CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Εμίλια Ρομάνια: Στην pole position o Bottas

O Valtteri Bottas σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στη μοναδική περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Εμίλια Ρομάνια, που αποτελεί τον δέκατο-τρίτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1!

Αυτή ήταν η δέκατη-πέμπτη pole position στην καριέρα του Φινλανδού, που επικράτησε του Lewis Hamilton με διαφορά μόλις 97 χιλιοστών του δευτερολέπτου. Έτσι η Mercedes έκανε ένα ακόμα 1-2 ενώ έχει το απόλυτο στις pole positions.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα της Ίμολα υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, λιακάδα, ενώ οι θερμοκρασίες είχαν ανέβει λίγο σε σχέση με το πρωί και τη μοναδική περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Αυτή του αέρα στους 19 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 26.

Στο Q1 οι Mercedes ήταν οι μόνες που κατέβηκαν στο 1.14, με τον Valtteri Bottas στο 1.14.221 και τον Lewis Hamilton μόλις 8 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του. Max Verstappen (Red Bull Racing) και Charles Leclerc (Ferrari) ήταν στα οκτώ δέκατα ενώ εντός δευτερολέπτου ήταν ακόμα μόνο η AlphaTauri του Pierre Gasly.

Driver one above drop: Magnussen


Driver rally driving: Magnussen

Pushing the limits 👊#ImolaGP 🇮🇹 #F1 pic.twitter.com/rM1vJT9yxf

— Formula 1 (@F1) October 31, 2020

Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, δεν έκρυβε εκπλήξεις αφού εκεί βρέθηκαν οι δύο οδηγοί της Haas, οι δύο οδηγοί της Alfa Romeo και ο Nicholas Latifi με τη Williams.

Στο Q2 οι Red Bull αντιμετώπισαν προβλήματα. Ο Verstappen είχε απώλεια ισχύος από την υβριδική μηχανή της Honda και επέστρεψε στα pit ώστε να επιδιώξουν οι μηχανικοί του να το λύσουν. Σύντομα, η αστοχία εντοπίστηκε στο μπουζί.

Both Red Bull cars are stranded in the drop zone…

Albon spins on his flying lap 🔄#ImolaGP 🇮🇹 #F1 pic.twitter.com/ft6M6jRPgp

— Formula 1 (@F1) October 31, 2020

Την ίδια ώρα, ο teammate του Alex Albon που είναι υπό πίεση με έντονη φημολογία πως θα χάσει τη θέση του, έχασε τον έλεγχο της RB16 στο chicane της στροφής 14 αλλά τυχερός στην ατυχία του, απέφυγε τον τοίχο.

Οι μηχανικοί της αυστριακής ομάδας έκαναν το θαύμα τους και έβγαλαν ξανά τον Verstappen στην πίστα, τρία λεπτά πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Κι ο Ολλανδός φορούσε τη μέση γόμα, κίνηση ενδεικτική της σιγουριάς που ένιωθαν οι τέσσερις φορές πρωταθλητές.

JOB. DONE.@redbullracing‘s super effort to get Verstappen back on track sees him safely through to Q3 👏#ImolaGP 🇮🇹 #F1 pic.twitter.com/rqlU9fWbbO

— Formula 1 (@F1) October 31, 2020

Δικαιώθηκαν αφού με την πρώτη ο Verstappen σημείωσε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, μόλις τρία δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τις Mercedes. Ο Bottas ήταν στην κορυφή, όντας 0.058 μπροστά από τον Hamilton, με τον Gasly να συνεχίζει τη δυναμική του παρουσία, όντας τρίτος και οριακά πίσω τους.

Στη λίστα αυτών που έμειναν εκτός συνέχειας έμειναν και οι δύο Racing Point, μαζί με τη Renault του Esteban Ocon, τη Williams του George Russell και τη Ferrari του Sebastian Vettel.

Έτσι στην τελική μάχη για την pole position είχαμε τις δύο Mercedes, τις δύο Red Bull, τις δύο AlphaTauri (για πρώτη φορά φέτος), τις δύο McLaren, τη Ferrari του Leclerc και τη Renault του Daniel Ricciardo.

Now you see him, now you don’t 🎩

A magical opening lap from Hamilton puts him on provisional pole by 0.031s ✨#ImolaGP 🇮🇹 #F1 pic.twitter.com/sbKYUuOsX8

— Formula 1 (@F1) October 31, 2020

Στην πρώτη ζαριά το σκηνικό ήταν γνώριμο: 1-2 τα μαύρα βέλη, με τον Hamilton να κατεβαίνει στο εντυπωσιακό 1.13.781. Ο Bottas ήταν 31 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του, ο Verstappen στα 7 παραπονούμενος πως δεν είχε φέρει τα ελαστικά του στη σωστή θερμοκρασία, ο Gasly στα 8 ενώ ο γύρος του Albon ακυρώθηκε γιατί ξεπέρασε τα όρια της πίστας.

Στη δεύτερη ζαριά ο Hamilton βελτίωσε ελάχιστα, με αποτέλεσμα το 1.13.609 που πέτυχε ο Bottas, να του χαρίσει για τέταρτη φορά φέτος την pole position!

📻 “Haha, yesss! How close?” – Bottas

📻 “A tenth” – @MercedesAMGF1

📻 “That’s enough” – Bottas

A brilliant lap from @ValtteriBottas 👏#ImolaGP 🇮🇹 #F1 pic.twitter.com/2lLZPuxAqd

— Formula 1 (@F1) October 31, 2020

Verstappen και Gasly μοιράζονται τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης (ήταν 5 και 8 δέκατα πίσω αντίστοιχα), με τους Ricciardo-Albon στην τρίτη (αμφότεροι οριακά εντός δευτερολέπτου σε σχέση με τον χρόνο της pole) και τους Leclerc, Daniil Kvyat στην τέταρτη!

Αναλυτικά η κατάταξη:

O αγώνας της Κυριακής αρχίζει στις 14.10 ώρα Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης:

Το F1 Vlog για το Grand Prix του Πορτιμάο

O No1 μηχανικός του Hamilton μιλάει αποκλειστικά στο carsnews

O Αγωνιστικός Διευθυντής της Mercedes F1, Ron Meadows, αποκλειστικά στο carsnews!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Στη Williams F1 o Ticktum!

cars

27 χρόνια χωρίς τον Ayrton (videos)

cars

Τρομακτικό ατύχημα για τον Στρολ – Έφυγε με μεγάλη ταχύτητα στις προστατευτικές μπαριέρες

cars

F1 GP Τοσκάνης: Pole #95 για τον Hamilton!

cars

H πρόβλεψη του Φερστάπεν για την τελευταία σεζόν του Χάμιλτον στη Mercedes

cars

Η ώρα της επιστροφής για την F1 (video)

cars

Η «μάχη» του Vettel με τη Ferrari SF1000 (video)

cars

GP Μεξικού: Ξεσήκωσε το κοινό ο Perez στο FP3 (vids)

cars

Μάσα: «Ήμουν πρωταθλητής το 2008 και με έκλεψαν-Θα πάω μέχρι τέλους»

cars