρωτάθλημα» και διάφοροι celebrities! Προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των συμμετεχόντων, κάθε οδηγός θα συμμετάσχει εξ αποστάσεως, με απευθείας μετάδοση από την Gfinity Esports Arena (ή εξ αποστάσεως, αν χρειαστεί) στις 8 μ.μ. (GMT) της Κυριακής.

Η σειρά θα χρησιμοποιήσει το επίσημο videogame F1 2019, που αναπτύχθηκε από την Codemasters, και το πρώτο εικονικό GP στην πίστα Sakhir θα είναι ένας αγώνας 28 γύρων, δηλαδή θα έχει ακριβώς το μισό μήκος από τον κανονικό αγώνα. Η μετάδοση, η οποία θα είναι διαθέσιμη στα επίσημα κανάλια YouTube, Twitch και Facebook, αναμένεται να έχει διάρκεια περίπου μιάμιση ώρα και θα περιλαμβάνει κατατακτήριες δοκιμές για τον καθορισμό του grid.

Λόγω της μεγάλης διαφοράς στο επίπεδο δεξιοτήτων των συμμετεχόντων οδηγών, οι ρυθμίσεις του παιχνιδιού θα διαμορφωθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να ενθαρρύνουν τους ανταγωνιστικούς και διασκεδαστικούς αγώνες. Αυτό περιλαμβάνει την ισότιμη απόδοση κάθε μονοθεσίου με σταθερές ρυθμίσεις, περιορισμούς στις ζημιές των μονοθεσίων λόγω επαφών και καλύτερο έλεγχο της πρόσφυσης του μονοθεσίου. 

Πάντως διευκρινίστηκε πως το «πρωτάθλημα» είναι αυστηρά για ψυχαγωγικούς σκοπούς, για να φέρει αγωνιστική δράση στους οπαδούς της Formula 1, σε μια εποχή πολύ δύσκολη για το σπορ αλλά και την ανθρωπότητα συνολικά.

Τέλος, κατά τη διάρκεια των μη αγωνιστικών Σαββατοκύριακων, η Formula 1 θα φιλοξενήσει επίσης online αγώνες επίδειξης, όπου οπαδοί από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να ανταγωνιστούν τους πιλότους της F1. Δείτε σε video το “κλίμα” από το περυσινό challenge, όπου η λεπτομέρεια και αληθοφάνεια της εικόνας είναι εκπληκτική.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Toyota: Αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές η ηλεκτρική ενέργεια των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων για το 2019!

cars

To νέο Citroen C4 είναι γεγονός

cars

Ήχος και φως από τη Lancia Integrale των 700 ίππων (Video)

cars

Διέρρευσε η ολοκαίνουργια BMW M4

cars

Το Jeep Wrangler JPP 20 είναι φουλ στα αξεσουάρ

cars

Δοκιμάζουμε το πιο προσιτό crossover της ελληνικής αγοράς

cars

Επιδότηση ηλεκτρικών οχημάτων: Η διαδικασία και οι κρίσιμες ημερομηνίες

cars

Ποια διάσταση τροχών να διαλέξω για το αυτοκίνητο μου; (Video)

cars

Ποιος πιλότος της Formula 1 δαπάνησε 6 εκατομμύρια δολάρια για δύο supercars;

cars