CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Βραζιλίας: Ο Ocon ταχύτερος πριν το Sprint

Ο Esteban Ocon σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στο FP2 του Interlagos. Ο Γάλλος ήταν ταχύτερος σε μία διαδικασία που εξελίχθηκε σε πρόβα για το Sprint race.

Λόγω του αγώνα Sprint που θα διεξαχθεί σε περίπου τρεις ώρες από τώρα, το σύνολο των ομάδων επέλεξε να κάνει προσομοιώσεις πολλών γύρων. Κυρίως με την soft γόμα, ενώ αρκετοί δοκίμασαν και την hard θέλοντας να φυλάξουν ένα σετ από τις δύο πιο μαλακές γόμες για τον αγώνα.

Η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών ξεκίνησε με την πίστα στεγνή και χωρίς υποψία βροχής στην ατμόσφαιρα. Μόνη αλλαγή στα line-ups ήταν εκείνη του Sargeant ο οποίος πήρε την θέση του Albon για το FP2.

Οι περισσότεροι οδηγοί ξεκίνησαν την διαδικασία με τα medium. Όμως, ήταν ο Leclerc με τα soft που πήρε αρχικά τον ταχύτερο χρόνο για να υποσκελιστεί σχεδόν αμέσως από τον Perez. Ο Μεξικανός όπως και ο Hamilton φορούσαν τα hard.

Με την συμπλήρωση 15 λεπτών ο Russell βρισκόταν στην πρώτη θέση. Οι περισσότεροι οδηγοί εκτελούσαν μεγάλα stints στο πρώτο μισό του FP2. Soft και medium επέλεξαν στην Ferrari ενώ οι δύο Red Bull προτίμησαν τα hard.

Το stint του Leclerc με τα soft ήταν πολύ μεγάλο (πάνω από 20 γύρους) και η φθορά στο εμπρός αριστερά ελαστικό ήταν πάρα πολύ έντονη. Στο ημίωρο ο Ocon είχε πάρει την πρώτη θέση. Ο Γάλλος είχε περάσει επίσης στα soft όπως και οι περισσότεροι οδηγοί που βρίσκονταν στην πίστα.

Πρόβα για τον αγώνα Sprint

Να σημειώσουμε ότι το Sprint στο Interlagos κρατάει 24 γύρους. Πράγμα που δείχνει ότι η επιλογή των soft ενέχει μάλλον αρκετό ρίσκο. Η μεσαία γόμα φαντάζει ως η πιο λογική επιλογή. Εντούτοις όσοι καταφέρουν να κάνουν τα μαλακά Pirelli να αντέξουν, θα έχουν εξασφαλίσει και ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Ο Γάλλος διατηρήθηκε στην κορυφή μέχρι το τέλος. Πίσω του πήραν κατάταξη οι Perez, Russell, Alonso και Verstappen. Πολύ καλά ήταν τα stints των δύο Haas ενώ τους περισσότερους γύρους συμπλήρωσαν οι Aston Martin.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Marko (Red Bull): Πώς διέρρευσαν από τη FIA οι πληροφορίες για το όριο μπάτζετ;

F1 GP Βραζιλίας: Προεπισκόπηση

F1 GP Βραζιλίας: Η pole στον Magnussen!

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Με Formula 1 οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

cars

F1: Τρομακτικό ατύχημα, σώθηκε από θαύμα ο Grosjean (video)

cars

Formula 1: Εξετάζεται η εξισορρόπηση των κινητήρων σε όλες τις ομάδες

cars

F1 GP Στυρίας: Ματαιώθηκε λόγω βροχής το FP3, αμφίβολες οι κατατακτήριες

cars

F1 Δοκιμές Μπαχρέιν, Ημέρα 1: Ιδανικό ξεκίνημα για Red Bull (videos)

cars

Horner: «Ωρίμασε ο Verstappen»

cars

F1 GP Πορτογαλίας: Ταχύτερος και στο FP2 ο Bottas (vids)

cars

Η Vanwall μας ξανασυστήνεται!

cars

Οι πρώτες εικόνες μονοθεσίου του 2022 σε κανονικό μέγεθος

cars