CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Άμπου Ντάμπι: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP1

Ο Max Verstappen σημείωσε την καλύτερη περίοδο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Abu Dhabi.

Ο Ολλανδός ήταν οριακά ταχύτερος του Valtteri Bottas, στην πρώτη πράξη του δέκατου-έβδομου και τελευταίου αγωνιστικού τριημέρου του παγκόσμιου πρωταθλήματος Formula 1.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Yas Marina υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς στο δειλινό. Με τη θερμοκρασία αέρα στους 25 βαθμούς Κελσίου ενώ εκείνη του οδοστρώματος ήταν στους 39.

O Sebastian Vettel βγήκε στην πίστα με πιεζοηλεκτρικούς αισθητήρες στο πίσω μέρος της SF1000, με τη Scuderia Ferrari να δοκιμάζει προφανώς λύσεις για το μέλλον. Παρότι οι συνθήκες δεν είναι αντιπροσωπευτικές για όσα θα συναντήσουμε στη μάχη της pole position και του αγώνα, που θα διεξαχθούν σούρουπο, είχαμε αρκετή δράση.

Ο Bottas έδειξε από νωρίς το δρόμο, την ώρα που ο Lewis Hamilton που επιστρέφει μετά την περιπέτεια με τον κορωνοϊό Covid-19 (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ), αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα φρένα του.

👋 @LewisHamilton #AbuDhabiGP 🇦🇪 #F1 pic.twitter.com/C8meQx2P3I

— Formula 1 (@F1) December 11, 2020

Την πρώτη του εμφάνιση ως οδηγός της Haas έκανε ο Mick Schumacher που έχει την ευκαιρία να μάθει τις διαδικασίες της ομάδας ενόψει της πλήρους του εμπλοκής το 2021 ενώ επέστρεφε και ο Robert Kubica που αντικαθιστούσε στο FP1 τον Antonio Giovinazzi στο μονοθέσιο της Alfa Romeo Racing.

Things we never imagined we’d tweet in 2020:

“Driving for us in #FP1 are Schumacher and Fittipaldi.” 😆

BUT IT’S HAPPENING!#HaasF1 #Haas100 #AbuDhabiGP pic.twitter.com/jUaeCjCFiD

— Haas F1 Team (@HaasF1Team) December 11, 2020

Μετά από 22 λεπτά, η απώλεια πίεσης στον σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου ακινητοποίησε τον Daniel Ricciardo, με αποτέλεσμα να έχουμε καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας μέχρι να απομακρυνθεί η Renault.

Ricciardo: “Okay, I have a problem”

He’s had to park up his Renault with what initially looks like a throttle issue#AbuDhabiGP 🇦🇪 #F1 pic.twitter.com/pVS7DLXMoz

— Formula 1 (@F1) December 11, 2020

Όταν είχαμε πράσινη σημαία, οι χρόνοι άρχισαν να πέφτουν, με τον Max Verstappen να κατεβαίνει στο 1.39.113 με τη σκληρή γόμα ελαστικών της Pirelli, προτού ο Bottas κατέβει στο 1.37.412 με τη μαλακή!

Η απάντηση του Ολλανδού ήρθε με τη συμπλήρωση μίας ώρας, όταν έβαλε κι αυτός τη μαλακή γόμα. Με αυτή, ήταν 34 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος, την ώρα που ο teammate του, Alex Albon, είχε μία εντυπωσιακή έξοδο. Ο Ταϊλανδός έχασε τον έλεγχο στη στροφή 12, ευτυχώς για εκείνον, χωρίς να «πληγώσει» την RB16. Όλα αυτά, ενώ αυτό το τριήμερο έχει την τελευταία του ευκαιρία να πείσει τη Red Bull να τον διατηρήσει στο τιμόνι και το 2021.

🔄 Alex Albon 🔄

He gets his entry into Turn 11 wrong, and he’s sent spinning through 12. But his car is okay and he’s back running#AbuDhabiGP 🇦🇪 #F1 pic.twitter.com/mk6N4KnMqv

— Formula 1 (@F1) December 11, 2020

Στα τελικά στάδια της περιόδου δεν είχαμε κάποια αλλαγή στην κορυφή, με τον Verstappen να είναι λοιπόν οριακά ταχύτερος του Bottas. Δεν είδαμε άλλο οδηγό να κινείται στο ίδιο δευτερόλεπτο. Τρίτος ήταν ο Esteban Ocon με τη Renault (και κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο του βάθρο, στο Σακχίρ), τέταρτος ο Albon και πέμπτος ο Hamilton που φάνηκε να θέλει χρόνο… προσαρμογής μετά την περιπέτειά του με τον Covid-19.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:

King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Hamilton στο carsnews

Romain Grosjean: Ο οδηγός που βγήκε ζωντανός από την πύρινη κόλαση

Αποκλειστική συνέντευξη του οδηγού του Safety Car της F1, Bernd Maylander!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Formula 1: Το μήνυμα της Ferrari στον Σάινθ και του Ισπανού σε… όλο το grid!

cars

Porsche: Υπάρχουν εναλλακτικές για είσοδο στην F1 το 2026;

cars

F1 GP Μονακό: Πρίγκιπας Verstappen!

cars

«Πράσινο φως» από την Επιτροπή της F1 για μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς

cars

F1 GP Ιαπωνίας: Τέταρτη pole για Φερστάπεν

cars

LIVE TV: Με παρόντα τον Χόρνερ η παρουσίαση της νέας Red Bull Racing RB20

cars

Why Newey warns Formula 1 fans about new regulations

Bury

F1 GP Ιταλίας: Pole-mode για Hamilton!

cars

Η Ferrari είχε προσεγγίσει εδώ και καιρό τον Sainz

cars