CARSNEWS
F1 & RACES

F1: Ο Alunni Bravi σε ρόλο εκπροσώπου της Alfa Romeo

Η Alfa Romeo επιβεβαίωσε την τοποθέτηση του Alessandro Alunni Bravi σε ρόλο εκπροσώπου ομάδας. Ο Ιταλός θα επιτελεί χρέη team principal από φέτος.

Η θέση του επικεφαλής της Alfa Romeo παρέμενε κενή έπειτα από την μετακίνηση του Fred Vasseur στη Ferrari. Φυσικά, είχε προηγηθεί η ένταξη του Andreas Seidl. Ωστόσο, ο Γερμανός είχε ξεκαθαρίσει ότι θα περιοριζόταν στον ρόλο του CEO.

Τελικά, η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να αναθέσει τον ρόλο αυτόν σε κάποιον ο οποίος βρισκόταν εδώ και χρόνια στους κόλπους της Sauber. Ο Alunni Bravi είναι Ιταλός δικηγόρος και μάνατζερ. Από το 2022 είναι ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Sauber ενώ κατά το παρελθόν έχει εργαστεί σε διάφορες αγωνιστικές ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών της ελβετικής εταιρίας.

Ο επίσημος τίτλος του Alunni Bravi θα είναι εκείνος του «εκπροσώπου ομάδας». Όμως, θα λειτουργεί ουσιαστικά σαν team principal και θα δώσει το παρόν σε κάθε Grand Prix φέτος.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την τοποθέτηση του Alessandro Alunni Bravi στον ρόλο του εκπροσώπου ομάδας» σχολίασε ο Andreas Seidl. «Η τεράστια εμπειρία του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό του δίνει τα κατάλληλα εργαλεία για να πετύχει στην θέση αυτή. Επιπλέον, η παρουσία του θα μου επιτρέψει να επικεντρωθώ στην ανάπτυξη του γκρουπ της Sauber» σημείωσε ο Γερμανός CEO της εταιρίας.

Το 2023 θα είναι η τελευταία χρονιά κατά την οποίαν η Sauber θα αγωνίζεται ως Alfa Romeo. Έπειτα από την σύμπραξή της με την Audi, η ελβετική ομάδα αλλάζει εντελώς πορεία. Ο Seidl είναι επιφορτισμένος σε πρώτη φάση με την ομαλή μετάβαση της ομάδας στη νέα αυτή εποχή.

Το φετινό μονοθέσιο της ομάδας θα παρουσιαστεί στις 7 Φεβρουαρίου. Οδηγοί θα είναι και φέτος οι Valtteri Bottas και Guanyu Zhou.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Mercedes: Στις χειμερινές του Μπαχρέιν θα γνωρίζουμε

Πόσο αξίζει το τσίρκο της Formula 1;

Hamilton: Δεν έχει υπάρξει οδηγός σαν εμένα!

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Συνάντηση Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη στην Νέα Υόρκη: Οι κοινές δηλώσεις (VIDEO)

cars

Φόρμουλα 1: Ο Τζεφ Ντοντς στοιχηματίζει 250.000 δολάρια ότι ο Φερστάπεν θα πάρει ξανά τον τίτλο

cars

Audi: Αγόρασε το πρώτο της μερίδιο στην Sauber

cars

Γνώρισε και μία ήττα ο Hamilton

cars

Formula 1: Grand Prix Αυστρίας με ελκυστικές αποδόσεις

cars

What’s gone wrong with Alpine’s new Formula 1 car?

cars

Προγνωστικά Formula 1 (08/10/23): Grand Prix Κατάρ

cars

F1 Δοκιμές Εξέλιξης, Ημέρα 3: Ξανά μπροστά η Mercedes (vids)

cars

F1: Ο Λεκλέρ ταχύτερος με τη Ferrari SF-24 την τελευταία μέρα των δοκιμών του Μπαχρέιν

cars