CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Άιφελ: Έμεινε με την όρεξη ο Schumacher

Η κακοκαιρία που επικρατεί στην περιοχή του Άιφελ οδήγησε στη ματαίωση της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix που θα γίνεται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ και θα αποτελέσει τον ενδέκατο γύρο της σεζόν.

Κακά νέα για τον Mick Schumacher και τον Callum Ilott, τους δύο πρωταγωνιστές της Formula 2 που είχαν την ευκαιρία για το ντεμπούτο τους σε επίσημη διαδικασία της Formula 1, οδηγώντας για λογαριασμό των Alfa Romeo και Haas αντίστοιχα.

Όμως θεωρείται δεδομένο πως οι δύο ταλαντούχοι οδηγοί θα έχουν την ευκαιρία τους σε κάποιο άλλο Grand Prix, αφού αυτή η… προαγωγή γινόταν με τις ευλογίες της Ferrari, στην ακαδημία της οποίας ανήκουν.

Session called off 🔴 A great pity that @SchumacherMick isn’t able to enjoy his first FP1 due to this morning’s weather conditions… 😞 #EifelGP 🇩🇪 pic.twitter.com/DOzbnQHXyQ

— Alfa Romeo Racing ORLEN (@alfaromeoracing) October 9, 2020

Όπως επιβεβαιώθηκε, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν στο FP2 αφού οι Antonio Giovinazzi και Romain Grosjean που αντικαθιστούσαν, θα πρέπει να τρέξουν για να εγκλιματιστούν με την πίστα, που αποτελεί ταξίδι στο άγνωστο για πολλούς καθώς απουσίαζε από το καλεντάρι της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το 2013!

Όσο για το FP1, η θερμοκρασία ήταν στους 11 βαθμούς Κελσίου, η πίστα βρεγμένη αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η χαμηλή νέφωση. Αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μη μπορεί να πετάξει το ιατρικό ελικόπτερο, συνθήκη απαραίτητη για να υπάρξει δράση στην πίστα.

Το χρονόμετρο ξεκίνησε να μετράει αντίστροφα την προβλεπόμενη ώρα, με την FIA να γνωστοποιεί αρχικά πως δεν θα υπήρχε δράση στα πρώτα 30 από τα 90 λεπτά της διαδικασίας. Ακολούθησε επίσημη ενημέρωση για άλλα 30 λεπτά, όταν και οριστικοποιήθηκε πως εγκαταλείφθηκε το FP1.

Nice weather for ducks 🦆#EifelGP 🇩🇪 | #WeAreWilliams 💙 pic.twitter.com/YXAIMbctrI

— Williams Racing (@WilliamsRacing) October 9, 2020

Διαβάστε επίσης:

Η αποχώρηση Honda δεν… σπάει το συμβόλαιο του Verstappen

Έρχονται αναβαθμίσεις για τη Ferrari

Το οριστικό «αντίο» του Michael Schumacher στην F1 (video)

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Σάινθ και Ferrari έμειναν στην κορυφή, παραμένουν οι μπελάδες για τη Red Bull στο GP Σιγκαπούρης

cars

Ένα επίσημο app για τον Schumacher!

cars

Exclusive: F1 to discuss new points structure

cars

Φόρμουλα 1: Η Ferrari ετοιμάζει «βόμβα» για το 2025 με τον Λιούις Χάμιλτον

cars

F1 GP Βελγίου: Άνετο 1-2 για τη Mercedes

cars

H Mercedes φέρεται να θέλει τον Vettel

cars

F1: Τα χρώματα της Williams για τρία GP στην Ασία

cars

Mini αφιέρωμα στις σεζόν 1994 -2013

cars

F1 GP Ουγγαρίας: Βροχή και Vettel κορυφή στο FP2 (vid)

cars