CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Άμπου Ντάμπι: Ταχύτερος ο Hamilton στο FP1

Οι δύο W13 ξεκίνησαν ιδανικά το τελευταίο τριήμερο της χρονιάς στην Yas Marina. Ο Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο με τον Russell δεύτερο.

Κάθε ομάδα πλην των AlphaTauri και Mercedes είχε από έναν εφεδρικό οδηγό της στην διαδικασία. O Shwartzman οδήγησε αντί του Sainz στην Ferrari, o Lawson αντί του Verstappen στην Red Bull και ο Doohan αντί του Alonso στην Alpine.

Στην Williams, όπως αναμενόταν, ο Sargeant αντικατέστησε τον Latifi. Η ομάδα προσπαθεί να του δώσει όσα περισσότερα χιλιόμετρα μπορεί σε μονοθέσιο F1 για την εξασφάλιση της Super Licence. Τέλος, οι Fitipaldi, Drugovich και Kubica οδήγησαν αντί των Schumacher, Stroll και Zhou στο FP1.

Στη McLaren, αντιθέτως, τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά για τον Pato O’Ward με την MCL36 να αντιμετωπίζει πρόβλημα από τον πρώτο γύρο. Επέστρεψε στα pits και θα έβγαινε ξανά στην πίστα είκοσι λεπτά αργότερα.

Σε εκείνο το σημείο οι Perez-Leclerc βρίσκονταν στο 1-2 έχοντας χρησιμοποιήσει τη soft γόμα. Ο Liam Lawson ήταν τρίτος, παρά το ότι είχε επιλέξει τα hard για το πρώτο του stint. Ήταν με διαφορά ο ταχύτερος από τους εφεδρικούς οδηγούς στο πρώτο μισό του FP1.

Ο Lawson θα υποσκελιζόταν στο ημίωρο από τους Sargeant και Fitipaldi οι οποίοι είχαν περάσει στη soft γόμα. Ο Sargeant έχασε τον έλεγχο της Williams στα φρένα για την στροφή 1 κατά την δεύτερη γρήγορη απόπειρά του με τα μαλακά ελαστικά. Κατάφερε να αποφύγει την επαφή με τα προστατευτικά ελαστικά αλλά κατέστρεψε τα δικά του.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο του FP1 όλοι οι οδηγοί δοκίμασαν με την μαλακή γόμα. Οι πρώτοι γύροι των Mercedes με τα soft ήταν εξαιρετικοί. Έφεραν τους Hamilton-Russell στο 1-2 με τους Leclerc και Perez να ακολουθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ferrari: Διαψεύδει τα περί αντικατάστασης Binotto

Haas: Έξω ο Mick, μέσα ο Hulkenberg!

McLaren: Με καλλιτεχνικό άγγιγμα στην Yas Marina

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αλλάζει η θρυλική πίστα της Μόντσα;

cars

Επικυρώθηκε το καλεντάρι της F1 για το 2021!

cars

Τι θα κάνει τώρα ο Vettel;

cars

Το F1 Vlog του GP Ουγγαρίας

cars

Τα ξεχωριστά χρώματα της Haas για το γκραν πρι του Τέξας (vid)

cars

Γιατί η Σουζούκα δικαιώνει το ριζικό ανασχεδιασμό των Ferrari και Mercedes το 2024

cars

Καουμπόηδες εσείς; Σερίφηδες εμείς

cars

F1 Δοκιμές Μπαχρέιν, Ημέρα 1: Ιδανικό ξεκίνημα για Red Bull (videos)

cars

Αθλητικές μεταδόσεις: Που θα δείτε Basket League, Premier League και Formula 1

cars