CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Άμπου Ντάμπι: Pole Position για Verstappen και Red Bull Racing

Μπορεί να χρειάστηκε να φτάσουμε στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, όμως έστω και τώρα, η Mercedes γνώρισε την πρώτη της ήττα σε κατατακτήριες δοκιμές!

Υπεύθυνος για αυτό ήταν ο Max Verstappen της Red Bull Racing, που συνεχίζοντας στο μοτίβο των ελεύθερων δοκιμών, πήρε την πρώτη του φετινή pole position και τρίτη στην καριέρα του στον μαγικό κόσμο της Formula 1. Ακολούθησαν οι Mercedes με αξιοσημείωτη την εμφάνιση των McLaren.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Yas Marina υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, τη θερμοκρασία αέρα στους 23 βαθμούς Κελσίου ενώ εκείνη του οδοστρώματος ήταν στους 27.

Sun down = lights on for one final race for pole 🌆#AbuDhabiGP 🇦🇪 #F1 pic.twitter.com/VetVhZVCwp

— Formula 1 (@F1) December 12, 2020

Στο Q1 οι Mercedes έδειξαν το δρόμο, με τον Lewis Hamilton στο 1.35.528 και τον Valtteri Bottas 171 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του. Τρίτος ήταν ο Charles Leclerc για λογαριασμό της Ferrari, με τη Red Bull του Max Verstappen και τη McLaren του Lando Norris να ακολουθούν από κοντά.

Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, εκεί δεν είχαμε εκπλήξεις. Μία Alfa Romeo (αυτή του Kimi Raikkonen, οι δύο Haas και οι δύο Williams αποχαιρέτησαν τη διαδικασία.

Στο Q2 είδαμε πολλούς να δοκιμάζουν αρχικά με τη μέση γόμα, επιδιώκοντας να προκριθούν με αυτή στο Q3 ώστε να εκκινήσουν με αυτή τον αγώνα. Τελικά, τον καλύτερο χρόνο τους με τη μέση έκαναν οι Mercedes, o Verstappen, o Carlos Sainz και ο Leclerc. Οι Mercedes έκαναν ξανά το 1-2, με καλύτερο χρόνο το 1.35.466 του Hamilton και τους «ταύρους» να ακολουθούν.

Εκτός συνέχειας έμειναν οι δύο Renault, o Sebastian Vettel με τη Ferrari, ο Antonio Giovinazzi με την Alfa Romeo και ο Sergio Perez που είχε αλλάξει υβριδική μηχανή και θα εκκινήσει από την ουρά του grid, με αποτέλεσμα να επιλέξει να μη γράψει καν χρόνο στο Q2.

Έτσι την pole διεκδίκησαν οι δύο Mercedes, οι δύο Red Bull, οι δύο AlphaTauri, οι δύο McLaren, η Ferrari του Leclerc και η Racing Point του Lance Stroll.

Bulls out on track for ‘Q3’ 😉 Let’s #ChargeOn for one last Saturday in 2020 👊🚀 #AbuDhabiGP 🇦🇪 pic.twitter.com/0K2YXsdNP7

— Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) December 12, 2020

Η πρώτη προσπάθεια πήγε στον Bottas, που σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.35.415. Ο Verstappen μπήκε σφήνα ανάμεσα στις δύο Mercedes, με τον Albon οριακά πίσω τους!

Στη δεύτερη προσπάθεια ο Hamilton βρέθηκε προσωρινά στην pole, όντας 83 χιλιοστά κάτω από τον teammate του αλλά ο Bottas απάντησε εκτοπίζοντάς τον. Αμφότεροι, λογάριαζαν χωρίς τον Verstappen που με χρόνο 1.35.246 πανηγύρισε την πρώτη φετινή του pole position!

YESSS BOYS!!!! 💪 Saving the best for last @Max33Verstappen goes BANG and grabs POLE at the #AbuDhabiGP 🇦🇪🚀 #ChargeOn 🤘 pic.twitter.com/QUUrS2IAJ6

— Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) December 12, 2020

A first pole of 2020 for @Max33Verstappen 🙌

What a lap to snatch it away from Mercedes right at the end 👏#AbuDhabiGP 🇦🇪 #F1 pic.twitter.com/Mp4Km4mk7C

— Formula 1 (@F1) December 12, 2020

O 23χρονος θα μοιραστεί λοιπόν την πρώτη σειρά της εκκίνησης με τον Bottas, πίσω τους ο Hamilton θα έχει παρέα του τη McLaren του Lando Norris, ενώ στην τρίτη σειρά του grid θα είναι οι Albon-Sainz

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:

King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Hamilton στο carsnews

Romain Grosjean: Ο οδηγός που βγήκε ζωντανός από την πύρινη κόλαση

Αποκλειστική συνέντευξη του οδηγού του Safety Car της F1, Bernd Maylander!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Κινδυνεύει το πρόγραμμα F1 της Renault;

cars

Alfa Romeo: Δείτε LIVE την παρουσίαση του νέου supercar (video)

cars

Οι ώρες των μεταδόσεων του GP Βελγίου σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+ (vid)

cars

Formula 1: Πιο ελαφριά, πιο μικρά και πιο αποτελεσματικά τα μονοθέσια του 2026

cars

Το Instagram F1 Live με Σεϊτανίδη-Πουρναράκη (video)

cars

F1: Εναλλαγή τριών σιρκουί στους εναρκτήριους αγώνες

cars

Ακόμα πιο μακριά ο Hamilton

cars

Formula E seeking new UK TV host after Channel 4 deal ends

cars

Norris full of excitement over “crazy” Qiddiya F1 track ideas

cars