CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Άιφελ: Ο Bottas επικράτησε στη μεγάλη μάχη της pole

Την τρίτη φετινή του pole position πανηγύρισε ο Valtteri Bottas, επικρατώντας στη μάχη των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix του Άιφελ που αποτελεί τον ενδέκατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο Φινλανδός επικράτησε σε μία συναρπαστική διαδικασία που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τη Mercedes να κάνει ξανά το 1-2 αλλά αφήνοντας τον Max Verstappen τρίτο για μόλις μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. O καιρός ήταν αντίστοιχος εκείνου του FP3, με σποραδική συννεφιά, βαριά σύννεφα στο βάθος και κρύο. Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 9 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος στους 18.

Now that’s a view 😍#EifelGP 🇩🇪 #F1 pic.twitter.com/a0BLC538Kf

— Formula 1 (@F1) October 10, 2020

Απών ήταν ο Lance Stroll που ένιωθε από νωρίς αδιαθεσία, με αποτέλεσμα η Racing Point να καλέσει ξανά τον Nico Hulkenberg. Ο Γερμανός που είχε αντικαταστήσει σε δύο αγώνες τον τότε θετικό στον Covid-19, Sergio Perez, αντικαταστούσε αυτή τη φορά τον Καναδό.

Ωστόσο, η προσπάθεια της τελευταίας στιγμής, σε μία πίστα όπου είχε να οδηγήσει μονοθέσιο της Formula 1 από το 2013, δεν στέφθηκε από επιτυχία – πράγμα λογικό. Έτσι ο Γερμανός αποκλείστηκε στο Q1, μαζί με τη Haas του Romain Grosjean, τις δύο Williams και την Alfa Romeo του Kimi Raikkonen.

Great effort from @HulkHulkenberg 👏

He was only 0.489s off making it into Q2 – after zero practice ⏱#EifelGP 🇩🇪 #F1 pic.twitter.com/DuhKF2GudG

— Formula 1 (@F1) October 10, 2020

Στην κορυφή ήταν ο Max Verstappen, με επίδοση στο 1.26.319 και τις Mercedes να ακολουθούν. Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός πως για πρώτη φορά φέτος, ο Antonio Giovinazzi προκρίθηκε στο Q2.

Εκεί είχαμε μάχη για δύο για την πρωτιά, με μόλις 77 χιλιοστά του δευτερολέπτου να χωρίζουν τους Hamilton Verstappen, με τον Bottas μισό δευτερόλεπτο μακριά και τους Daniel Ricciardo (Renault), Charles Leclerc (Ferrari) και Alex Albon (Red Bull) να ακολουθούν. Έχει ενδιαφέρον πως ενώ αρχικά οι Mercedes βγήκαν στην πίστα με τη μέση γόμα ελαστικών, επέλεξαν τελικά να σημειώσουν τους ταχύτερους γύρους τους με τη μαλακή και να εκκινήσουν με αυτή τον αγώνα.

Στη ζώνη αποκλεισμού βρέθηκε ο Sebastian Vettel με τη Ferrari, οι δύο AlphaTauri, ο Giovinazzi με την Alfa Romeo και ο Kevin Magnussen με τη Haas. Έτσι στο Q3 βρέθηκαν οι δύο Mercedes, οι δύο Red Bull, οι δύο Renault, οι δύο McLaren, η Ferrari του Leclerc και η Racing Point του Perez.

Στην πρώτη ζαριά ο Bottas ήταν 13 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Hamilton αλλά ο Verstappen τον εκτόπισε από την κορυφή, με επίδοση στο 1.25.744 – 68 χιλιοστά χαμηλότερα!

It’s tense! 🍿#EifelGP 🇩🇪 #F1 pic.twitter.com/qRdAvLxiVo

— Formula 1 (@F1) October 10, 2020

Στην τελική προσπάθεια ο Bottas ήταν αυτός που έκανε την καλύτερη δουλειά, παρότι βελτίωσαν και οι τρεις τις επιδόσεις τους, με χρόνο 1.25.269, εξασφάλισε την pole position!

Οι δύο μεγάλοι του αντίπαλοι ήταν δύο δέκατα μακριά, με 37 χιλιοστά του δευτερολέπτου να τους χωρίζουν και τον Hamilton να είναι αυτός που θα τον πλαισιώσει στην πρώτη σειρά του grid.

Ο Verstappen αρκέστηκε στην τρίτη θέση και θα μοιραστεί τη δεύτερη σειρά με τον Leclerc που εντυπωσίασε με τη Ferrari, ενώ πίσω τους θα εκκινήσουν η Red Bull του Albon και η Renault του Ricciardo.

Αναλυτικά η κατάταξη:

eiffel-gp-f1-2020-rd11-pole-times1000short

Διαβάστε επίσης:

WRC: Το Ράλι Ακρόπολις αναπληρωματικό στο καλεντάρι του 2021!

Αρχίζει το IAME Series Greece 2020!

Το οριστικό «αντίο» του Michael Schumacher στην F1 (video)

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

FIA: Απονομή των επάθλων του 2022 με… αιχμές (+video)

cars

LIVE TV: Δείτε την παρουσίαση της Aston Martin AMR24 (vid)

cars

F1: Ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα από το 2026;

cars

Tissot Digital: Η έλευση του quartz και των ψηφιακών τεχνολογιών

cars

Αυτό είναι το τελευταίο μονοθέσιο του Χάμιλτον στην Mercedes-AMG F1 (vid)

cars

Ο Alonso δώρισε εξοπλισμό για το ιατρικό προσωπικό

cars

GP ΗΠΑ: Σειρά του Verstappen στο FP3 (video)

cars

H Mercedes-Benz αποχαιρετά τον Sir Stirling Moss (video)

cars

F1 GP Μπαχρέιν: Ταχύτερος και στο FP2 ο Verstappen

cars