CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Εμίλια Ρομάνα: Ταχύτερος ο Hamilton στις Ελεύθερες Δοκιμές

O Lewis Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στη μοναδική περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Εμίλια Ρομάνα, που αποτελεί τον δέκατο-τρίτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1!

Μόνο που αυτή τη φορά ο Max Verstappen μπήκε σφήνα ανάμεσα στις δύο Mercedes, με τις διαφορές σε χρόνους πάλι μικρές, πράγμα ενθαρρυντικό ενόψει των κατατακτήριων δοκιμών.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα της Ίμολα υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, λιακάδα, αλλά χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτή του αέρα στους 16 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 19.

Αν αναρωτιέστε γιατί δεν είχαμε δράση την Παρασκευή, η F1 δοκίμασε το format αγωνιστικού διημέρου, το οποίο κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος για το μέλλον, επιτρέποντας στη Liberty Media να αυξήσει τις στάσεις στο καλεντάρι.

Kvyat is the first to take a trip through the gravel, at Tamburello#ImolaGP 🇮🇹 #F1 pic.twitter.com/7BsYgMdteK

— Formula 1 (@F1) October 31, 2020

Δεδομένου πως αυτό το 90λεπτο ήταν το μοναδικό στο οποίο οι οδηγοί μπορούσαν να εξοικειωθούν με τη νέα πίστα και οι μηχανικοί να αναζητήσουν το ιδανικό set up ενόψει της μάχης της pole position, είχαμε εξ αρχής δράση στην πίστα.

Ο Verstappen ήταν αυτός που έδειχνε νωρίς το δρόμο με τη Red Bull Racing, όμως με τη συμπλήρωση της μισής ώρας, ο Valtteri Bottas έβαλε τη μέση γόμα ελαστικών της Mercedes.

Carlos Sainz finds the limits – and then some – coming out of Rivazza#ImolaGP 🇮🇹 #F1 pic.twitter.com/QFBTbAxnFS

— Formula 1 (@F1) October 31, 2020

Ενώ ο Carlos Sainz μιμήθηκε τον πατέρα του και θρύλο των ράλι, βγαίνοντας στην αμμοπαγίδα της στροφής 9 αλλά χωρίς να πληγώσει τη McLaren του, ο Verstappen ανέκτησε τα ηνία, με επίδοση στο 1.15.338  με τη μαλακή γόμα, με τον Lewis Hamilton μόλις 8 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του – όμως με τη μέση.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας, ο Verstappen έβαλε νέο σετ μαλακής γόμας και κατέβηκε στο 1.15.023, ήταν ένα δέκατο μπροστά από τις Mercedes ενώ οι υπόλοιποι ήταν εκτός του ενός δευτερολέπτου.

Μπαίνοντας στο τελευταίο μισάωρο, ο Hamilton έβαλε τη μαλακή γόμα και κατέβηκε στο 1.14.726. Χρόνος που έμελλε να είναι ο καλύτερος της διαδικασίας, αφού στην κορυφή δεν είχαμε αλλαγές.

Pierre Gasly is sporting a very special Ayrton Senna tribute helmet this weekend #ImolaGP 🇮🇹 #F1 pic.twitter.com/n4NDYkukuU

— Formula 1 (@F1) October 31, 2020

Τέταρτος ανέβηκε ο Pierre Gasly που ανανέωσε το συμβόλαιο συνεργασίας του με τη Scuderia AlphaTauri, πέμπτος ήταν ο Charles Leclerc με τη Ferrari ενώ εκτός πλέον δευτερολέπτου από την κορυφή, ήταν οι δύο Renault.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Οι κατατακτήριες δοκιμές αρχίζουν στις 3 ώρα Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης:

Το F1 Vlog για το Grand Prix του Πορτιμάο

O No1 μηχανικός του Hamilton μιλάει αποκλειστικά στο carsnews

O Αγωνιστικός Διευθυντής της Mercedes F1, Ron Meadows, αποκλειστικά στο carsnews!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

F1: Η Ford εξετάζει επιστροφή μέσω Red Bull

cars

F1 2024: Πότε παρουσιάζουν Williams και Sauber τα νέα τους μονοθέσια

cars

Η Mercedes έχει την πόρτα ανοιχτή για Verstappen, Leclerc

cars

Todt: Συνεχίζει τη μάχη ο Michael Schumacher

cars

F1 Σιγκαπούρη ο Carlos Sainz βάζει τέλος στο αήττητο της Red Bull

cars

Τα επετειακά μετάλλια που παίρνουν οι νικητές των Grand Prix της F1

cars

Έκθεση: Η Apple εξετάζει να κάνει τεράστια προσφορά για παγκόσμια δικαιώματα ροής της Formula 1

cars

Horner: «Ωρίμασε ο Verstappen»

cars

Μη βιαστείς να δικάσεις τη Ferrari

cars