CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Βραζιλίας: Η pole στον Magnussen!

Η μεγαλύτερη έκπληξη της φετινής σεζόν έλαβε χώρα στις κατατακτήριες του Interlagos. Ο Kevin Magnussen κατέκτησε την πρώτη pole της καριέρας του με αναπάντεχο τρόπο!

Αυτή είναι μία τρελή σεζόν για τον Kevin Magnussen. Μετά την αναπάντεχη επιστροφή του στο  grid λόγω της απομάκρυνσης Mazepin, ήρθε και η πρώτη pole postiton τόσο για εκείνον όσο και για την Haas. Ο Kevin οδήγησε πολύ όμορφα από την  αρχή της διαδικασίας. Όμως, χρειάστηκε και την βοήθεια του καιρού αλλά και του… George Russell για να πάρει την πρώτη θέση εκκίνησης!

Μεταξύ FP1 και κατατακτήριων δοκιμών είχε μεσολαβήσει μία σύντομη βροχόπτωση. Έτσι, οι οδηγοί επέλεξαν τα intermediates για τις πρώτες τους προσπάθειες παρά το ότι η πίστα είχε στεγνώσει αρκετά. Επιπλέον, η Ferrari επέλεξε να περάσει στον Sainz τον 6ο φετινό του ICE με αποτέλεσμα ο Ισπανός να λάβει ποινή 5 θέσεων στην εκκίνηση του Sprint.

Q1: Το πέρασμα στα slicks 

Μετά τις πρώτες προσπάθειες οι Ferrari ήταν στο 1-2, ώσπου ο Verstappen τις υποσκέλισε με έναν ταχύτατο τρίτο τομέα. Καθώς η πίστα στέγνωνε γρήγορα, οι χρόνοι κατέβαιναν σημαντικά. Δέκα λεπτά πριν το τέλος ο Alonso ήταν ταχύτερος.

Ο Gasly ήταν ο πρώτος οδηγός που τόλμησε να περάσει στα slicks. Θα δικαιωνόταν στην δεύτερή του προσπάθεια, περνώντας στην κορυφή της κατάταξης. Σύντομα και άλλοι οδηγοί που είχαν περάσει στα slicks ανέβαιναν στην κατάταξη.

Σε τέτοιες περιπτώσεις το πλεονέκτημα είναι με όσους βάλουν νωρίτερα τα ελαστικά για στεγνό. Παρά ταύτα δεν υπήρξε κάποια συγκλονιστική έκπληξη. Εκτός έμειναν οι Latifi, Zhou, Bottas, Tsunoda και Mick Schumacher.

Q2: Η βροχή επιστρέφει

Μετά τη λήξη του Q1 ξεκίνησε να βρέχει και πάλι. Αυτό προέτρεψε τους οδηγούς να βγουν αμέσως με slicks για να προλάβουν την πιθανότητα βρεγμένου οδοστρώματος. Η βροχή ήταν πιο έντονη κυρίως στον πρώτο τομέα μέχρι και την στροφή 4.

Έτσι, οι οδηγοί που ήταν εκτός δεκάδας στα τελευταία 5 λεπτά της διαδικασίας βρέθηκαν σε δύσκολη θέση. Ο Verstappen σημείωσε τον καλύτερο χρόνο με τις δύο Ferrari πίσω του. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Albon, Gasly, Vettel, Ricciardo και Stroll.

Q3: Και στην pole ο Kevin!

Η τελευταία περίοδος των κατατακτήριων άρχισε με μία ακόμη περίεργη “έμπνευση” της Ferrari. Στη Scuderia αποφάσισαν να βάλουν ενδιάμεσα στον Leclerc θεωρώντας ότι η βροχή θα εντεινόταν από νωρίς στο Q3. Όμως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Έτσι, είχαμε τον Leclerc μόνο ανάμεσα στους δέκα οδηγούς να έχει intermediates. Φυσικά, οι υπόλοιποι οδηγοί ήταν στα soft όπως ήταν το λογικό. Μάλιστα, τον καλύτερο χρόνο στον πρώτο γύρο προσπαθειών είχε σημειώσει ο… Magnussen!

Στο σημείο εκείνο, ο Russell έκανε λάθος στο φρενάρισμα του για την στροφή 4 πατώντας την λευκή γραμμή με τον εμπρός αριστερά του τροχό. Αυτό τον έστειλε ευθεία στην έξοδο διαφυγής με αποτέλεσμα η Mercedes να κολλήσει στα χαλίκια ενώ ο Βρετανός προσπαθούσε να επιστρέψει στην πίστα.

Η διαδικασία διεκόπη με κόκκινη σημαία. Όμως, μέχρι να ξεκινήσει και πάλι το Q3 η πίστα είχε βραχεί και πάλι σημαντικά. Έτσι, ο Magnussen κατέκτησε με αναπάντεχο τρόπο την πρώτη pole της καριέρας του! Δεύτερος πήρε κατάταξη ο Verstappen και τρίτος ο Russell.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hamilton: Και επίσημα Βραζιλιάνος πολίτης

Marko (Red Bull): Πώς διέρρευσαν από τη FIA οι πληροφορίες για το όριο μπάτζετ;

F1 GP Βραζιλίας: Προεπισκόπηση

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Formula1: Σε οργασμό εργασιών οι ομάδες ενόψει του νέου πρωταθλήματος

cars

H Scuderia Ferrari επέστρεψε στην πίστα (video)

cars

Πάτησε πίστα η νέα Alfa Romeo C41 (vids)

cars

Schumacher: Ανακοινώθηκε ως εφεδρικός οδηγός της Mercedes

cars

Πάει στη Ferrari o Wehrlein!

cars

Επίσημο: Η Renault μετονομάζεται σε Alpine F1 Team

cars

Formula 1 to race in Belgium until 2025 under new deal

cars

Πρόγραμμα τεσσάρων αγώνων για το IAME Series Greece 2021

cars

Τα ελαστικά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο GP Βραζιλίας

cars