CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Βελγίου: Pole #93 για Hamilton!

O Lewis Hamilton πανηγύρισε την πέμπτη του pole σε επτά αγώνες, επικρατώντας στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Βελγίου που διεξάγεται στην εντυπωσιακή πίστα του Σπα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα στην καρδιά των Αρδεννών υποδέχθηκε ομάδες και οδηγού ξανά με συννεφιά. Η θερμοκρασίες ανέβηκαν λίγο σε σχέση με το FP3, στον αέρα ήταν στους 16 βαθμούς Κελσίου ενώ στο οδόστρωμα στους 24.

19 corners, lots of contours…

Spa is such a special track 😍#BelgianGP 🇧🇪 #F1 pic.twitter.com/gPdMbUxiqo

— Formula 1 (@F1) August 29, 2020

Από το ξεκίνημα του Q1 έδειξαν τα δόντια τους οι Mercedes, με τους Hamilton-Valtteri Bottas να κάνουν το 1-2, όντας σχεδόν ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τον ανταγωνισμό (κλασικά ο τρίτος χρόνος ανήκε στη Red Bull του Max Verstappen) και τις Ferrari να δείχνουν από νωρίς πως θα περάσουν δύσκολο απόγευμα.

Beep beep! 😀#BelgianGP 🇧🇪 #F1 pic.twitter.com/1RgiX0jE38

— Formula 1 (@F1) August 29, 2020

Οι κόκκινοι κατάφεραν οριακά να προκριθούν στο Q2, με τον Sebastian Vettel δέκατο-τρίτο και τον Charles Leclerc δέκατο-πέμπτο. Ο Μονεγάσκος γλίτωσε για 87 χιλιοστά του δευτερολέτου!

Εκτός συνέχειας έμειναν οι οδηγοί των συνεργαζόμενων με τη Ferrari ομάδων, Alfa Romeo και Haas, καθώς και η Williams του Nicolas Latifi.

🏁 END OF Q1 🏁

Drivers eliminated ❌


Raikkonen


Grosjean


Giovinazzi


Latifi


Magnussen 📸#BelgianGP 🇧🇪 #F1 pic.twitter.com/D1xwvsDhxF

— Formula 1 (@F1) August 29, 2020

Στο Q2 οι Mercedes έκαναν ξανά το 1-2, χωρίς να ολοκληρώσουν τις τελικές τους προσπάθειες, επιλέγοντας να εκκινήσουν τον αυριανό αγώνα με τη μέση γόμα ελαστικών με την οποία σημείωσαν και τους χρόνους τους. Το ίδιο και ο Max Verstappen, που έμεινε στο τέλος πίσω από τον teammate του, Alex Albon, που όμως προκρίθηκε με τη μαλακή.

Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, στο φινάλε ο Lando Norris της McLaren εκτόπισε τις AlphaTauri, μαζί με τις οποίες αποκλείστηκαν οι δύο Ferrari και η Williams του George Russell.

Έτσι στη μάχη της pole είχαμε τις δύο Mercedes, τις δύο Red Bull, τις δύο McLaren, τις δύο Racing Point και τις δύο Renault. H πρώτη ζαριά ανήκε στον Hamilton και μάλιστα με διαφορά. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας σημείωσε νέο ρεκόρ πίστας, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.41.451!

🚀 New track record for @LewisHamilton

⏱ 1:41.451s (previous best: 1:41.501s, VET, 2018)#BelgianGP 🇧🇪 #F1 pic.twitter.com/roSk8sxKnk

— Formula 1 (@F1) August 29, 2020

Ο teammate του ήταν δεύτερος, μισό δευτερόλεπτο πιο αργός και οριακά μπροστά από τη Renault (!) του Daniel Ricciardo (0.032sec) κι από τη Red Bull του Verstappen.

Στη δεύτερη προσπάθεια είδαμε να βελτιώνονται οι χρόνοι, όμως με το 1.41.242 ο Hamilton δεν άφησε περιθώρια, εξασφαλίζοντας την pole position #93 της καριέρας του. Και την έκτη στο Βέλγιο.

Wakanda Forever pic.twitter.com/2d9DTu8RsL

— Formula 1 (@F1) August 29, 2020

Ο Bottas ήταν μισό δευτερόλεπτο πιο αργός και θα τον πλαισιώσει στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, με τον Verstappen οριακά πίσω του (μόλις 15 χιλιοστά του δευτερολέπτου!) και να μοιράζεται τη δεύτερη σειρά του grid με τη Renault του Ricciado. Πίσω τους θα εκκινήσουν οι teammates τους.

Διαβάστε επίσης:

F1: Στο κυνήγι του Lewis!

Επίσημο: Τελικό καλεντάρι F1, με Τουρκία ανάμεσα στα 17 GP

Το F1 Vlog του GP Ισπανίας

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέο Lexus LBX: 5 πράγματα για το νέο SUV που έρχεται

cars

Σώθηκε το Grand Prix Ισπανίας

cars

Αυτό είναι το τελευταίο μονοθέσιο του Χάμιλτον στην Mercedes-AMG F1 (vid)

cars

Η ημερομηνία αποκαλυπτηρίων της νέας Renault

cars

F1 GP Μπαχρέιν: Στην pole position o Verstappen!

cars

O Leclerc και η Ferrari επέστρεψαν στις νίκες (video)

cars

Δείτε ηλεκτρική Formula E να φορτίζει σε 30 δευτερόλεπτα (video)

cars

F1 GP Ουγγαρίας: Υπόθεση Mercedes και Racing Point το FP1 (vid)

cars

F1 GP Σ. Αραβίας: Σε μία ώρα τρέχεις! (+video)

cars