CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Μεξικού: Ταχύτερος για 1 δέκατο ο Hamilton FP1

O Lewis Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Μεξικού, που αποτελεί τον δέκατο-όγδοο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής που θέλει 14 πόντους περισσότερους από τον teammate του, Valtteri Bottas, για να κατακτήσει και μαθηματικά τον έκτο παγκόσμιο τίτλο του, ήταν κατά μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου ταχύτερος των Charles Leclerc και Max Verstappen. Όμως σε αντίθεση με τον οδηγό της Ferrari, ο Βρετανός φορούσε στη Mercedes του τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Autodromo Hermanos Rodriguez υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με συννεφιά και το οδόστρωμα ακόμα να μην έχει στεγνώσει πλήρως από τη βροχή που είχε προηγηθεί. Και με καιρικές τις προβλέψεις να μιλούν για περαιτέρω βροχή μέσα στο Σαββατοκύριακο, οι ομάδες προτίμησαν να μην ταλαιπωρήσουν τα διαθέσιμα σετ ενδιάμεσων.

🌫️ A big lockup for Seb as he approaches Turn 1 🌫️#MexicoGP 🇲🇽 #F1 pic.twitter.com/D0nenlU9Ss

— Formula 1 (@F1) October 25, 2019

Έτσι το πρώτο μισάωρο κύλησε χωρίς πολλή δράση. Όμως πλησιάζοντας στα μισά της διαδικασίας είδαμε να «πατούν γκάζι» οι πιλότοι, φορώντας στα μονοθέσιά του σλικ ελαστικά. Με τον Leclerc να δείχνει αρχικά το δρόμο και τον Alex Albon με τη Red Bull να περνάει στην κορυφή όταν έβαλε τη μαλακή γόμα.

Κάπου εκεί είχαμε καθεστώς κόκκινης σημαίας, καθώς ο Lance Stroll έστειλε τη Racing Point στις μπαριέρες στην τελευταία δεξιά στροφή πριν την ευθεία εκκίνησης τερματισμού.

🚩 RED FLAG 🚩

Problems for @lance_stroll – he’s into the barriers at the final turn 💥

The Canadian manages to get going again but heads straight back to the pits#MexicoGP 🇲🇽 #F1 pic.twitter.com/yKXVTMnEtK

— Formula 1 (@F1) October 25, 2019

Περίπου 20 λεπτά πριν το τέλος του FP1 είχαμε πράσινη σημαία και αρκετή δράση, με τον Lewis Hamilton να πετυχαίνει άμεσα το 1.17.327 που τον κράτησε στην κορυφή μέχρι τέλους.

Αρχικά πίσω του τοποθετήθηκε η Red Bull του Verstappen, προτού ο Leclerc μπει σφήνα ανάμεσά τους, παρότι είχε τη μέση γόμα. Όμως ο Ολλανδός είχε μία στιγμή έντασης με τον άλλο οδηγό της Ferrari, τον Sebastian Vettel καθώς… συναντήθηκαν εν μέσω «κίνησης» στο χώρο του σταδίου.

Friday traffic! #MexicoGP 🇲🇽 #F1 pic.twitter.com/rzRubaYQeS

— Formula 1 (@F1) October 25, 2019

Αναλυτικά η κατάταξη:

--

Related Articles

Ο Χάμιλτον απολαμβάνει το ποτό του, κάνοντας παγοθεραπεία

cars

F1 GP Ουγγαρίας: Ο Bottas ταχύτερος στο FP3

cars

Alfa Romeo: Δείτε LIVE την παρουσίαση του νέου supercar (video)

cars

Στα όρια του… χουλιγκανισμού οι νέες Aston Martin Vantage και DBS

cars

Formula 1: Η νέα Mercedes θα αποκαλυφθεί στις 14 Φεβρουαρίου

cars

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1: Νίκη για τον ασταμάτητο Φερστάπεν

cars

Hamilton: Δεν έχει υπάρξει οδηγός σαν εμένα!

cars

Σε διαπραγματεύσεις με τη βρετανική κυβέρνηση η F1

cars

To εκρηκτικό ηλεκτρικό MG Cyberster θα αγγίζει τους 536 ίππους

cars