CARSNEWS
F1 & RACES

F1: Οι τελευταίες δοκιμές στο Άμπου Ντάμπι

Ο Carlos Sainz Jr ηγήθηκε του 1-2-3 της Ferrari στις τελευταίες φετινές δοκιμές του Άμπου Ντάμπι. Πέντε οδηγοί δοκίμασαν με τις νέες τους ομάδες.

Μετά το τελευταίο Grand Prix της χρονιάς στο Άμπου Ντάμπι, οι ομάδες δεν επέστρεψαν αμέσως στις βάσεις τους. Παρέμειναν στην Yas marina για να συμμετάσχουν στις τελευταίες δοκιμές της χρονιάς, οι οποίες διεξήχθησαν χθες.

Στην καθιερωμένη, αυτή, διαδικασία κάθε ομάδα μπορούσε να λάβει μέρος με δύο μονοθέσια. Το ένα ήταν στη διάθεση ενός νέου οδηγού για κάθε ομάδα. Το άλλο ήταν στη διάθεση της Pirelli για τις δοκιμές των ελαστικών του 2023.

Οι δοκιμές κράτησαν εννέα ώρες συνολικά. Στο πρωινός σκέλος ο Charles Leclerc είχε σημειώσει τον ταχύτερο γύρο. Ο Sainz διαδέχτηκε τον Ισπανό το απόγευμα και κατάφερε να κατεβάσει κι άλλο τον καλύτερο χρόνο της ημέρας. Τρίτος ήταν ο εφεδρικός οδηγός της Scuderia, Robert Shwartzman.

Στις δοκιμές της Yas marina, πολλοί οδηγοί βρέθηκαν για πρώτη φορά στα cockpit των νέων τους ομάδων. Ο Alonso δοκίμασε με την Aston Martin και ο Piastri με την McLaren. Μετά την ολοκλήρωση τους, ο Fernando δήλωσε ενθουσιασμένος με την πρώτη του εμπειρία στην ομάδα των Stroll. Ο Nyck de Vries -ο οποίος συμπλήρωσε τους περισσότερους γύρους- οδήγησε για την AlphaTauri, όπως και οι Hulkenberg-Sargeant για τις Haas και Williams αντίστοιχα.

Η επόμενη φορά που θα διεξαχθούν δοκιμές είναι στις 23 Φεβρουαρίου του 2023. Θα είναι η πρώτη από τις τρεις ημέρες της μοναδικής περιόδου χειμερινών δοκιμών της F1. Όπως ο πρώτος αγώνας της χρονιάς, έτσι και οι pre-season δοκιμές θα λάβουν χώρα στο Μπαχρέιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Formula 1: Τιμώντας τον Seb Vettel

F1 GP Άμπου Ντάμπι: Ένας αντιπροσωπευτικός επίλογος ( video)

F1 GP Άμπου Ντάμπι: Η καλύτερη διαχείριση ελαστικών κερδίζει ( video)

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

F1 GP Ιταλίας: Pole Leclerc με φινάλε παρωδία!

cars

Formula 1: Συνεχίζει το ρεκόρ του ο Χάμιλτον, έφτασε τις 104 pole position

cars

Οι ατελείωτες σβούρες του Bottas στο GP Τουρκίας (video)

cars

will.i.am releases new F1-inspired single ‘LET’S GO’

cars

Επίσημο: Grand Prix στο Μαϊάμι από το 2022!

cars

Όσα μάθαμε καλεσμένοι στο Team Launch της Scuderia Ferrari (video)

cars

F1: Υπέγραψαν όλες οι ομάδες τη Συμφωνία Ομονοίας

cars

Formula 1: Η νέα Aston Martin Vantage σε ρόλο safety car

cars

Σαν Σήμερα: O άθλος του Ρόσμπεργκ στο Άμπου Ντάμπι

cars