CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Αυστρίας FP3: Πάλι 1-2 η Mercedes (video)

Το ίδιο ακριβώς μοτίβο είχε και η τρίτη και τελευταία περίοδος ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Αυστρίας, με το οποίο ανοίγει η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

O Lewis Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο σημειώνοντας χατ-τρικ, με τον Valtteri Bottas να τον πλαισιώνει ξανά, σε μία περίοδο που επηρεάστηκε από την έξοδο του Nicholas Latifi.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Αυτή τη φορά στην Στυρία επικρατούσε καλοκαιρία, με τον ήλιο να λάμπει. H θερμοκρασία αέρα ήταν στους 22 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος είχε σκαρφαλώσει στους 42!

Qualiday is here 😍#AustrianGP 🇦🇹 #F1 pic.twitter.com/eVlDkBll6j

— Formula 1 (@F1) July 4, 2020

Στο ξεκίνημα της ωραίας διαδικασίας είδαμε ποικίλες επιλογές σε ότι αφορούσε στα ελαστικά της Pirelli. Αρχικά ήταν ο Daniel Ricciardo στην κορυφή με τη Renault του να φορά τη μαλακή γόμα, μετά ο Valtteri Bottas επιλέγοντας τη μέση για τη Mercedes και με τη συμπλήρωση 20 λεπτών, στην κορυφή πέρασε ο Sebastian Vettel, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1.05.159 με τη Ferrari του να πατά σε ελαστικά μαλακής γόμας.

15/60 mins gone in FP3

A quiet start with only @Carlossainz55 setting a time so far… and giving us a little bit of sparkle ✨😃#AustrianGP 🇦🇹 #F1 pic.twitter.com/x75AbrO8G7

— Formula 1 (@F1) July 4, 2020

Όμως ο Γερμανός δεν έμεινε για πολύ εκεί, εκτοπίστηκε από τον Hamilton που ήταν ταχύτερο κατά 19 χιλιοστά του δευτερολέπτου, κάνοντας όμως τη δική του προσπάθεια με τη μέση γόμα.

Κάπου εκεί ήρθε μία δεκάλεπτη διακοπή στη δράση και υπεύθυνος για αυτή ήταν ο Nicholas Latifi. O Καναδός έχασε το πίσω μέρος της Williams στη στροφή 1 και η μάταιη προσπάθειά του να ανακτήσει τον έλεγχο, τον έφερε στις μπαριέρες, καταστρέφοντας την εμπρός αεροτομή της FW43.

🔄💥😩@NicholasLatifi‘s FP3 comes to a premature end#AustrianGP 🇦🇹 #F1 pic.twitter.com/SrYzRqSYtD

— Formula 1 (@F1) July 4, 2020

Μετά τη διακοπή είδαμε συνέχεια των προγραμμάτων που διακόπηκαν, με τις Mercedes να κάνουν γύρους με τη μέση γόμα ενώ οι Ferrari με τη μαλακή. Έτσι οι κόκκινοι πήραν τα ηνία, αρχικά με τον Vettel και εν συνεχεία με τον Charles Leclerc.

Όταν όμως έβαλαν και τα… μαύρα βέλη τα ίδια ελαστικά, κινήθηκαν σε άλλο ρυθμό. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής πέτυχε χρόνο 1.04.130 που ήταν αρκετός να του χαρίσει άλλη μία πρωτιά ενώ ο Bottas προσπάθησε και τελικά μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά στα 147 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Looks like we’ll be back on track 🔜#AustrianGP 🇦🇹 #F1 pic.twitter.com/yQLdFLMTzP

— Formula 1 (@F1) July 4, 2020

Κάπου εκεί ο Max Verstappen έκανε αισθητή την παρουσία του, με τον ρυθμό του στους δύο πρώτους τομείς του Red Bull Ring να είναι παρόμοιος με του Hamilton. Έχασε όμως έδαφος στον τελευταίο τομέα και τελικά ήταν τρίτος, 0.283 πίσω από τον Hamilton.

Κι αν είδαμε λίγο πολύ την αναμενόμενη ισορροπία που θέλει μπροστά τη Mercedes και τη Red Bull να ακολουθεί από κοντά, δίχως εκπλήξεις ήταν και οι πιο πίσω θέσεις της κατάταξης. Με τη Racing Point του Sergio Perez μπροστά από τις Ferrari και τη δεύτερη Red Bull του Alex Albon και τον Lance Stroll να συμπληρώνει την οκτάδα.

Αναλυτικά η τελική κατάταξη:

Η μάχη της pole position του πρώτου από τους οκτώ αγώνες που ξέρουμε ήδη από το καλεντάρι του 2020 (με τους επόμενους να γνωστοποιούνται προσεχώς), είναι στις 16.00 ώρα Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης:

Ο Brundle διατηρεί το σενάριο Hamilton-Ferrari

Με αναβαθμισμένη υβριδική μηχανή η Honda

To F1 Vlog επέστρεψε!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Formula1: Χάμιλτον, Φερστάπεν και η άλλη παρέα πάνε Βραζιλία

cars

Δεν έχεις δει περισσότερες McLaren SLR μαζι

cars

Αυτή είναι η πανέμορφη Alpine A521 (video)

cars

Aνακοίνωση από την οικογένεια Schumacher!

cars

To TikTok LIVE για το GP της Βραζιλίας (vid)

cars

F1 2024: 5 συν 1 προβλέψεις για τη νέα σεζόν

cars

F1: Πόσο κοστίζουν τα χαμένα Grand Prix;

cars

Δεν ενδιαφέρει τον Hamilton η Formula E

cars

Ηλεκτρικά «διαλύουν» μονοθέσιο F1 (+video)

cars