CARSNEWS
F1 & RACES

F1: Οι μικρές ομάδες χρειάζονται περισσότερα GP

Μία ενδιαφέρουσα διάσταση σε ότι αφορά στην ανάγκη να έχουμε «γεμάτο» καλεντάρι όταν ξεκινήσει η σεζόν της Formula 1, έδωσε ο Stefano Domenicali.

Ο πρώην επικεφαλής της Scuderia Ferrari και νυν CEO της Lamborghini, έδωσε τα… φώτα του σχετικά με τους λόγους που οι ομάδες δεν θέλουν το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2020, όταν αυτό ξεκινήσει, να μην έχει «τσεκουρωμένο» πρόγραμμα.

«Πλέον οι συζητήσεις αφορούν στο καλεντάρι, τα συμβόλαια και τον όρο πως πρέπει να υπάρχει ελάχιστον αριθμός αγώνων στο καλεντάρι ώστε να υπάρξει πρωτάθλημα και έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα. Υπάρχουν πολλές ομάδες που επιβιώνουν χάρη στα έσοδα που εξασφαλίζει αυτό το σύστημα. Προτεραιότητα για την F1 είναι να ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα, έχοντας τουλάχιστον 18 αγώνες, πράγμα που προς το παρόν δεν ισχύει», είπε ο Domenicali στην εκπομπή Tutti Convocati του Radio 24.

Ο Domenicali ήταν στο τιμόνι της Scuderia Ferrari την περίοδο 2008-2014, έχοντας αναρριχηθεί στη θέση του διευθυντή μετά από πολυετή θητεία σε διάφορους ρόλους αφού έγινε κάτοικος Μαρανέλο το 1995.

Όσο για το καλεντάρι, που φέτος θα είχε τον αριθμό ρεκόρ των 22 αγώνων, έχει πέσει στους 15 κι αυτό εάν η σεζόν ξεκινήσει στις 7 Ιουνίου με το Grand Prix του Μπακού. Ωστόσο η Liberty Media θα κάνει ότι μπορεί, να χωρέσει όσο γίνεται περισσότερους αγώνες μέχρι το τέλος του έτους.

Διαβάστε ακόμα:

Οι ομάδες δεν θα έχουν λόγο στο νέο καλεντάρι της F1

Ματαιώθηκε, δεν αναβλήθηκε το Grand Prix του Μονακό!

Έντονη φημολογία για Wolff και Aston Martin

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Που υπερτερεί του Hamilton o Vettel;

cars

Formula1: Στη Μόντσα η Ferrari περιμένει ένα θαύμα

cars

Formula 1 to race in Belgium until 2025 under new deal

cars

Formula 1: Πρώην ιδιοκτήτης ομάδας «βλέπει» τον Λίαμ Λόσον στο πλάι του Φερστάπεν στη Red Bull!

cars

Αφιέρωμα Lewis Hamilton: «Still I Rise»

cars

Πότε έχασε τον τίτλο του 2019 η Ferrari;

cars

Στο ρυθμό της Formula 1 το ΟΠΑΠ Game Time με τον Πάνο Σεϊτανίδη

cars

Ο Φερστάπεν πανηγύρισε την 50ή νίκη του στο γκραν πρι του Όστιν

cars

Ferrari: Νέο πολυετές συμβόλαιο στον Λεκλέρκ

cars