CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Ίμολα: Pole Position #99 για τον Hamilton!

Μία εντυπωσιακή pole position πανηγύρισε στο Grand Prix της Εμίλια Ρομάνια ο Lewis Hamilton!

Ο Βρετανός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.14.411 και εξασφάλισε την pole #99 και μάλιστα στην τριακοστή διαφορετική πίστα! Δίπλα του θα εκκινήσει η Red Bull του Sergio Perez, με τον Μεξικανό για πρώτη φορά στην καριέρα του στην πρώτη σειρά του grid!

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι συνέβη στην Ίμολα. Οι ψιχάλες που έπεσαν περίπου μία ώρα πριν τις κατατακτήριες, δεν μετουσιώθηκαν σε βροχή. Τα σύννεφα όμως δεν έφυγαν και οι θερμοκρασίες παραμένουν χαμηλά, στους 12 βαθμούς στον αέρα και στους 23 στο οδόστρωμα.

Το Q1 ξεκίνησε επεισοδιακά, με έξοδο του Yuki Tsunoda στη Variante Alta. Ο Ιάπωνας έχασε τον έλεγχο της AT02 και το μονοθέσιο της Scuderia AlphaTauri χτύπησε με το πίσω μέρος στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά.

It’s going to be late night for those AlphaTauri mechanics 🛠

Tsunoda has now made it back to the garage#ImolaGP 🇮🇹 #F1 pic.twitter.com/nRVuNy5UBq

— Formula 1 (@F1) April 17, 2021

Συμβάν που έφερε κόκκινη σημαία και διακοπή της διαδικασίας, ώσπου να απομακρυνθεί το made in Italy μονοθέσιο. Το Q1 είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με τις Mercedes να κάνουν όπως και πέρυσι το 1-2. Πάλι με ταχύτερο τον Valtteri Bottas. Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, εκτός του Tsunoda, εκεί βρέθηκαν οι δύο Haas αλλά και οι δύο Alfa Romeo, με τις Williams να παίρνουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση των κατατακτήριων! Ήταν η πρώτη φορά από πέρυσι στην Ουγγαρία.

Στο Q2, με τους πρωταγωνιστές να μη κυνηγούν χρόνους στο φινάλε, ταχύτερος στις… καθυστερήσεις ήταν ο Sergio Perez με τη Red Bull, μπροστά από τη McLaren του Lando Norris και τη Ferrari του Charles Leclerc!

Όσο για το έτερο κόκκινο μονοθέσιο, ήταν στη ζώνη αποκλεισμού, αφού ο Sainz ήταν 3μιση δέκατα πιο αργός από τον teammate του και μόλις ενδέκατος. Μαζί το, αποκλείστηκαν οι δύο Williams, ο Sebastian Vettel με την Aston Martin και ο Fernando Alonso με την Alpine. Ήταν η πρώτη ήττα του Ισπανού από teammate σε κατατακτήριες δοκιμές, από το 2017 και το Grand Prix Μαλαισίας! Τότε, υπεύθυνος ήταν ο Stoffel Vandoorne!

Ferrari’s new SF21 hovercraft upgrade working well in Imola 👌#ImolaGP 🇮🇹 #F1 pic.twitter.com/asMWBJGbp9

— Formula 1 (@F1) April 17, 2021

Έτσι στη μάχη για την pole είχαμε δύο Red Bull, δύο Mercedes, δύο McLaren, τη Ferrari του Leclerc, την AlphaTauri του Gasly, την Aston Martin του Lance Stroll και την Alpine του Esteban Ocon.

Στην πρώτη προσπάθεια, ο Hamilton βρέθηκε στην προσωρινή pole position, με τον Verstappen μόλις 91 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του! Στα δύο δέκατα ήταν ο Perez, στα τέσσερα ο Norris και στα πέντε οι Leclerc και Bottas.

Στη δεύτερη προσπάθειά τους, ούτε ο Bottas, ούτε ο Hamilton κατάφεραν να βελτιώσουν την επίδοση τους. Αντίθετα ο Perez βελτίωσε, ήταν 35 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Βρετανό και τελικά… μπροστά από τον teammate του αφού ο Verstappen έκανε λάθος στην τελική του προσπάθεια!

4️⃣4️⃣ makes it 9️⃣9️⃣!#ImolaGP 🇮🇹 #F1 pic.twitter.com/APnamfR4qZ

— Formula 1 (@F1) April 17, 2021

Ήταν χαρακτηριστική η έκπληξη του Lewis αλλά και του μηχανικού του, Peter Bonnington, όταν συνειδητοποίησαν πως ήταν στην pole. Ο Perez θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη μάχη της στρατηγικής, αφού θα εκκινεί με διαφορετικά ελαστικά, ενώ ο Verstappen θα τρίβει τα χέρια του που επιτέλους, σε αυτό το μέτωπο θα είναι δύο εναντίον ενός.

Δίπλα του στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης, θα έχει τη Ferrari του Leclerc ενώ στην τρίτη είναι (πάλι) η AlphaTauri του Pierre Gasly και η McLaren του Daniel Ricciardo.

O Lando Norris ήταν προσωρινά δεύτερος αλλά ο χρόνος του ακυρώθηκε γιατί βγήκε εκτός ορίων πίστας και θα μοιραστεί την τέταρτη σειρά του grid με τον απογοητευτικό Bottas. Πρέπει πάντως να σημειωθεί πως μόλις 4 δέκατα χώριζαν τους οκτώ πρώτους!

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:

WRC: Στη Λαμία το Ράλι Ακρόπολις!

Συνέντευξη Ανδρέας Λασκαράτος: «Racing For Greece»

Δεν προχωράει η ιδέα των διήμερων Grand Prix

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η σοκαριστική απάντηση της Mercedes στον Χάμιλτον όταν τους παρακάλεσε για αλλαγές

cars

Σε διαπραγματεύσεις με τη βρετανική κυβέρνηση η F1

cars

Νέο καθεστώς στην AlphaTauri

cars

Όχι στον Alonso, ναι στον Verstappen

cars

O Μπραντ Πιτ απέκτησε το δικό του γκαράζ στο Σίλβερστον για τη νέα ταινία με θέμα την F1

cars

Απαράδεκτο χιούμορ για Σουμάχερ από Ισπανό σχολιαστή-Ζήτησε δημόσια συγνώμη

cars

Τα 3 κρίσιμα λεπτά μετά το ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ

cars

Formula 1: Ο Hamilton σόκαρε και τον Wolff με την επιλογή του

cars

GP Κατάρ: Ο αγώνας της Formula 1 που έφτασε στα όρια του απάνθρωπου

cars