CARSNEWS
F1 & RACES

F1: Στο κυνήγι του Lewis!

Τα πρώτα έξι Grand Prix του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2020 αποτελούν παρελθόν και ήδη έχουμε ξεκάθαρα φαβορί για την κατάκτηση των τίτλων σε οδηγούς και κατασκευαστές.

Σε ατομικό επίπεδο, οι τέσσερις νίκες σε έξι αγώνες ήταν αρκετές για να εκτοξεύσουν τον Lewis Hamilton στους 132 βαθμούς. Όμως πίσω από τον παγκόσμιο πρωταθλητή, ο Max Verstappen της Red Bull Racing έχει ανακάμψει μετά την εγκατάλειψη στην πρεμιέρα της Αυστρίας και έχει προσπεράσει τον δεύτερο οδηγό της Mercedes-AMG F1, Valtteri Bottas.

Παρότι οι 37 βαθμοί διαφοράς δεν είναι λίγοι, από τη στιγμή που όπως επιβεβαιώθηκε έχουμε μπροστά μας άλλους 11 αγώνες, αφήνει περιθώρια για ανατροπές. Για τις επιδόσεις της γερμανικής ομάδας όμως, δεν είμαστε το ίδιο σίγουροι!

Από εκεί και πέρα, έχουμε μεγάλη μάχη για την τέταρτη θέση. Τα δύο βάθρα ήταν αρκετά για να τοποθετήσουν εκεί τον Charles Leclerc, παρά τα προβλήματα της Scuderia Ferrari. Έπειτα, έχουμε ισοβαθμία ανάμεσα στους Lance Stroll (Racing Point) και Alex Albon (Red Bull Racing), με τον Lando Norris (McLaren) ακριβώς πίσω τους!

Αναλυτικά η βαθμολογία οδηγών:

Αντίστοιχα στους κατασκευαστές, η Mercedes έχει ήδη φτάσει τους 221 βαθμούς. Ακολουθεί η Red Bull Racing με 135 κι έπειτα, δύο βαθμοί χωρίζουν τρεις ομάδες! Στους 63 είναι Racing Point παρά τους βαθμούς που της αφαιρέθηκαν από τη FIA, στους 62 η McLaren και στους 61 η Ferrari.

Η Renault είναι αρκετά πίσω, δεν απειλεί και δεν απειλείται στην έκτη θέση, η AlphaTauri το ίδιο στην έβδομη κι έπειτα στην ουρά έχουμε φέτος τριπλή κόντρα, ανάμεσα στις Alfa Romeo, Haas και Williams!

Αναλυτικά η βαθμολογία κατασκευαστών:

Διαβάστε επίσης:

Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό ο Flavio Briatore

Το F1 Vlog του GP Ισπανίας

Ποιος είναι ο πιο γρήγορος οδηγός στην ιστορία της F1;

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Όλο και πιο κοντά στην F1 η Audi και η Porsche

cars

Σίμοντς: ‘Τα νέα μονοθέσια της F1 το 2026 θα δείξουν ότι οι οδηγοί είναι οι ήρωες’

cars

Why Andretti’s expanding F1 team despite clear rejection

cars

Σε ρυθμούς Formula 1 η Θεσσαλονίκη – Από το πρωί γέμισε κόσμο η Νέα παραλία

cars

Θα διατηρήσει τη δυνατότητα βέτο η Ferrari

cars

Norris commends ‘crazy’ new F1 circuit

cars

Formula 1: Το GP Σαγκάης αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+

Bury

Επίσημο: Ο Yuki Tsunoda στην AlphaTauri το 2021

cars

H Renault κυνηγούσε από πέρυσι την επιστροφή του Alonso!

cars